RISAU BETUL KALAU HB RENDAH TIME PUASA.

Waktu Mira preggy dulu.. benda yang paling Mira risau ialah time puasa.. HB makin rendah (bacaan hemoglobin rendah)

Tapi alhamdulillah.. sepanjang puasa, macam ada miracle.. Sungguh, bulan Ramadhan bulan berkat.. memang keajaiban tu dari Allah s.w.t..

Waktu Mira hamil bulan puasa hari tu, memang HB tak lah serendah time bulan tak puasa.

Mungkin sebab bila bulan puasa ni, kita tahu time bila kita boleh makan. Jadi, masa berbuka dan sahurlah kita isi sebaik-baik nutrient yang seorang ibu hamil ber HB rendah perlukan.

Waktu tu, Mira memang pulun lah makan makanan yg kaya zat besi.. bolehlah gagah HB naik 10.

Kalau tak HB Mira kedekut sangat hahaa… Bacaan HB cuma 8 ke 9 lebih aje naik nyer.. sedih la haih. Siangnya puasa.. memang lagi semput la jawabnya. Kalau nak tahu peritnya HB rendah ni, boleh baca pasal pengalaman HB rendah sewaktu hamil.

CARA NAK NAIKKAN HB

Tapi yg best, waktu hamil anak ke 4 ni, bila ambik set low HB Shaklee ni memang HB maintain 10 dan 11 tau.. tak lah serendah 9 dan 8.

Waktu bulan puasa ke, tak puasa ke.. memang HB tu dah boleh maintain nak paras 10.5 ke atas..???. Jadi bila HB naik, cergas la makyong.

So kome ibu-ibu yang hamil.. terutama yg low HB tu boleh kontek Mira, sembang-sembang dengan Mira untuk tahu macamana Mira buat bagi HB cantik waktu hamil, time bulan puasa pulak tu.

Yang mommy menyusu pun kena selalu menten HB tau.. sebab Mommy menyusu kena lah provide cukup darah beroksigen ke otak mommy ni, supaya selalu sabar, tenang dan happy. Barulah susu meriah!?✌?

Ok korang.. Nak tanya pasal set naikkan HB, boleh terus wasap Mira jom. Kita sembang2 #setlowHB dan #setmenyusu meh!

Wasap Mira www.wasap.my/60192821775

019-2821775

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeKlang #pengedarShakleeShahAlam