KURUS RAMADAN, OBESE TIME RAYA

KURUS RAMADAN, OBESE TIME RAYA

Kurus bukan main susah. Tapi bila nak naik balik memang sekelip mata je. Ramai yang give up nak kurus! Tapi puncanya kenapa? Jom baca.
Kurus bukan main susah. Tapi bila nak naik balik memang sekelip mata je. Ramai yang give up nak kurus! Tapi puncanya kenapa? Jom baca.

Kenapa waktu bulan puasa punyalah ambik masa nak kurus. Tapi, seminggu raya aje badan macam kena pam. Ada yang obese terus. Why..why..?

Lembik Minggu Pertama

Dalam waktu bulan puasa ni, perasan tak, minggu pertama memang kita rasa letih sikit.. terutamanya day 3-4 puasa tu.

 

Cergas sikit Minggu Kedua

Tapi, bila masuk minggu kedua, kita akan cergas macam biasa. Sebab badan kita dah terbiasa. Dan settingkan metabolisme rendah sebab badan kita kurang ambik makanan dan gula.

Waktu ni, lemak jahat akan dibakar utk return fungsinya sebagai gula utk ‘cell-fuel’ dan kita pun bertenaga.

 

Raya Pun Tiba.. Penimbang jerit!

Waktu dah habis puasa, raya kann… kita pun makan lah sebanyak-banyaknya.. sedangkan waktu tu, metabolisme badan kita masih rendah.. kapasiti badan kita nak bakar kalori dan lemak sangat rendah.

Sebab tu berat badan kita mudah turun, time sebulan puasa. Tapi senang naik seminggu raya.

Eh..eh.. kes macam ni.. ada sesape terasa ke tu😝..kihkih?

(Jom! Join projek kurus tapi fit)

Sebab tu kena ambik Cinch Shake ni, bersama-sama Mighty 3 Gems.

Cinch Shake ni memang ber GI rendah. Dan protein yang tinggi dapat bantu bina otot secara stabil.

(Jom cuba kuruskan badan cara Shaklee)

 

Penat Tau Kurus, So.. Maintain lah!

Maintain berat badan ideal dan inchloss sebelum dan selepas raya.

Nak fit dan gojes..Jom join

#projekslimfitByMiraHamzah

Whatsapp 019-2821775

Kurus bukan main susah. Tapi bila nak naik balik memang sekelip mata je. Ramai yang give up nak kurus! Tapi puncanya kenapa? Jom baca.
Kurus bukan main susah. Tapi bila nak naik balik memang sekelip mata je. Ramai yang give up nak kurus! Tapi puncanya kenapa? Jom baca.

Mira Hamzah

Hi. Saya Mira. Pengedar Shaklee Aktif Kawasan Klang, kawasan Banting dan sekitar kawasan Kuala Langat, serta kawasan sekitar Shah Alam dan Bandar Subang. Manakala, saya juga membuat perkhidmatan pos produk Shaklee yang ditempah, melalui kurier. Saya adalah seorang surirumah (Work-at-home-mother) dan ibu kepada 4 orang anak yang sangat sukakan bidang nutrisi dan suplimen. Pengalaman kerja dahulu, adalah, saya seorang Safety, Health and Environment Executive di sebuah syarikat GLC iaitu Sime Darby Plantation. Bagi sesiapa yang berminat dengan produk Shaklee.. boleh hubungi saya di 0192821775. Atau follow saya di FB Page: Pengedar Vivix & Produk Shaklee Klang, FB: Mira Hamzah IG: MiraVitaShop Website: mirahamzah.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge