Anak tak nak makan.. penat mak nak suap..huhu

Aidil oh Aidil..

 

“Sini… Minum air”

“Nanak”

“Sini laahhh…๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“

“Nanakkk!..layieee (lari)”

Memang susah si abang chik (dia sebut diri dia Abam) nak minum air kosong. Air manis memang lah dia suka.. masalahnya dah kena catu manis2 nih. Ada time kena minum air jarang (air masak kosong) maka kenalah minum. Mama priority kesihatan..

Syukur alhamdulillah abgchik memang senang sikit nak paksa minum dan makan. Harapnya senanglah nak jage dia..ameen.

 

Ateeenye..dah pening gini.. ade gak orang ada nasihatkan Mira.. “tak ape.. biarlah dia nak makan ape dia suka, apa dia nak minum.. janji ade benda yang buatkan dia kenyang”.. hmm.. satu tips menarik yang mengstress kan mama. Tak membantu seh! Haha.. better ku pergi jejauh dari nasihat2 itu.. hehe (ampun ye…. hngeee)

Mealshakes, vitalea for children dan omega guard memang rutin setiap hari. Ini je umpannya untuk si abam minum air jarang dan makan makanan berkhasiat dan sayur2 yang mama masak..Good!!. Sebut aje omegaguard terus dari nakal jadi baik, sopan, makan sampai habis.. minum air segelas tanpa bantah.. haha.. sonok mama.. aman sikit kikikiki.

Kalau sebut aje omegaguard.. memang abg chik suka sangat.. favourite dia.. dia kunyah-kunyah macam tu aje.. so time ni lah mama mintak dia minum air dulu..sebelum bagi omega guard..hihi

So tips2 macam nilah yang mama mira suke hehee..

Kalau nak anak cukup khasiat.. boleh bagi Mealshakes dalam susu diorang atau minuman apa2 yang diorang suka. Mealshakes ada 24 jenis vitamin. Dan asid amino perlu yang lengkap utk pembinaan sel-sel sihat.

Sape2 ade tips lagi yg buleh membantu boleh ler..meh kongsi kat sini.. hehe ๐Ÿ˜€

 

Bagi mira.. walaupun anak kita susah nak makan, susah nak minum, susah tu susah ni…itu rezeki kita. Allah bagi cabaran buat ibu bapa nak handle anak2 macam ni.. in shaa Allah esok besar mana lah tahu Allah kurniakan anak kita pelajaran tinggi.. akhlak tinggi.. imam muda ke.. semua tu Allah akan atur.. kita buat aje keje kita sekarang.. kan.

 

Kalau ade sape2 nak order set kanak2 bijak ni.. meh boleh contact Mira.bila2 masa pun..

Whatsapp tterus kalau nak respon cepat tau.. hehe.

 

Mira Hamzah

019-2821775

Shaklee Independent Distributor

(SID: 1211255)

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Aim to be more taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health, my family. Related business: Shaklee online business, Shampoo Santan.

5 thoughts on “Anak tak nak makan.. penat mak nak suap..huhu

  • 20 February 2017 at 8:47 am
    Permalink

    Kena tunggu besar dan kenal apa itu makanan dulu. Hehe

    Reply
    • 17 May 2017 at 11:34 am
      Permalink

      Budak-budak bila dah suka main memang culas makan. Lapar sesangat baru cari mama nak makanan..

      Reply
  • 27 October 2017 at 10:48 am
    Permalink

    Salam, mak saya kena kayap ular. Kulitnya dah sembuh. Cuma, dalam badan yg masih sakit. Tarik nafas sakit. Boleh advice saya?

    Terima kasih.

    Reply
    • 28 October 2017 at 12:47 am
      Permalink

      Terima kasih kerana singgah di blog saya.
      Kayap adalah sakit kulit yang disebabkan jangkitan di bahagian saraf, dan boleh melemahkan imun tubuh seseorang. Sakit kayap ni, kalau dah baik sekalipun, saraf masih terasa sakit dan sengal bertahun lamanya.

      Saya ada email puan. Untuk keterangan lanjut, Puan boleh hubungi saya melalui whatsapp: 019-2821775

      ๐Ÿ™‚

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge