Anak tak nak makan.. penat mak nak suap..huhu

Aidil oh Aidil..

 

“Sini… Minum air”

“Nanak”

“Sini laahhh…😓😓😓😓

“Nanakkk!..layieee (lari)”

Memang susah si abang chik (dia sebut diri dia Abam) nak minum air kosong. Air manis memang lah dia suka.. masalahnya dah kena catu manis2 nih. Ada time kena minum air jarang (air masak kosong) maka kenalah minum. Mama priority kesihatan..

Syukur alhamdulillah abgchik memang senang sikit nak paksa minum dan makan. Harapnya senanglah nak jage dia..ameen.

 

Ateeenye..dah pening gini.. ade gak orang ada nasihatkan Mira.. “tak ape.. biarlah dia nak makan ape dia suka, apa dia nak minum.. janji ade benda yang buatkan dia kenyang”.. hmm.. satu tips menarik yang mengstress kan mama. Tak membantu seh! Haha.. better ku pergi jejauh dari nasihat2 itu.. hehe (ampun ye…. hngeee)

Mealshakes, vitalea for children dan omega guard memang rutin setiap hari. Ini je umpannya untuk si abam minum air jarang dan makan makanan berkhasiat dan sayur2 yang mama masak..Good!!. Sebut aje omegaguard terus dari nakal jadi baik, sopan, makan sampai habis.. minum air segelas tanpa bantah.. haha.. sonok mama.. aman sikit kikikiki.

Kalau sebut aje omegaguard.. memang abg chik suka sangat.. favourite dia.. dia kunyah-kunyah macam tu aje.. so time ni lah mama mintak dia minum air dulu..sebelum bagi omega guard..hihi

So tips2 macam nilah yang mama mira suke hehee..

Kalau nak anak cukup khasiat.. boleh bagi Mealshakes dalam susu diorang atau minuman apa2 yang diorang suka. Mealshakes ada 24 jenis vitamin. Dan asid amino perlu yang lengkap utk pembinaan sel-sel sihat.

Sape2 ade tips lagi yg buleh membantu boleh ler..meh kongsi kat sini.. hehe 😀

 

Bagi mira.. walaupun anak kita susah nak makan, susah nak minum, susah tu susah ni…itu rezeki kita. Allah bagi cabaran buat ibu bapa nak handle anak2 macam ni.. in shaa Allah esok besar mana lah tahu Allah kurniakan anak kita pelajaran tinggi.. akhlak tinggi.. imam muda ke.. semua tu Allah akan atur.. kita buat aje keje kita sekarang.. kan.

 

Kalau ade sape2 nak order set kanak2 bijak ni.. meh boleh contact Mira.bila2 masa pun..

Whatsapp tterus kalau nak respon cepat tau.. hehe.

 

Mira Hamzah

019-2821775

Shaklee Independent Distributor

(SID: 1211255)

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Looking for a good opportunity in taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health related business: Shaklee online business.

3 thoughts on “Anak tak nak makan.. penat mak nak suap..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge