TIPS & TRICKS NAK CANTIKKAN KULIT MUKA

TIPS CANTIKKAN KULIT MUKA

Bila teringat kulit cantik, tetiba Mira bayangkan pelakon Korea yang cantik-cantik kulitnya tu. Diorang ni memang ada tips dan tricks untuk cantikkan kulit muka diorang.

Kalau ikutkan semua orang impikan kulit muka diorang bersih, cantik, segar kan..? Lelaki atau perempuan, bahkan golongan muda dan berusia pun sama aje. Semua pun nak kulit muka cantik. Cumanya, adakah semuanya rajin untuk menjaga kulit muka supaya ianya cantik dan bersih…hehe.

Sebenarnya kan… kalau kita nak cantikkan kulit wajah kita dengan cara tradisional, boleh aje. Kita cuma kena tahu tips dan tricks dan kena rajin cari bahan-bahan nak cantikkan kulit kita tu.

Bahan-bahan semulajadi tu pun tak la mahal. Boleh aje cari kat dapur kita. Cuma kita kena rajin cari info, dan isitiqomah lah amalkan petua-petua best ni. Kalau setakat sekali dua aje buat, lepas tu dah malas..hehe. Tak menjadilah.

Jom kita tengok apa petua dan tips nak cantikkan kulit muka tu?

Tips cantikkan kulit muka
Tips Kulit Cantik – Macam Muka Orang Korea

 

TIMUN SEBAGAI CUCI MUKA

timun - tips kecantikan kulit muka

Senang je ni, guna timun untuk cuci muka kita setiap hari. Caranya ialah, ambik separuh biji timun, kisar dalam blender. Guna air suam dan campurkan timun dalam air tu. Lepas tu cucilah muka dengan campuran air timun ni. Buat 2 kali sehari, muka akan bersih dan rasa segar.

 

TOMATO SEBAGAI TONER SEMULAJADI

tomato - tips kecantikan kulit muka

Lepas kita cuci muka, selalunya kalau kita nak buang sisa kotoran yang kita tak nampak dengan toner, kann? Jadi, kalau nka gunakan tomato biji dalam peti ais tu pun boleh je. Tomato ni ada lycopene iaitu sejenis antioksidan yang bantu untuk melindungi kerosakan kulit dan bantu kulit muka jadi cantik.

Caranya, ambil 1 biji tomato dan blend sampai halus, lepas tu tepek lah kat muka kita sehari dua kali. Boleh buat waktu pagi dan malam sebelum tidur atau bila-bila masa terluang. Biarkan 10 minit kat muka sebelum dibasuh. Konsisten buat tips ni, akan buatkan muka kita lebih segar dan pori-pori pun mengecil.

 

NAK HILANGKAN PARUT

Nak hilangkan parut wajah ada dua cara. Satu gunakan kulit pisang yang baru, sapu di seluruh wajah. Bilas dengan air suam.

Satu cara lagi gunakan air hirisan lemon. Lemon ni bagus untuk buang kulit-kulit mati kat wajah kita. Bila konsisten ulangi tips ni, akan buatkan kesan parut berkurangan. Satu lagi air lemon ni sangat berkesan untuk hilangkan masalah kulit berminyak.

Cara menggunakan lemon ni adalah, ambik separuh biji lemon, campurkan dengan putih telur. Gaulkan dengan lemah lembut aje, tak payah pukul campuran ni. Bila dah sebati, sapu serata pada kulit muka dan biarkan kering 10 minit. Bilas dengan air suam. Buat 2 kali sehari atau sekurang-kurangnya selang sehari untuk parut yang ringan.

 

CERAHKAN KULIT

Sape lah yang tak suka kulit cerah bersih mulus flawless gitu…kan? Kalau nak guna cara moden dengan krim-krim yang ada di pasaran, seeloknya pilih lah yang bebas bahan kimia bahaya. Bukan apa, sekarang ni, banyak produk di pasaran yang menggunakan cara mudah tetapi bahaya untuk pengguna.

Boleh gunakan susu segar yang dicampurkan dengan buah tomato yang dikisar. Senang aje. Ambik campuran pes tu, sapu kat muka nipis-nipis. Lepas tu pergi tidur. Esok pagi baru basuh muka. Konsisten buat petua ni sampai kulit muka nampak cerah 1 hingga 2 tona. Hehe.

Opss..sebelum tu, boleh sediakan color ruler indicator dulu. Ukur warna kulit muka, sebelum buat petua ni. Selepas konsisten 2-3 bulan ukur semula dengan skin tone chart ni.

Kalau nak tahu, sebenarnya, untuk perbezaan kecerahan kulit muka, penggunaan ruler ni lebih jitu berbanding kalau kita ambil gambar muka sendiri.

 

HILANGKAN JERAWAT

 

Ambil kunyit hidup dan bunga cengkih. Tumbuh kedua-duanya hingga sebati. Campurkan dengan bedak sejuk asli. Buat macam pes, dan sapu kepada muka atau atau kawasan berjerawat tu semalaman. Basuh bersih-bersih keesokan pagi. Ulang petua ni sampai nampak jerawat makin mengecut dan hilang.

Kunyit ni banyak khasiat antioksidannya. Bunga cengkih pula bertindak sebagai antibakteria. Manakala bedak sejuk sebagai ‘soother’ ke atas kulit muka supaya tidak pedih sewaktu pakai pes tersebut.

  1. TANGGALKAN BLACK HEAD (BINTIL HITAM)

Eee…sape tak geram tengok blackhead dok kat kulit muka, nak-nak pulak banyak betul kat kawasan pipi, hidung dan dagu. Gerramm aje nak picit-picit supaya keluar satu-satu. Tapi cara ni sebenarnya bahaya kepada kulit muka kita. Secara tak langsung kita menggalakkan pembiakan bakteria dan buatkan kulit muka kita semakin radang. Akibatnya, silap haribulan nak buang blachead, naik pulak jerawat esoknya.

Jadi, cara nak cantikkan kulit dengan membuang blackhead pun senang juga. Ambil air hirisan lemon dan putih telur, kacau sampai sebati, kemudian sapu pada kawasan yang diperlukan dan biarkan kering di atas muka selama 10-15 minit. Bilas dengan air suam.

 

MENEGANGKAN KULIT

Boleh juga kalau nak gunakan serbuk kopi asli dengan madu. Kopi ni jarang orang guna sebab warnahnya hitam kann? Tapi sebenarnya khasiat kopi ni banyak sangat. Kopi ada antioksidan yang dapat memperbaiki tona muka supaya tak kusam. Selain tu, kopi juga dapat membantu pengaliran darah lebih lancar sekaligus dapat mencerahkan kulit muka, dan menegangkan kulit.

Caranya mudah aje. Ambil serbuk kopi asli dan campur dengan satu sudu madu. Adun sekata. Sapu pada muka dan biatkan mask mengeras di muka dalam 10-15 minit. Bilas dan ulang semula kaedah ni setiap hari. In shaa Allah kulit muka akan menegang dengan semulajadi.

 

KULIT BERSIH, CANTIK DAN LEBIH CERAH SEKATA HANYA DALAM MASA 14 HARI

Kalau Mira kan, bab nak cantikkan kulit ni, Mira memang jenis yang tak penyabor orangnya..haha. Bukan tak buat, Mira tetap amalkan juga petua-petua kat atas yang Mira share ni. Tapi Mira lebih suka amalkan petua hilang jerawat dan cuci muka tu. Yang tu memang kesannya nampak walaupun kita konsisten amalkan dalam seminggu.

Selainnya, Mira lebih suka kesan YOUTH Skin Care keluaran Shaklee ni. Skin care Shaklee ni sangat bagus sebab ianya bebas 1500 bahan kimia bahaya yang biasanya kita boleh detect dalam skin care yang berada di pasaran.

 

YOUTH ni skincare yang hanya berasaskan botani iaitu 100% tumbuh-tumbuhan. Bukan tu saja, skin care ni dah diuji secara klinikal oleh saintis Shaklee selama 8 tahun tau! supaya ianya selamat digunakan oleh semua golongan dan semua jenis kulit termasuk kulit lelaki, wanita, tua atau pun golongan muda.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Skin Care Semulajadi yang sangat berkesan ni, boleh baca di link sebelum ni iaitu: https://www.mirahamzah.com/youth-skincare-selamat-dan-berkesan/

KERATIN: Elemen penting untuk kulit cantik dan sihat

Keratin adalah protein yang melindungi sel ephithelial daripada rosak atau pun stress. Ia membantu membina kulit luaran manusia.

 

Image result for keratin structure skin

 

Bila kita kurang ambil protein, atau segala protein yang kita ambil asid aminonya tidak lengkap, kita akan kekurangan keratin. Sel di lapisan epidermis juga sukar dibina dengan baik sekiranya keratin tidak cukup.

Ini menyebabkan rambut gugur, kulit kering atau kulit merekah dan kuku rapuh.

Sebab tu digalakkan sangat, bagi wanita dan lelaki yang nakkan kulit yang cantik, rambut yang sihat dan kukuh akarnya, ambil ESP dan Vitamin C.

Image result for ESP Shaklee

ESP mempunyai ‘asid-amino-perlu’ yang lengkap, sehingga badan kita dapat membina semua ‘asid-amino-tak-perlu’ dan membina protein yang diperlukan.

Image result for asid amino

Vitamin C membantu pembinaan kolagen dan membantu juga dalam proses pembaikpulih kulit dan segala bahagian yang memerlukan khidmat vitamin C.

Image result for Vitamin C Shaklee

Patutlah bagi mereka yang ambil Set Cantik Shaklee yang basic ni (ESP & Vita-C Plus), secara konsisten, dapat kulit yang cantik, dan kesihatan tubuh optimum.

Jadi, jom ambik ESP yang sekarang ni tengah ada promosi. Dan lengkapkan set kulit sihat dengan Vitamin C Shaklee.

Whatsapp Mira untuk order Vitamin atau nak consultancy

Whatsapp: 019.282.1775

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

#pengedarShakleeSijangkang#PengedarShakleeTelokPanglimaGarang#PengedarShakleebandarParkland#PengedarShakleeShahAlam

Hot Selling Product Shaklee

Assalamualaikum dan selamat tengahari..

 

Ni Mira dalam dok buat kerja-kerja rumah, sambil dok type panjang berjela info berkenaan Shaklee.

 

Kalau ade customer yang pm nak tanya info ringkas berkenaan satu-satu product Shaklee, kadang-kadang tak jumpa mana letaknya notes tu.

 

So Mira fikir eloklah Mira letak kat blig nih supaya senang orang boleh baca bila-bila dan senang jugak Mira nak rujuk semula nanti.

 

Ni ada beberapa info manfaat yang ringkas berkenaan produk Shaklee yang top selling:

OMEGAGUARD (Minyak ikan terbaik)

Kalau nak detail pasal Omegaguard, boleh baca di sini.

Fungsi Omegaguard ni banyak, antaranya adalah:

Alahan, batuk kahak, kawal kolestrol, jaga jantung dan supplement untuk otak, tingkatkan imun badan, strok, saluran darah tersumbat, tekanan darah tinggi. Ibu hamil, berpantang dan menyusu.

 

VIVIX

Seperti yang diwar-warkan.. Vivix ni banyak dah membantu pesakit-pesakit kronik kembali menjalani hidup seperti sebelumnya..iaitu sebelum dia memgalami sakit kronik.

Vivix menangani masalah inflamasi sel yang teruk sehingga menyebakan penyakit.

Kat bawah ni Mira senaraikan sikit kelebihan menggunakan Vivix:

Kesihatan sel-sel dari peringkat kromosom, supplement untuk strok, alzheimers; awet muda, melawan sel kanser, melawan diabetes, bantu atasi masalah prostat, masalah rahim, falopian, banyak lagi.

 

OSTEMATRIX

OOstematrix pulak selalu dikaitkan dengan kalsium untuk tulang yang rapuh (osteoporosis). Tapi sebenarnya ostematrix bulan sekadar kalsium. Ada Boron, Fosforus, Vit D, Magnesium. Semua mineral ini sangat berguna dan banyak kelebihannya untuk masalah-masalah lain seperti:

Migraine, senggugut, sembelit, masalah penghadaman, abdominal pain, osteoporosis, lenguh2, sakit sendi, kejang urat, ibu hamil, berpantang dan menyusu, masalah gigi dan gusi kerap berdarah.

 

VIT-C PLUS

Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya Sustained Release Vit-C Plus sebenatnya lain daripada Vit C yang lain.

 

Ia hadir bersama cofactor iaitu bioflavonoid. Selain tu kelebihan Vit C ni juga, ia melepaskan Vit C yang diperlukan dengan sendirinya.. setiap biji dapat membekalkan vit c ke dalam darah pada setiap jam, selama 5 jam sehari.

 

Berikut info mudah berkenaan Vit-C Plus:

Bekal vit c ke dalam darah setiap jam. Bantu repair segala sel dalam tubuh, Penyembuhan luka pembedahan, bantu buat kolagen, vitamin untuk kulit yang cantik, bantu masalah gusi berdarah, gusi bengkak, periodontis (gusi menyusut), cepat lebam-lebam, demam, selsema, tingkatkan imun tubuh, baiki insomnia dan stress. Untuk semua wanita dan lelaki.

 

VITA – E COMPLEX

Selain daripada mencantikkan kulit dan menghalang pembentulan jeragat, Vita E banyak kelebihannya. Antaranya:

Kesuburan untuk lelaki dan wanita, menyeimbangkan semua hormon dalam tubuh, bantu masalah keguguran, memperbaiki kemandulan, senggugut, melindungi jantung.

Selain dari product ESP, minuman soya yang mempunyai asid amino perlu yang lengkap adalah dalam Mealshakes.

Berikut adalah sebahagian manfaat melashakes:

Milk booster bagi ibu menyusu, tingkat selera makan, sesuai bagi kanak-kanak, pelengkap nutrisi- 24 jenis vitamin untuk anak-anak besar dengan sihat, protein tumbuhan baik untuk sistem penghadaman.

 

ESP (Protein soya)

Diperbuat daripada kacang soya bukan GMO. Diljndungi khasiatnya dengan proses yang khas. ESP bukan sahaja digunakan oleh wanita menyusu sebagai milkbooster. Tapi juga untuk kelebihan dan manfaat yang lain seperti di bawah:

 

Kesihatan kulit, kuku cantik, memperbaiki masalah jeragat, memperbaiki masalah kesuburan.lelaki dan wanita, membantu pesakit jantung, mengawal kolestrol tinggi, membantu memgurangkan bengkak pada kelenjar prostat bagi pesakit prostat, membekal tenaga segera kepada wanita dan lelaki, sebagai meal replacement sementara menunggu makan makanan berat, menguruskan badan, membantu menahan rasa lapar, detoks dan melawaskan, memulihkan sel-sel badan yang kurang sihat.

 

VITALEA

Vitalea adalah vitamin terulung dan paling tua sejak zaman Dr. Forrest C. Shaklee. Kalau nak tahu Vitalea berasal dari nama asalnya iaitu Vitalized Mineral.

Nama panjang ni akhornya orang lain ambil untuk komersil kan istilah yang lebih pendek iaitu Vita-Min, dan jadilah istilah vitamin yang kita ada sekarang ni.

 

Vitalea adalah multivitamin pertama di dunia dan menjadi pelengkap nutrisi harian. Pemberi tenaga segera, atasi masalah HB rendah bagi ibu hamil, baik untuk kesihatan buah pinggang, jantung dan kesihatan organ hati.

 

B-COMPLEX + Asid Folic

Ramai yang menganggap B-Complex hanya diperlukan ketika hamil atau ketika sakit sendi dan otot sahaja.

Vitamin B-Complex sangat diperlukan setiap hari. Bahkan Malaysia telah memansuhkan GST kepaa supplement B-Complex untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengambil B-Complex sebagai supplement setiap hari.

Antara manfaat B-Complex yang dilengkapi asid folik ini adalah:

Mengatasi masalah kelesuan, bantu Alzheimer, stress, bantu tukar makanan kepada tenaga, rambut gugur, luka pembedahan, bantu bina sel darah merah, redakan senggugut, nafas berbau, meredakan alahan.

 

ALFALFA COMPLEX

Mira sejak 4 tahun memang mempunyai eczema yang teruk. Sehingga kahwin dan mempunyai 3 orang anak, eczema dan resdung Mira tetap ada. Kafang-kala perlu ambil ubat steroid dan NSAID untuk bantu kurangkan kegatHalan.

Sehingga Mira consume semasa berpantang anak ke4, alhamdulillah, mira tak sangka, masalah resdung, eczema dan keputihan Mira hilang.

Selain dapat membantu masalah seperti di atas, Alfalfa Complex juga dapat memberi manfaat seperti di bawah:

Cuci hati, darah, usus, keputihan dan senggugut, eczema dan resdung, beri tenaga pada otot, baiki pencernaan, buang asid urik bagi pesakit gout.

 

HERBLAX

Makcik Mira memang mempunyai masalah pembuangan yang teruk. Kadang-kadang memang dia terpaksa tubggu seminggu dan lebih, untuk membuang.

 

Perutnya lama-kelamaan cepat masuk angin dan beliau sering sakit perut dan abdomen. Perutnya juga keras, bila Mira pegang. Seolah ada benda padat dalam perut.

Lepas ambik herblax, aalhamdulillah makcik mira beritahu yang dia kembali segar, dan masalah pembuangan dah lenyap. Makcik juga kata dia berasa segar dan bertenaga. Tak macam selalu, dia kerap letih dan lesu selepas balik dari kerja.

Herblax ni antara top selling product. Antara kelebihannya:

Baiki pencernaan, sembelit, membersihkan najis yang tersekat lama dalam usus besar, bantu kesihatan otot usus supaya dapat actif secara normal, kempiskan perut.

 

LETCHITIN

Bantu serap vitamin A,D,E,K, bakar lemak baru, halang kejadian batu karang, salurkan oksigen yang cukup ke otak-halang alzheimer, kawal GDM bagi ibu hamil, darah tinggi, prostate lelaki, ringankan sembelit, kawal kolestrol, pelangsingan badan.

 

GLA

Bantu kesuburan, bantu atasi symtom PMS, kawal GDM bagi ibu hamil, bantu regulate hormon dalam badan tanpa menggangu usus, menentang sel kanser, halang komplikasi diabetes,masalah rambut gugur, lambatkan menopos, bantu melawan hot-flash bagi yang mengalami symptom menopos

 

Ni sebahagian sahaja daripada banyak supplement shaklee.

 

Nak order dan konsultasi..

 

Boleh hubungi Mira

019-2821775

 

COD sekitar Sijangkang, Bandar Parkland, Bukit Tinggi, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Sg. Mas, Kulim dan kawasan sekitarnya.

 

Pos seluruh Malaysia.

 

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

website: www.mirahamzah.com

Manfaat Collagen Powder Shaklee

Semakin kita berusia, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan kurang kolagen . Ini mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur.

Umur adalah satu faktor sahaja. Faktor lain adalah kerosakan kolagen akibat radikal bebas, sinaran UV dari matahari, pencemaran dalam udara dan air, serta kekurangan nutrisi untuk tubuh menghasilkan kolagen.

Image result for Collagen Shaklee

MANFAAT UTAMA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

 

Kecantikan:

  1. Nampak lebih muda
  2. Menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan rambut baru
  3. Menguatkan kuku dan menyihatkan kuku yang mudah rosak.
  4. kulit akan kurang kering dan mengekalkan elastisitinya. Kalau kita dah dapat Shakleeeffect SCP ni, kita rasa macam nak pegang aje kulit muka kita.
  5. Membantu mengurangkan parut dengan cepat.
  6. Mempunyai antioksidan yang banyak dan bertindak sebagai anti-penuaan.
  7. Membantu mengurangkan garis-garis halus di muka dan seluruh badan akibat penuaan.

 

Kesihatan sendi dan seluruh badan:

  1. Untuk membina tulang yang sihat, kalsium juga sangat mementingkan kolagen untuk membantu penjagaan tulang yang baik.
  2. Kolagen membina cartilage yang menipis.
  3. Kolagen membantu memperbaiki otot mata supaya tetap anjal. Penglihatan semakin baik (dengan pengambilan konsisten dalam set kesihatan mata).
  4. Kolagen juga membantu membekalkan nutrisi yang cukup kepada otak. Ini dapat mengurangkan kesan penuaan pada sel-sel otak.
  5. Kolagen membantu menguatkan ikatan tulang iaitu memastikan elastisiti bagi tendon, ligamen dan rawan (cartilage).
  6. Jika ada bahagian sendi yang telah pun sakit, kolagen menempatkan bendalir sinovia supaya kurang geseran dan kesakitan yang dialami.
  7. Apabila banyak collagen dalam badan, badan kita akan mengetahui bahagian mana yang dia akan perlukan kolagen untuk memperbaiki sel-sel badan.

 

SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) MAMPU MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN KULIT

 

Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang unggul. Ia mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen yang bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik ikan merah tersebut.

Image result for Collagen Shaklee

Berat molekular SCPadalah sangat rendah iaitu 1000 Dalton (Dalton adalah unit bagi berat molekular yang disukat).

Semakin mengecil unit dalton, semakin mudah collagen powder itu diserap ke dalam tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

 

RAMUAN HEBAT SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Kajian saintifik dan ujian-ujian klinikal Shaklee membuktikan kesan perubahan seseorang apabila mengambil SCP selama 8 minggu secara konsisten.

Image result for Collagen Shaklee

Sisik ikan merah

Ikan Merah (Red Snipper) hidup sehingga 5000m di dasar lautan dan bebas dari pencemaran. Sisik ikan merah ni mampu menahan tekanan dasar laut yang tinggi. Jadi ia tak sama dengan ikan yang banyak kat pasar tu..

Untuk buat kolagen ni, Shaklee gunakan sisik ikan merah. Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium. Ini kerana ikan merah tidak terdedah dengan pencemaran lautan yang tinggi. Jenis kolagen daripada sisik ikan merah ini mempunyai kadar penyerapan kolagen lebih tinggi berbanding kolagen haiwan lain.

 

Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oliek, iaitu satu emolien dan pelembap kulit yang hebat. Mempunyai isoflavones, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Image result for camellia japonica

Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia japonica, dapat membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa ia dapat mengikat amaun air yang banyak. Asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembap, lembut dan licin.

Image result for Pfaffia
Ni yang dikenali dengan nama Brazillian Ginseng

 

Elastin dari kolagen ikan

Elastin adalah bahan yang membuatkan kulit elastik atau anjal. iaitu boleh menegang dan kembali ke bentuk asal. Elastin ini memelihara kulit yang tegang dirtarik. Elastin adalah bahan yang bekerjasama dengan kolagen untuk mengekalkan kulit tegang, anjal dan muda.

Image result for Elastin red snapper

 

Vitamin C dan Vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan dalam masa yang sama menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

Image result for Vita C Shaklee

Vitamin B pula turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.

Related image

Ekstrak kekerang

Glukosamin daripada ekstrak kekerang sangat penting dalam proses mengsistesis bendalir sinovia yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi. Ia juga menghidrat mata, mengelakkan ‘watery eye’ akibat kegatalan mata akibat kering atau ketidakselesaan mata.

 

Lactobacillus acidophilus

Ini adalah satu ramuan lagi yang mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semua sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Image result for lactobacillus acidophilus

 

TESTIMONI KEBAIKAN KOLAGEN

  • Terbukti berkesan dalam 8 minggu melalui ujian secara klinikal
    • Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan
    • Statistik menunjukkan 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas menggunakan selama 8 minggu

BIAR GAMBAR BERBICARA

Ini adalah hasil menggunakan SCP secara konsisten bersama-sama dengan Vivix. Memang ketara perubahan kulit muka kakak comel ni kan. Rasa-rasanya lah kalau kita jadi macam tu, happy tak puan-puan? Heheee..

Saya makan baru nak masuk kotak ke 3. Makan sebab muka salah pakai produk. Jadi sangat kering dan teruk. Makan kolagen hari ketiga, terus muka lembap je rasa. Hilang serta merta kulit kering mencengkam tu. Parut makin hilang, kulit lembap-lembap dan sakit sengal lutut pgg takde dah! Sangat best dan berkongsi dengan kawan. Kawan pun dah repeat 2 kotak dah.. Heheh! Suke sangat kolagen Shaklee! Sangat superb!!

Mak saya pun makan. Makan dengan sangat konsisten. Dah masuk 4 atau 5 kotak rasenya. Dulu muka mak saya berjeragat teruk. Sekarang ni kalau tengok sekali imbas memang dah tak nampak langsung muka bercapuk tu. Kawan-kawan dia pun ramai tegur plus, muka dah nampak lebih bersih dan cerah. Ini kisah benar.

Ha…

Best ke Hebat?

Harga sangat berpatutan dengan kualiti kolagen ini. Memang satu-satunya kolagen di pasaran yang mempunyai nilai dalton paling kecil yang mudah diserap oleh tubuh.

Apa tunggu lagi. Dah nak puasa ni, dapatkan 2 kotak untuk 1 bulan pengambilan. 2 kotak (mengandungi 30 sachet) hanya RM606.60

disarankan untuk membeli Produk Shaklee daripada SID yang terlatih sahaja, kerana SID yang terlatih akan memberikan konsultansi dan servis yang terbaik. Berbaloi dengan wang yang anda invest untuk kecantikan dan kesihatan anda kann.

Kalau nak order Shaklee Collagen Powder ni boleh hubungi dengan Mira di nombor di bawah. In shaa Allah Mira akan berikan servis terbaik kepada pelanggan yang membeli dengan Mira. Mira akan guide sehingga menampakkan hasil yang progressive dan positif. In shaa Allah.

www.mirahamzah.com

Whatsapp: 019-2821775

COD: Sijangkang, Telok Panglima Garang, Bukit Tinggi Selangor.

Pos ke seluruh Malaysia.