Vivix Antioksidan Hebat

Pernah dengar Vivix? Pernah kan. Sebenarnya kalau nak tahu Vivix ni adalah sejenis minuman botanik yang mempunyai kuasa Antioksidan yang Hebat. Sebabnya, dalam Vivix Antioksidan Hebat ni ada campuran polifenol yang sangat aktif.

Pihak Shaklee dah jalankan ujian klinikal dan juga landmark study (kajian tanda aras) yang sangat ketat untuk memastikan segala polifenol di dalam Vivix mempunyai Antioksidan Hebat dan sangat aktif. Jadi Vivix dapat memberikan manfaat yang sangat super duper baik kepada kesihatan manusia. In shaa Allah.

Vivix Antioksidan Hebat

Ni lah rupa si merah Vivix. Botolnya kecil dan boleh muat dalam handbag, kalau nak bawa pergi mana-mana pun senang. Tapi seeloknya Vivix disejukkan untuk menjaga kualitinya.

 

Sebelum Mira teruskan perbincangan Vivix Antioksidan yang Hebat ni, eloklah Mira beritahu dulu yang Vivix ini bukanlah ubat untuk merawat. Perkataan Rawat atau mengubati tidak dibenarkan oleh badan yang berwajib kerana itu adalah syarat.

Vivix ini adalah sejenis minuman kesihatan yang TIDAK MENGANDUNGI GULA, TIADA PENGAWET dan bertujuan untuk membantu tubuh manusia jadi lebih sihat, in shaa Allah. Ramai yang dah pun menggunakan minuman Vivix dan telah mendapat khasiat dan kesan yang sangat baik untuk kesihatan mereka.

 

Bagaimana Vivix Menyihatkan Tubuh Badan?

Seperti yang Mira sebutkan kat perenggan-perenggan atas, Vivix mengandungi Antioksidan yang Hebat. Disebabkan semua bahan yang bersifat Antioksidan ini, Vivix dapat bertindak melalui 4 mekanisme dalam badan manusia, iaitu:

Memperbaiki DNA yang rosak dan melindungi semua sel tubuh dari tahap DNA.

Setiap hari sel kita boleh rosak disebabkan oleh terdedah kepada bahan pencemaran yang ada dalam kehidupan seharian kita, seperti bahan-bahan kimia yang kita gunakan seharian dan makanan kita juga.

Mempengaruhi pengawalaturan genetik

Vivix membantu dalam mengawal genetik yang membuatkan sel-sel lambat untuk ‘tua’ atau terdedah kepada penyakit.

Meningkatkan tahap tenaga dalam sel

Mitokondria adalah seperti power house yang menjana tenaga dalam setiap sel. Apabila badan kita terdedah kepada pencemaran dan ubat-ubatan, sel-sel tubuh akan kehilangan banyak mitokdria dan sel menjadi kurang bertenaga, atau tidak aktif. Akibatnya banyak sel tidak dapat menjalankan fungsinya dan mati.

Vivix membantu meningkatkan biogenesis atau pembentukan baru mitokondria dalam setiap sel. Ini menjadikan sel-sel kembali aktif dan tubuh kita kembali bertenaga.

Membantu mengelakkan penimbunan protein AGE

Apabila tubuh menerima banyak gula, hingga merosakkan sel, protein AGE boleh menjadi banyak, dan menyebabkan kita mudah menjadi tua. Ramuan Vivix dapat membantu melambatkan penimbunan protein AGE dan melwatkan penuaan sel. Jadi kita boleh jadi lebih muda.

 

Kandungan Antioksidan Yang Hebat dalam setiap botol Vivix.

Vivix mempunyai adunan fitonutrient proprietari yang memanfaatkan kuasa muscadine grape (anggur muskat) yang sangat jarang ditemui, juga resveratrol. Iaitu kandungan antioksidan yang sangat kuat dalam melambatkan penuaan sel.

 

Bahan utama Vivix adalah:

Anggur Muskat (Muscadine Grapes)

ANGGUR MUSCADINE adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Dan kerana mempunyai kromosom yang lebih ini, ia berpotensi melindungi dirinya sendiri dari pelbagai serangan penyakit.

Anggur ini bukan seperti anggur biasa. Tapi Anggur Muscadine mempunyai bahan polifenol / antioksidan yang sangat-sangat berkuasa, iaitu asid ellagik dalam kepekatan yang sangat tinggi. Anggur ini berupaya merawat dirinya sendiri apabila dirinya diserang pelbagai virus, bakteria dan juga fungi.

Anggur Muscadine ini adalah anti-kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

 

ANGGUR MUSCADINE BOLEH MEMBESAR SEHINGGA SAIZ BOLA GOLF

 

Lobak Ungu (Purple carrot)

Lobak ini bukanlah lobak biasa yang kita selalu lihat di pasar iaitu lobak yang berwarna jingga. Lobak ungu berasal dari Eropah native dan India. Lobak ungu ini mempunyai kulit luar yang berwarna ungu, dan isi di dalam berwarna oren kemerah-merahan.

Lobak ungu mempunyai sifat fenolik (phenolic) iaitu anthocyanins yang membuatkan bukan sahaja sedap, tapi kaya dengan beta karotein yang sangat tinggi melebihi karot oren, merah, putih.

Lobak ungu sangat bagus sebagai anti-radang, anti-kanser, anti-diabetis, anti-mikrobial, mengurangkan risiko penyaki koronari jantung.

 

ANGGUR MUSCADINE BOLEH MEMBESAR SEHINGGA SEBESAR SEBIJI BOLA GOLF

 

Elderberry (SAMBUCUS NIGRA)

Elderbery adalah satu lagi tumbuhan yang kaya dengan antioksidan, yangs angat berkesan dalam mengubati flu secara tradisional. Terutamanya influenza. Anthocyanins dalam Elderberry juga bagus sebagai Anti-radang, menguatkan sistem imun melawan influenza, bagus dalam melawan banyak jenis virus dan bakteria, juga masalah kesihatan kronik seperti diabetis, kolestrol yang tinggi, masalah penghadaman, masalah mata dan penglihatan dan masalah stress dan anxiety.

 

Poliganum Cuspidatum

Tumbuhan ini juga dikenali sebagai Knotweed Jepun. Ianya berasal dari Asia, tetapi kini ditemui banyak di America Utara dan Eropah.

Poliganum cuspidatum banyak digunakan oleh perubatan cina dahulun kala. Resveratrol dalam tumbuhan ini dapat melambatkan proses penuaan, meninggikan tenaga kepada para atlet, mengurangkan berat badan.

 

Bagaimana Vivix Memperbaiki Sel?

Oleh kerana Vivix mampu memperbaiki sel dari tahap DNA, ini bermakna, Viviv mampu untuk membaiki kecelaruan sel yang menyebabkan banyak penyakit.

VIVIX sangat baik dalam menjaga kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan kepada kulit, dan mengelakkan penyakit-penyakit kronik seperti jangkitan peparu, arteroklerosis, kolestrol yang tinggi, penyakit buah pinggan kronik, penyakit SLE, penyakit kanser kolon, payudara limfa dan sebagainya.

Juga membantu mengelakkan penyakit diabetis, obesiti, ketidaseimbangan hormon, ketidaksuburan atau kemandulan, masalah sakit puan seperti masalah dalam rahim, ovari dan sebagainya, masalah jerawat dan jeragat serta penyakit-penyakit kulit yang berjangkit, serta pelbagai jenis penyakit.

 

Cara Makan Vivix

Setiap fokus kesihatan mempunyai cara makan Vivix yang berbeza. Pengambilan Vivix mestilah mengikut aturan yang betul untuk mendapat kesan yang terbaik. Harga Vivix yang setimpal dengan kualitinya, pengambilan yang KONSISTEN mengikut ATURAN PEMAKANAN yang dinasihatkan oleh pakar doktor dan pakar nutrisi dapat mengembalikan tahap kesihatan anda seperti yang anda mahukan, dengan usaha kita, dan izin Allah.

Hubungi saya consultant anda untuk saya bantu anda dalam pengambilan Vivix mengikut fokus kesihatan anda masing-masing.

Klik di sini untuk Whatsapp Pengedar Shaklee Klang, terus kepada saya.