SALAH KE KALAU JADI MUDA?

NAK JADI LEBIH MUDA?

Bebaru ni sembang-sembang, terselit bab ramai orang nak jadi muda.. nak usaha untuk nampak lebih muda.

Ada yang membawang sambil berkata.. bahawa lumrah dan fitrah orang yang muda akan tua, dan yang dah tua akan mati. Jadi buat apa nak sibuk-sibuk buatkan diri nampak muda.. sedangkan hakikatnya dah pun tua.

(Muda pun boleh je meninggal dunia kannn.. saja mencelah bawang dalam hati).

 

SALAH KE JADI LEBIH MUDA?

Salah atau tidak tu bergantung kepada niat dan cara orang tu buat diri dia nampak muda, sedangkan hakikat sebenar dia sudah pun berusia.

 

Statement “salah” atau “tidak-salah” tu juga, berkait sangat jika dia niat untuk bantu badan dia nampak dan rasa lebih muda dengan cara yang selamat. Bukan memudaratkan badan dalam masa yang panjang.

 

Bila lebih muda, badan cergas dan pebih muda nak bergerak untuk membantu tubuh bekerja, yakni satu cara unggul untuk melakukan salah satu ibadah.

PENUAAN

Ageing atau dalam bahasa melayunya PENUAAN adalah proses lumrah hidup. Semua yang muda akan tua..
Semua yang hidup akan mati meninggalkan alam.

 

Tapi..

 

Kalau kita boleh usaha untuk jaga kualiti tubuh kita, melewatkan penuaan, apa salahnya.. itu juga satu usaha murni.. usaha untuk menghargai kurniaan Allah..

 

Kannnn…. Betul ke betul…?

 

Jom nanti baca entry macamana nak nampak dan rasa diri muda dari dalam tubuh, hingga nampak jelas dari fizikal luaran.

 

Mira Hamzah

Hi. Saya Mira. Pengedar Shaklee Aktif Kawasan Klang, kawasan Banting dan sekitar kawasan Kuala Langat, serta kawasan sekitar Shah Alam dan Bandar Subang. Manakala, saya juga membuat perkhidmatan pos produk Shaklee yang ditempah, melalui kurier. Saya adalah seorang surirumah (Work-at-home-mother) dan ibu kepada 4 orang anak yang sangat sukakan bidang nutrisi dan suplimen. Pengalaman kerja dahulu, adalah, saya seorang Safety, Health and Environment Executive di sebuah syarikat GLC iaitu Sime Darby Plantation. Bagi sesiapa yang berminat dengan produk Shaklee.. boleh hubungi saya di 0192821775. Atau follow saya di FB Page: Pengedar Vivix & Produk Shaklee Klang, FB: Mira Hamzah IG: MiraVitaShop Website: mirahamzah.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge