CARA NAK KURANGKAN POWER CERMIN MATA

CARA NAK KURANGKAN POWER CERMIN MATA

RABUN. Istilah yang pada zaman sekarang ni.. dah jadi biasa. Ramai yang dah pakai spek mata dan power rabun pun boleh tahan semuanya. Tambah pula lagi bila time nak tidur dah tutup lampu masih terang cahaya smart phone. Sebab tu power mata semakin meningkat dan tak tahu macamana cara nak kurangkan power ceemin mata.

 

 

Memang gaya hidup kita macamni sekarang ni..👆🏽

Nak larang jangan tengok fon pun, dah tak boleh.. sebab masing-masing ada yg punya sebab sendiri.

 

TANPA MATA YANG SIHAT, KITA SUSAH MELIHAT

Sebenarnya kita boleh jaga mata kita. Macam kita jaga tubuh badan kita.. Caranya adalah kita beri nutrisi khas untuk mata kita jugak. Sebab mata kita tak berhenti bekerja, melainkan waktu tidur.

 

SUPLIMEN BERKESAN DAN MURAH

 

Carotomax Shaklee ada semua yg kita tak mampu nak makan setiap hari, utk jaga mata kita. Harganya pun memang berpatutan dengan kualiti dan bahan-bahan semulajadi yang selamat untuk mata kita.

 

Tak mampu nak makan tu mungkin dari segi kos bahan nak makan, atau tak mampu nak telan semua tu serentak, dalam masa sehari.

 

NUTRISI UNTUK MATA KITA

 

💜Alfa-karotin
Untuk penglihatan malam, mata sihat, halang penyakit degenerasi mata.

💜Beta-karotin
Baiki kulit dan pemulihan luka.
Pertingkatkan sistem imun tubuh, kurangkan risiko kanser usus,payudara dan kanser prostat (lelaki).

💜Lycopene
Antioksidan nya byatkan awet muda pada organ. Jaga kesihatan serviks dan degupan jantung.

💜Astaxanthin
Melindungi kerosakan sel-sel dan salur darah dari kolestrol LDL

💜Lutein
Menghalang risiko katarak, penyakit makular dan glaukoma

💜Zeaxanthin
Menapis cahaya gelombang biru pendek yang bahaya pada mata. Bantu lawan sel awal kanser payudara, sel awal kanser ovari, sel awal kanser serviks.

Yang tak mampu kita makan setiap hari👇🏼

1 hidangan carotomax ada:
💚89 hidangan rasbery

💚102 biji pisang

💚714 hidangan aprikot

💚113g ikan salmon

💚285 hidangan grapefruits

 

HUBUNGI PENGEDAR SHAKLEE AKTIF ANDA

 

Jika anda ada masalah mata, atau fokus  kesihatan mata anda. Hubungi Mira untuk konsultansi nutrisi mata anda dan order.

 

Stok tersedia. Dan kami menyediakan perkhidmatan COD dan pos.

 

Nak mudah order.. wasap aje Mira.

019-2821775

www.wasap.my/60192821775

Carotomax

CAROTOMAX

Suami Mira selalu komplen, silau dan rabun matanya memang teruk. Sehinggakan waktu kami pulang ke kampung utara, dalam tahun yang lepas, suami terlanggar divider batu pembahagi jalan pekan. Allahuakbar.. waktu tu hanya istifar banyak2 sepanjang jalan Anak2 yang tidur kat belakang terhenyak bila kereta tersenget 70˚ dan jatuh kembali menghentam tanah. Waktu tu Mira duduk kat sit depan, tengah mengandung anak ke4. Allahuakbar.. nasib baik kami semua tak ape2. Dah la waktu pekat malam.. kalau terjadi apa2 kat jalan anak-anak lah yang paling kesian.

Sejak berjodoh dengan Shaklee. Mira sarankan suami tercinta makan Carotomax dan Omega Guard.

 

Alhamdulillah.. setelah hampir sebulan pengambilannya.. silau pada mata suami hampir hilang.. bahjan dia tak selesa berkaca mata. Baginya tanpa kacamata lebih baik tak bersilau.

Tapi disebabkan rabun masih ada (rawatan untuk rabun mengambil masa yg agak panjang berbanding silau. Kerana silau adalah rawatan bagi otot mata refleksi, manakala rabun perlu rawatan kepada retina dan kornea mata).

Jom mira share kebaikan Carotomax yang menjadi amalan suami Mira sekarang.

 

Manfaat Carotomax

 

🌹Lebih Selamat Dari Vitamin A

Penemuan vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan

🌹Mempertingkatkan Penglihatan

Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap.

Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.

🌹Meredakan Penyakit Kulit

Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.

🌹Melawan Kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukkuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.

Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

🌹Menghalang Infeksi

Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selesema.

🌹Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat

Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga panghasilan sperma yang sihat..

 

Apa beza Carotomax Shaklee dengan supplement mata yang lain.

Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

Alpha Carotene :- Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan

Beta Carotene :- Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

Lycopena :- Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat

Astaxanthin :- Pigmen didalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

Lutein :- Menyekat katarak, AMD ( age related macular disease/penyakit makular berkaitan umur), glaukoma

Zeaxanthin :- Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks

Untuk kesan kesihatan mata yang lebih baik makanlah makanan berkhasiat yang mengandungi banyak antioksidan seperti buah beri, lobah merah, brokoli dan asparagus.

Bagi mendapatkan hasil yang lebih cepat dan memberangsangkan, gabungkan pemakanan anda dengan set kesihatan mata rabun dan silau iaitu –

Carotomax, OmegaGuard, Collagen Powder dan ESP.

Testimoni Carotomax

 

Untuk dapatkan khidmat nasihat dan cara pemakanan, boleh hubungi Mira. In shaa Allah Mira bantu..

SID anda

ID: 1296167

Mira

019-2821775