Articles tagged with: shakleesijangkang

KAT RUMAH ORANG – JANGAN LUPA BUANG LAMPIN ANAK

“Baa.. cak!.. baa.. cak!

Adek berak ke.. meh maklong tolong tukar diaper ye…”

Hai korang. Ni Mira bukan jual lampin pakai buang tau. Hehee… Mira masih jual Shaklee dan konsultansi pasal nutrisi.. hehe.

Ni gambo disposable diaper (dd) ni sebab nak bagitahu.. pesan awal2 supaya masing2 kita beringat..

 

Balik kampung jangan dibuang dd merata-rata ye. Kot ada pesen yang suka ‘letak dulu-nanti ambik buang’ tu janganlah terus lupa pada dd tu..

 

Kot maklong ke, makcik ke, kakngah ke tolong basuhkan berak kencing anak kita.. diaper tu kita jugak lah kena bertanggungjawab untuk selesaikannya.

 

Jangan lah pulak, “eh.. kak long yang lupa la tuh.. tadi dia yang basuhkan berak baby”

 

Dah orang tu tolong basuh tu dah cukup bagus.. so kitakenalah tolong pi buang elok-elok diaper tu.. kann.. molek sikit cenggitu.

 

Kadang nak letak sekejap aje kat sudut toilet tu.. Well, kita ni kena la sensitif sikit.. dah balik kampung beramai-ramai ni..takut org lain nak guna toilet tu tak selesa pulak.. atau dia pulak nak kena angkat buang. Hish.. mesti dia angkat buang tu dengan hati yang menggerutu. Sekali takpe lah tolong buang bagi pihak.. dua kali..tiga kali.. 5 kali.. kang bermasam muka lak musim2 rayo ni.

 

Pastu bila dah ramai anak yang pakai dd, mak2 ada anak kecik pun ramai.. maka buanglah kerap2 ke luar rumah. Tak pun masing2 masukkan dalam beg olastik terus. Bawak gi tong sampah beso ke, buang kat tempat lain (tong sampah ye, bukan parit). Supaya udara tandas dan rumah tu still nyaman bak udara suasana desa gitu..hehee..

 

Ok korang.. yang balik kampung harini..SELAMAT MENEMPUH PERJALANAN BALIK KAMPUNG. SEMOGA SEMUA SELAMAT SAMPAI.. Ameen.

 

Kalau nak order Shaklee boleh ye.. Mira tak cuti.. still on kedai maya SHAKLEE.. whasapp aje.

 

Mira. 019-2821775

Kedai: www.mirahamzah.com

 

#disposablediapers

#pengedarShakleesijangkang #pengedarSHAKLEEBUKITTINGGI #pengedarSHAKLEETELOKPANGLIMAGARANG #pengedarShakleeselangor

OmegaGuard Shaklee

 

THURSDAY, 13 OCTOBER 2016

Omega Guard Shaklee

Bila waktu pagi dlm kesibukan..tak sempat nk post kt fb.. tpksa la ku godek2 fb yg dah terkebawah utk reposting.. supaya org ingt jugak produk shaklee ni..dan org yg post tu..ewah.. �

Ni nak share kebaikan dan manfaat Omega Guard..

Banyak sgt kebaikan.. tak larat nk type pjang2.. ni antaranya..😃😃😃

🍄 Rawat penyakit kencing kotor.

🍄 Halang pembekuan darah yang abnormal, Mencegah penyakit saluran darah dan strok.

🍄 Membantu perkembangan otak janin dan memori.

🍄 Mencegah nyanyuk

🍄 Menurunkan tahap kolestrol dlm darah

🍄 Mengurangkan risiko myocardial infraction dan penyakit jantung.

🍄mencegah migrain

🍄 Bantu kurangkan alahan kulit (allergic)

🍄Mencegah lelah dan hepatitis

🍄Cegah sakit buah pinggang

🍄 cegah kanser paru2, payudara, prostat, kolon

🍄dapat merangsang keaihatan hati selepas pembedahan.

🍄 bantu pankreas berfungsi dgn lebih effective.

🍄 Bantu pembentukan rawan bagi sakit bahagian sendi

🍄 Bantu mengurangkan sakit Gout

🍄 Bantu mengurangkan rasa sengal dan elok di ambil bersama Ostematrix.

🍄 Jika diambil bersama GLA, dapat menstabilkan hormon

Omega Guard mmg sinonim dgn kanak2..Anak mira semuanya memang feveret depa la omega guard

Mak depa plak kene makan omega guard sbb compliment dengan ostematrix dan b-complex untuk slipped disc dan sengal badan

Pak depa plak makan omega guard compliments dengan carottomax utk silau dan rabun.

Sebab tu 2 botol sebulan mmg tak cukup kat rumah mira ni..

Korang pun kalau nak beli minyak ikan, cari minyak ikan.yang tulen tau. Tulen maksud kat sini adalah.. minyak ikan lagi banyak dari lemak ikan. Nak senang beli aje omega guard shaklee. 90% memang minyak ikan. Kalau brand lain xpandai nak komen. Nak test jugak? Buat macam ni.. ambik minyak ikan.yang korang beli tu.. masukkan dalam fridge (sejuk beku) sanpai 5-10 jam. Tengok.. beku ke tidak minyak ikan tu.. kalau beku.. sah! Lemak ikan lagi banyak dari minyak ikan. Kalau tak beku maksudnya minyak ikan lagi banyak dari lemak.. haa.. gitew.

Ha.. kan dah janji post ni tak panjang 😂😂

Ok kalau nk Omega Guard ni harga promo sepanjang Oktober aje tau..
Call MIRA untuk order..
Free consultation tau..

Shaklee Independent Distributor

Sijangkang, Klang, Bukit Tinggi, Banting

Mira
019-282 1775