Articles tagged with: pengedarShakleesijangkang

SUKA BIDANG HEALTH & NUTRITION?

Waktu Mira nak join bisnes Shaklee.. Mira suka-suka nak try aje. Tapi last-last terjatuh cinta..

 

Sebab mungkin Mira suka bidang health. So Mira tak kisah membaca buku-buku health dan medicine.

 

Bila dah terjebak dengan bisnes ni.. rupanya bukan kita belajar sorang-sorang, tapi kita ada guidance yang diberi oleh experts.

 

Antara experts yang Shaklee sediakan:

 

1. Nutritionist

 

Mereka akan buat kelas secara offline (berbayar) dan kelas online juga (F.O.C. kepada member yang dalam kumpulan iReach).. Haaa.. bestkan. Asal iReach dapat free classes.

 

2. Appointment dengan Nutritionist.

 

Ini sesi perjumpaan secara one-to-one dan offline di Shaklee office. Ni pun percuma. Angkat fon aje call diorang buat appointment.

 

3. Bengkel Nutrisi

 

Bengkel ni adalah bengkel yang diajar kepada semua ahli Shaklee yang berminat. Berbayar. Diberi buku dan sijil.

 

Semasa sesi training tu, makanan dan minum disediakan.

 

Tea break bukan kopi atau teh..

 

Tapi ESP, Cinch Shake, Milkshakes dan Performance Drink FREE.. 😃😍

 

4.Coaching

 

Ni kelas jugak mengikut kumpulan-kumpulan kecil.. upline masing-masing.

 

Kadang-kadang coaching dibuat jugak oleh sideline yang takde kaitan dengan group kecil tu..

 

Niat diorang cuma 1.. bila ada ilmu.. kongsi😎.

 

5. Marketing tools.

 

Dalam iReach.. kitorang pilih aje nak buat sendiri notes & poster.. atau just ambik kat library.

 

Just tinggal nak pick dan buat aje..

 

6. Buffer

 

Takde masa?

Tak cukup masa?

Tertinggal masa?

Alasan masa?

 

Apa lagi nak senarai..

 

So kalau semua tu jadi masalah.. BUFFER lah jawab nya.

 

Nak guna buffer pun kelas disediakan. Hadoii.. apa lagi nak kann.. semua dah disediakan.

 

7. Health & Diet Awareness

8. Contest & Gift

9. Points & Unlimited Bonuses

10. Conference and VVIP Trip.

11..

12..

13..

14..

 

Banyak lagi kalau nak senarai.

 

Bagi Mira yang paling penting..

 

Shaklee jadi eye opener kat Mira untuk jaga kesihatan diri sendiri dan orang tersayang.

 

Mira jugak seronok sangat kalau dapat bantu yang sakit jadi sihat.. Segala puji2an hanya kepada Allah.

 

Nak join SHAKLEE😃

atau

Nak beli product SHAKLEE😃

 

Come.. jana income dan impian..

MODAL HANYA RM 65 SAHAJA

 

Whatsapp Mira aje..

019-2821775

 

In shaa ALLAH Mira bantu sebanyak mana yang Mira kompeten.

 

Ikhlas,

 

MIRA HAMZAH

 

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland #pengedarShakleekulim

10 TIPS ELAK STRESS WAKTU JALAN JEM

Balik kampung dah ke kiteee?

Alhamdulillah. Mira dah sampai.. korang kalau yang belum sampai tu jangan stress ye😄

 

Biasanya, musim perayaan ni nak tak nak kena gok hadap jem.

 

Bende ni kita memang dah tahu dah.

 

So better kita prepare apa yang patut.

 

Dah balik seisi keluarga.. part jem lama-lama memang buatkan stress si mak ayah.

Lagi-lagi bawak anak-anak kecil atau toddlers.

Anak-anak sekali leh histeria bila mak ayah asyik suruh duduk diam-diam.😫

 

Ni Mira ade tips sikit macamana nak elakkan stress waktu jalan balik kampung ni.

 

1. Hafaz Al-quran

 

Waktu-waktu biasa kita sibuk kan. So masa ni lah kita cuba untuk hafaz al-quran. Cuba bukak Al-Quran atau bukak mp4 Al-Quran.

 

Sama-sama lah satu keluarga cuba hafaz beberapa surah atau sekurang-kurangnya hafaz beberapa ayat al-quran.

 

2. Family bonding time

 

Selalunya memang tak sempat nak sembang lama-lama dengan suami/isteri dan anak-anak.

 

Adeee aje keje kita kann.

 

So, time jem ni lah kita nak tanya khabar tentang isteri atau suami kita.. perihal sekolah, kawan-kawan anak / isteri.

 

Cuba dengar juga luahan hati suami/isteri atau anak-anak yang kita dah miss out selama ni.

 

3. Hubungi kawan-kawan

 

Kalau kita dah lama tak hubungi kawan-kawan.. cubalah kita hubungi mereka sekadar tanya khabar.

 

Pastikan gunakan hands-free.

 

Walau apa pun sentiasa pastikan fokus kita kepada jalan raya.

 

4. Jangan tetapkan masa tiba.

 

Kalau kita tetapkan masa tiba, memang boleh stress bila jem melebihi jangkauan masa yang kita dah tetapkan.

 

Memanglah kalau boleh kita nak sampai cepat. Nak ikut plan raya atau bercuti kita tu..

 

Tapi kalau bab jem.. memang kita kena ketepikan dulu masa nak sampai tu.

 

Enjoy dengan family kita yang ada dalam kereta.

 

Kalau kita asyik fikir bila nak sampai. Fikiran kita juga mudah letih dan fokus akan terganggu.

 

5. Banyakkan berhenti untuk berehat.

 

Kalau boleh banyakkan berhenti dan rehat. Buat regangan sebab kalau kita duduk lama-lama kat seat kereta memang lenguh badan dibuatnya.

 

So berhenti, relaks dan recharge.

 

6. Bawak bekalan air dan makanan dan pakaian yang cukup.

 

Dah tahu nak tempuh jem.. dari rumah lagi bukan sahaja kena pastikan keadaan kereta elok, petrol/diesel kereta yng cukup.

 

Kita mesti juga pastikan air dan makanan cukup buat kudap-kudapan dalam kereta.

 

Kalau R&R penuh pun, kita masih boleh berhenti kat mana-mana tempat lain (yang selamat), untuk makan dan rehat.

 

7. Pastikan batery handfon cukup sehingga sampai destinasi.

 

Pastikan batery kita cukup. Kalau takde handfon tengah2 jem ni, boleh mengundang kecelakaan jugak sebenarnya.

 

8. Update berkenaan keadaan korang.

 

Kalau boleh kita nak tenang menghadapi situasi jem..

 

So kita pastikan jugak orang kat kampung, mak ayah kita tak risau tentang keadaan kita sekeluarga.

Update selalu. Selfie ke.. pastu post kat wasap group. Syok gak kan.. terhibur hati kita.. dan hati family kita kat kampung jugak..

 

Tapi ingat.. driver tu jangan fokus selfie pulak. Kang tak pasal beraya kat hospital. Tak pun silap2 tak sempat beraya. Nauzubillah.. mintak Allah jauhkan semua tu dari kita.

 

9. Urus bisnes

 

Bagi yang ada bisnes terutamanya bisnes online tu..

 

Waktu ni kita boleh ambik kesempatan untuk berlama-lama tanya customer kita..

 

Follow up itu ini dan setkan schedule nak post kat FB, IG bisnes kita baik-baik.

 

Nanti bila cuti-cuti bersama family lapanglah sikit hati kita kan..

 

Tak la bisnes kita terabai bila bercuti.

 

10. Ambik supplement semulajadi supaya support nutrient dalam badan.

 

Ini penting supaya badan kita tak lemah dan fikiran kita masih dapat fokus pada keadaan jem tu.

Bila kita pulang ke kampung dan jumpa sanak saudara.. walaupun badan mungkin letih sikit, tapi tetap sihat dan ceria.

Macam tu lah yang kita dan keluarga kita harapkan. Kan..kan..kannn?

 

Ok.. semoga tips-tips ni bermanfaat.😊👍🏻

Kalau nak beli vitamin Shaklee boleh tengok katalog produk Shaklee

Nak consultation atau dah decide mana satu berkenan boleh whatsapp Mira.

http:www.wasap.my/60192821775

 

Kedai online Mira selalu open aje walau musim-musim cuti ni.

Boleh layari FB dan IG mira:

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

Whatsapp: 019-2821775

 

#notakesihatanbyMiraHamzah

#pengedarShakleesijangkang

#pengedarShakleetelokpanglimaGarang

TIPS MENGHADAPI PEROKOK KETIKA RAYA

Nanti bila balik beraya ni.. ramailah orang yang puasa rokok sebulan, kita boleh nampak dia hisap rokok macam dah tak boleh nak pandang kiri kanan dah..hehe.. maaf ye kalau yang tak macam tu.. ni berdasarkan pengalaman Mira…

 

Seboleh mungkin jauhkan diri daripada perokok dan asap rokok. Tapi kalau tak boleh jugak…

 

TIPS BIASA KITA DENGAR:

  • Elakkan dari perokok
  • Bawa anak-anak pergi jauh dari asap rokok.
  • Tunjukkan signal dengan jari di mulut, geleng kepala dan katakan TIDAK kepada asap rokok.

TIPS DARI MIRA

Seboleh mungkin jauhkan diri daripada perokok dan asap rokok. Tapi kalau tak boleh jugak…

Mak-mak, ibu-ibu, ayah-ayah nenek dan atok dan anak-anak kecik yang sure boleh dapat alahan dari:

 

  •         ASAP ROKOK
  •         BAU ROKOK
  •         BAU BADAN

 

Boleh la standby Vitamin C.

Diulangi… VITAMIN C

 

Yang dewasa boleh la ambil vitamin C. Mak-mak jangan lupa bagi vitamin c kepada anak-anak.

Manakala bagi bayi pula.. mak kenalah kuatkan imun dengan mengambil bukan sahaja vitamin c, malah banyak lagi makanan yang kaya antioksidan.

 

HANYA VITAMIN C 100% NATURAL

Kat pasaran bahkan banyak kat farmasi, kita boleh beli vitamin c untuk dewasa, kanak-kanak dan vitamin C khas untuk ibu hamil.

 

Walaubagaimana pun, berhati-hati ketika memilih vitamin C. Sebab tak semua vitamin C yang tertulis ‘Natural Vitamin C’ adalah vitamin C yang 100% natural. Sebab nak diperakui ‘natural’ itu hanya perlu sekurang-kurangnya 10% sahaja kandungan vitamin C yang natural. Selainnya adalah sintetik.

Cari vitamin C yang 100% natural dan tengok label belakang yang ada cofactor.. Sebab vitamin C yang takde cofactor, akan menyusahkan badan sendiri aje.

 

COFACTOR

Cofactor tu adalah sejenis enzim ‘pembantu’ yang akan bantu vitamin c yang masuk ke dalam darah untuk sampai kepada sel, tanpa perlu menggunakan zat makanan serta mineral protein sedia ada dalam badan, untuk transport Vitamin C kita makan tu ke dalam sel.

Kepentingan cofactor ni sangat perlu. Sebab kalau takde cofactor, pulak tu vitamin yang kita makan tu bukan 100 natural (iaitu vitamin sintetik) memang sel badan tidak dapat mengenali vitanin tersebut.

Jadi tubuh kita terpaksa gunakan mineral dan zat-zat tubuh sedia ada untuk kenali vitamin sintetik yang kita makan.. dan transport vitamin itu ke dalam sel yang memerlukan.

Cofactor ni selalunya bersama-sama vitamin yang semulajadi sahaja. Bukan vitamin yang separuh-separuh semulajadi. Atau yang tidak berenzim.

Ni set untuk yang selalu stress. Tapi sangat bagus untuk cells defense daripada asap rokok yang bertoksik

Vitamin C Shaklee ada cofactor itu iaitu bioflavonoid, citris dan hesperidin. Kalau nak Vit C Shaklee boleh contact Mira ye..019-2821775

 

KENAPA VITAMIN C?

Vitamin C ada antioksidan yang pelihara membran sel yang sangat nipis dan sensitif, yang boleh dipecahkan oleh gas toxic yang dibebaskan oleh perokok.

 

Selain itu Vitamin C kuatkan salur darah dan kapilari dan melindungi dari kesan toksik tersebut.

Vitamin C Shaklee mempunyai bahan-bahan 100% natural dan mempunyai cofactor yang membantu transportation Vitamin C ke dalam sel badan.

Kalau tak, susah sel-sel badan nak kenal vitamin C dan bawak vitamin C yabg kita ambil tu ke dalam sel. Lagi-lagi kalau vitamin C sintetik yang banyak terdapat di pasaran.

Selain tu jugak, Vitamin C Shaklee ada Sustain-Release System, iaitu satu system (di coating luar tablet vitamin C itu) di mana Vitamin C akan dilepaskan setiap jam ke dalam darah apabila diperlukan oleh sel.

Kalau vitamin C yang takde sustain-release system ni.. segala vitamin c yang masuk ke dalam darah akan dilepaskan semua serentak. Kalau 1000 mg.. ha, 1000 mg tu lah yang dilepaskan.

Sedangkan kalau waktu tu badan kita cuma perlu 100 mg aje.. pastu sejam lagi dia perlu lagi 100 mg lagi.

Kalau banyak sangat serentak, sel takkan ambil pun.. Vitamin C larut air takkan tersimpan dalam salur darah lama-lama.. so nanti dibuang aje ke sistem perkumuhan. Kan ke membazir vitamin C kita tu.. kan..

Sebenarnya banyak lagi kebaikan Vitamin C natural ni. So kalau nak tahu kenapa kita kena ambik vitamin C natural meh klik sini.

 

Last but not least.. Mira nasihatkan..

*Ambillah suplimen yang betul-betul telah diuji secara klinikal, mempunyai landmark study, selamat dan berkesan untuk tubuh. Plus.. environmental friendly 😀

*Sihat itu nikmat

*Ambik supplement sebelum sakit

 

#notakesihatanbyMiraHamzah

#pengedarShakleesijangkang

#pengedarShakleebukittinggi

#pengedarShakleetelokpanglimaGarang

 

Mira

019-2821775

www.mirahamzah.com

 

Kenapa perlu cari Mira untuk beli Vitamin anda ? Klik sini.