Articles tagged with: Pengedar Shaklee Johan Setia

6 TIPS BERI KONSULTANSI PRODUK

Sekarang ni kan.. memang ramai yang dah jadi peniaga. Kalau dulu yang mana rasa selesa menjadi pekerja makan gaji sahaja.. kini dah beralih dengan kerja part time iaitu bisnes.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalam bisnes sendiri semestinya kita terasa bila kita terpaksa bersaing dengan seller lain. Nak..nak.. pulak kalau jual barang yang sama. Mestilah pakar dalam marketing dan sales. Barulah jualan laris dan cukup cycle, hasil lumayan.

 

Tapi dalam kita buat markerting produk dan servis yang kita tawarkan tu, kita mesti ada etika. Sama macam kalau kita bekerja makan gaji.. bila kita berbisnes sendiri pun, seharusnya kita beretika. Barulah kita professional dan orang yakin dengan produk dan servis kita.

 

1.JANGAN BURUKKAN BISNES ORANG LAIN / PRODUK ATAU SERVIS LAIN

Dalam buat marketing tu juga.. Jangan kita memburukkan produk lain di hadapan prospek baru..sebab..jika itu yang kita buat, prospek kat sana tu akan nampak bukan produk tu yang buruk.. tapi hati kita yang buruk. Ish..ish..

Sebaliknya cerita tentang kelebihan servis / produk yang kita jual dengan cara menarik.

 

2. SEMBANG SANTAI, BERI PENERANGAN JELAS DENGAN YAKIN DAN SENYUM

Nak tahu tak, kalau kita dah prepare apa yang kita tahu tentang customer (keperluan atau masalahnya) dan kita dah tahu apa yang boleh dibincangkan secara tersusun, pelanggan akan mudah mendengar dari mula hingga habis penerangan kita.

Kita boleh juga buat perbincangan ni macam berbual-bual santai. So tak delah pelanggan kita rasa serius macam lapor aduan kat pejabat polis..

 

3. DENGAR DENGAN TELITI

Kalau kita nak orang dengar apa yang kita cakap, kita pun kenalah dengar apa yang orang nak cakap. Begitu lumrahnya. jadi kalau pelanggan kita sedang menerangkan sesuatu, dengar dengan teliti dan beri respon sedikit. Respon sahaja bukan bidas apa yang diperkatakan atau mencelah sesuatu hingga dia terpaksa berhenti bercakap. Itu tak bagus.

Cuba latih untuk dengar sambil tangan merekod (kalau kita bercakap menerusi telefon).

 

4. CERITA KEBAIKAN SERVIS / PRODUK KITA BERBANDING MENIDAKKAN TENTANG SERVIS / PRODUK LAIN

Apa yang lebih baik adalah kita yakin dan ceritakan tentang kebaikan dan manfaat produk kita. Jika produk kita kemungkinan akan ada healing crisis kepada si prospek.. maka terus teranglah kepada prospek tu. Sesetengah orang tak bersetuju dengan cara ni. tapi bagi Mira ini penting, sebab kadang-kadang ada kes yang belikan untuk maknya yang duduk sorang-sorang kat kampung.

Misalnya anak hantar supplement ke kampung, pastu esoknya anak tu balik ke rumah sendiri, dan tinggal mak sorang…kalau mak sorang-sorang sakit demam disebabkan healing proses tu…kompom kesian kat mak tu. Silap haribulan dia berhenti makan supplement tu dan kesan kesihatan tak nampak lah kannn…supplement tu tak rugi..tapi anak dan mak tu lah yang rugi…hehe.

Tapi kalau lepas kita terangkan tengan healing proses tu dia tak leh nak terima, itu bermakna bukan rezeki kita.

Saya ada customer sebegini.. selepas saya beritahu tentang healing symptom, dia takut nak ambik dan stop kat situ aje. Lepas 2 bulan, dia contact saya semula untuk ambik produk tu terus, kerana dia kata dia dah tak tahan (dengan sakitnya) dan bersedia untuk healing symptom jika ada.

ORDER SET BERPANTANG SHAKLEE ANDA DENGAN SAYA

5. TERUS TERANG JIKA PRODUK ATAU SERVIS BOLEH MERUGIKAN PELANGGAN

Jika sesetengah produk yang kita jual, kita yakin tidak sesuai dengannya, beritahu dia kenapa produk itu tidak sesuai dengannya dan cadangkan lah produk lain yang sesuai dengannya.

 

Prospek akan lebih yakin dengan kita, respect kita as a seller and product advisor. Kalau selepas ni dia nak sesuatu produk atau servis yang kena dengan kita, dia akan ingat kita. Bina trust di sini.

 

6. DOA

Submit doa kepada Allah s.w.t. kerana Allah Taala lah bisness CEO kita. Dia yang mempermudahkan segala perjalanan bisnes kita. Sentiasa fikir positif dan kuatkan usaha deni capai target kita.

Alhamdulillah…Tu aje dulu tips..hehe. Semoga bermanfaat.

Image result for Doa

SETIAP USAHA KITA MESTI KITA MULA DAN AKHIRI DENGAN DOA. BARULAH KONSEP TAWAKAL ITU BETUL.

Kalau ade kekome yang nak try supplement Shaklee, boleh contact dengan Mira. Whatsapp aje terus senang. Kalau messenger kadang-kadang dapat serta-merta, tapi ada jugak yang kadang-kadang sebulan baru dapat notification…haha…entah mengapa…

Promosi 5% diskaun bagi pembelian 4 tong ESP.

                                                      Sepanjang Oktober 2017.

Mira

Pengedar Shaklee Sah (1211255)

COD di sekitar kawasan:

Sijangkang, Telok Panglima Garang, Banting, bandar Parkland dan Shah Alam.

POS ke seluruh Malaysia

 

WhatsaPP: 0192821775

http://www.wasap.my/60192821775

FB: Mira Hamzah

iG: mira_nhm

#tipsoftheday

SELAMATKAH SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA

Tak Mahu Hamil Lagi

Waktu dah bersalin anak keempat, Mira buat keputusan untuk bertanya kepada doktor untuk membuat suntikan perancang 3-bulan buat sementara waktu.

 

Walaupun pernah satu ketika dulu Gynea Mira menasihatkan untuk Mira tak lagi mengambil perancang jenis hormon, tapi kali ini Mira terpaksa kerana takut sekiranya Mira bertangguh, Mira hamil sekali lagi seperti pengalaman hamil yang Mira ceritakan dalam entry selepas ni.

Image result for family planning

Cukuplah anak dah 4 orang. Kalau boleh dah tak nak hamil lagi.

 

Sebenarnya suntikan hormon yang Mira buat ni adalah suntikan Depo-Provera iaitu ubat jenis hormone yang mengandungi satu jenis sintetik hormon iaitu depot medroxyprogesterone acetate (DMPA). Suntikan ni disahkan oleh doktor dapat mencegah kehamilan dengan sangat berkesan sehingga 99%.

 

Suntikan ini diberikan kepada wanita selepas hari ke 5 haid. Ini penting untuk memastikan wanita itu benar-benar tidak hamil ketika suntikan diberikan. Pencegahan kehamilan akan berkesan selama 3 bulan, dan wanita itu harus mengambil semula suntikan itu sekiranya berniat untuk teruskan merancang.

Image result for family planning injection

Suntikan perancang dan menyusu

Waktu ini doktor dan nurse nasihatkan Mira supaya teruskan mengambil perancangan jenis ini sebab ianya tidak akan mengganggu kuantiti dan kualiti susu ibu.

Kesan pengambilan suntikan

Banyak kajian menunjukkan bahawa jika seseorang wanita itu lebih lama mengamalkan suntikan perancang kehamilan Depo-Provera (depo), lebih sukar hamil atau mengambil masa yang lama untuk hamil semula.

 

Walau bagaimana pun, wanita yang ingin hamil boleh mendapatkan nasihat doktor untuk mencari kaedah kehamilan semula.

 

Kebanyakan wanita yang menggunakan suntikan depo boleh mendapat kesan sampingan. Antaranya adalah:

  1. Mengalami pendarahan faraj yang tidak pasti puncanya.
  2. Mengalami masalah yang berkaitan dengan fungsi organ dan hati.
  3. Mengalami kanser payudara.
  4. Mengalami masalah ‘darah beku’
  5. Terjadinya vericose vein (urat simpul atau urat banir di permukaan kulit wanita, selepas kehamilan.
  6. Kitaran haid yang tak menentu, atau bilangan hari yang semakin sedikit atau semakin bertambah.
  7. Mengalami sakit kepala
  8. Rasa berdebar-debar atau mengalami masalah anxiety.
  9. Masalah jerawat yang sukar surut.
  10. Perubahan selera makan, makin lapar atau susah nak lapar.
  11. Penambahan berat badan atau sebaliknya, bergantung kepada individu.
  12. Pertumbuhan bulu pada badan dan muka
  13. Keguguran rambut
  14. Kereputan pada tulang (osteoporosis)

Image result for suntikan perancang

Perkara 4 hingga 14 tu memang Mira alami. Dan Mira juga risau perkara 1 hingga 3 itu. Mira pulak sebelum ni memang ada masalah tulang belakang yang herniated (L3, L4, L5, S1), dan penyakit fibromyalgia dari masalah anxiety yang kronik.

 

Darah beku

Pasal darah beku pulak, bila Mira ingat-ingat balik, seorang nurse yang sambut anak ketiga Mira pernah beritahu Mira.

Katanya darah beku Mira masih banyak dalam rahim. Wajtu tu nurse tu macam merungut ketika dia cuba mengeluarkan sisa darah dari rahim, sebelum buat jahitan pada luka episiotomi.

 

Dan ketika Mira berpantang anak ketiga di rumah mama Mira, seketul darah beku yang lama keluar sebesar 1 genggam, jatuh ke lantai.

 

Dan permukaannya ketulan darah tu dah berlubang-lubang seperti permukaan span (macam permukaan badan spongebob gitu.. berlubang-lubang).

 

Mama kata itu maksudnya ketulan darah beku yang dah lama melekat di rahim, akhirnya dah keluar. Kalau darah beku yang masih baru, permukaan darah beku tu licin, bukan berlubang-lubang macam tu.

 

Ada juga doktor gynae yang mengatakan kitaran haid Mira akan kembali stabil selepas 1 tahun atau lebih penggunaan hormon ini. Tapi nampaknya menjadi sebaliknya.

 

Mira memang dah tak datang haid dengan teratur. Bahkan hanpir setahun tak datang haid.

 

Mira utarakan masalah ni kepada doktor. Bahkan Mira buat 2nd opinion ubtuk buat ultrasound di klinik swasta. Penerangan doktor tetap sama. “No problem, rahim awak ok. Awak tak hamil atau ada masalah lain”

 

Doktor tu jugak pernah kata, sekiranya masalah haid berlarutan, doktor sarankan agar menghentikan suntikan ini, dan berbincang dengan doktor kaedah perancang kehamilan yang lain.

 

Ini kerana pengambilan hormon ini terlalu lama iaitu lebih dari 2 tahun, boleh merisikokan kehilangan kepadatan tulang, akhirnya mendapat osteoporosis.

 

Keputusan

Jadi kami suami-isteri mengambil keputusan untuk menghentikan pengambilan hormon ini, dan mencuba kaedah perancang yang lain.

 

Untuk mendapatkan khidmat nasihat berkenaan perancangan keluarga, pasangan suami isteri boleh mendapatkan khidmat nasihat dan rawatan di klinik atau hospital swasta, atau boleh berhubung dengan pihak LPPKN.

 

Bagi yang nak berhubung dengan LPPKN, boleh terus ke laman web ini untuk maklumat lanjut:

www.lppkn.gov.my

 

Rujukan:

Kesan sampingan suntikan perancang keluarga

Depo Provera and Bone Mineral Density

 

 

 

ESP SOYA TERBAIK DAN SELAMAT

Mira memang pengguna tegar ESP sejak tahun lepas. Alhamdulillah.. sejak pengambilan konsisten, Mira nampak banyak perubahan positif. Perubahan ketara adalah pada kulit seluruh badan. Hehe.. memang rasa lain. Tak reti nak describe. Kena cuba sendiri baru boleh faham.

 

Customer Mira pun suka ambik ESP ni. Kata diorang rasa bertenaga bila ambil pagi dan lambat rasa lapar semula.

 

Kebanyakan mereka yang jadi cikgu selalu beri testimoni yang sama.. iaitu cepat letih bila ke hulu dan kehilir. Berkejar ke kelas bawah dan kelas tingkat atas..

 

Bila ambik ESP, mereka kata keadaan jadi lain, penat dah kurang. Bahkan kalau penat pun jarang mengantuk.

 

Shaklee ESP merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi. Mengandungi semua asid amino perlu yang tubuh anda perlukan untuk membina kesemua asid amino-tak perlu (yang tubuh boleh bina sendiri). daripada kesemua asid amino yang lengkap ini, protein dapat dihasilkan dengan sihat dan selamat.

  • ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol.
  • Dihasilkan di bawah satu program yang dikenali Identity Preservation Program (IPP)
  • Kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
  • Disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA) iaitu badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

 

Image result for ESP Shaklee

TIDAK PERLU LAGI RAGU-RAGU DENGAN PROTEIN SOYA ESP

Protein soya adalah protein dari sumber tumbuhan, yang lebih mudah diserap oleh badan. Juga mudah dipecahkan menjadi asid amino dan dibentuk semula kepada bentuk protein yang diperlukan mengikut keperluan sel-sel badan yang berbeza-beza dalam tubuh.

 

Bagi protein dalam ESP, pemprosesannya adalah melalui IPP program. Program ini melindungi dan memastikan setiap biji kacang soya yang diambil adalah non-GMO dan bebas dari segala bahan kimia. Oleh sebab itu, ianya lebih mudah dihadam dan memberikan banyak manfaat kepada tubuh, TIDAK SEPERTI SOYA LAIN YANG DARI BENIH YANG TELAH DI GMO.

 

Dalam IPP program ini juga, pemprosesan soya melalui satu proses yang semulajadi mengikut sifat soya itu sendiri dan mengelakkan rintangan yang selalunya terjadi dalam proses soya biasa, yang akhirnya menyebabkan soya biasa tinggi paras index glisemik (GI) nya.

 

GI yang tinggi (melebihi 70) akan membuatkan kandungan gula (glukos) dilepaskan ke dalam darah secara mendadak. Seseorang itu cepat merasa kenyang tapi cepat pula berasa lapar. Malahan glukosa yang berlebihan yang tidak digunakan oleh sel akan bertukar ke bentuk lemak dan duduk di bahagian abdomen dan hati.

 

GI di dalam ESP hanyalah 39. Oleh sebab itu, kandungan gula (glukosa) ditukarkan secara perlahan-lahan mengikut keperluan sel. Jadi, glukosa dalam darah menjadi normal dengan cepat dan tiada lambakan glukosa yang ditukarkan kepada lemak.

 

SIAPA YANG PERLUKAN ESP ?

Hampir semua orang dewasa memerlukan ESP.

Ini kerana setiap orang dewasa menggunakan tenaga setiap hari dalam aktiviti kerja, bersukan dan melakukan kerja-kerja rumah.

Berikut adalah senarai orang yang sangat memerlukan khasiat ESP:

  • Wanita
  • Wanita Hamil, Menyusu, Berpantang, Keguguran, dan
  • Pasangan suami isteri yang menunggu tempoh kesuburan untuk mendapatkan zuriat.
  • Warga emas
  • Pesakit tekanan darah tinggi
  • Pesakit diabetis
  • Pesakit yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi
  • Pekerja
  • Pelajar

 

KEBAIKAN DAN MANFAAT ESP:

  • Membantu pembinaan semula otot dan kulit.
  • Mengembalikan seri kulit dan kepejalan otot.
  • Membantu percepatkan penyembuhan luka
  • Mengurangkan kesan parut
  • Menyediakan tenaga dalam tempoh masa yang panjang
  • Membantu menahan rasa ‘cepat lapar’ kerana saluran tenaga yang konsisten dari ESP
  • Membantu mengurangkan paras kolestrol
  • Menyokong sistem imunisasi badan yang membantu mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Menggalakkan sistem peredaraan darah yang sihat.
  • Kaya dengan isoflavones yang membantu mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid (menopos).
  • Menggalakkan payudara yang sihat dan anjal
  • Menggalakkan prostat yang sihat
  • Membaiki pigmentasi untuk masalah rambut gugur dan beruban, serta masalah kulit (kedut & kesan tua)

 

GABUNGAN ESP DENGAN PRODUK LAIN UNTUK KESAN TERBAIK BAGI MASALAH YANG BERKAITAN:

PELBAGAI MANFAAT

ESP + Vitalea

  • Membekalkan vitamin & mineral yang cukup
  • Badan kekal bertenaga seharian
  • Bagus untuk mereka yang terlalu sibuk dengan urusan harian.
  • Bagus untuk ibu hamil yang sukar untuk makan akibat loya semasa hamil
  • Bagus untuk zat mineral dan vitamin yang lengkap semasa keseluruhan tempoh hamil, berpantang dan menyusu.
  • Bantu untuk meningkatkan zat dalam susu ibu
  • Bantu untuk meningkat HB darah merah.
  • Bantu untuk kesuburan lelaki dan wanita

 

KESUBURAN WANITA DAN LELAKI

ESP + GLA + VITALEA

  • Bantu menstabilkan hormon wanita
  • Mewujudkan kitaran haid yang teratur
  • Menyokong sistem imun
  • Menjaga kesihatan sel
  • Memelihara kesihatan prostat
  • Membantu menyembuhkan luka terutamanya selepas pembedahan atau keguguran

 

MENAMBAH TENAGA

ESP + Performance Drink

  • Untuk tenaga yang hebat, kekal berpanjangan
  • Bagi yang sering mengantuk dan kurang daya fokus
  • Sangat baik jika amalkan ketika berpuasa

 

KECANTIKAN KULIT

ESP + VIT C-PLUS + VITA E COMPLEX

  • Kandungan protein membantu pertumbuhan kulit baru dengan bantuan Vit C yang berfungsi sebagai agen pemulih sel. Manakala Vit E yang kaya antioksidan yang membantu merawat kulit secara mendalam.
  • Membantu menghilangkan parut jerawat. Pengambilan yang kosisten akan memudarkan cela dan jeragat.
  • Bertindak sebagai agen anti penuaan.

 

NUTRIENT & KESIHATAN OTAK DAN INGATAN

ESP + OMEGAGUARD + LETCHITIN

  • Memberikan tenaga yang berpanjangan.
  • Mampu membantu pengurangan sakit di bahagian sendi dan otot.
  • Membantu penukaran kolina kepada tenaga.
  • Membantu menyalurkan oksigen ke bahagian otak.
  • Omega-3 adalah lemak ikan terbaik, tulen dan salah satu asid lemak untuk membina sel otak. Omegaguard bagus untuk yang menghadapi penyakit alzhemier
  • Kaya dengan DHA dan omega-3 untuk perkembangan otak
  • Sangat bagus untuk wanita hamil dan menyusu.

 

PELANGSINGAN

ESP + LETCHITIN + OMEGAGUARD + HERBLAX

  • Membantu pembersihan usus dan nutrient mudah untuk diserapkan ke dalam tubuh.
  • Membantu mengempiskan perut.
  • Pembinaan sel-sel baru yang lebih sihat
  • Menukarkan makanan kepada tenaga
  • Mengemulsi lemak baharu dan menyingkirkan dari tubuh
  • Membuat usus besar menjadi lebih lawas.
  • Memecahkan lemak lama yang menyaluti organ dan abdomen.
  • Bantu ibu menyusu mendapat susu yang lebih berkualiti dan berat badan ideal.

 

MENAMBAH BERAT BADAN

ESP + MEALSHAKES

  • Meningkatkan selera makan
  • Kandungan asid amino lengkap membantu pembinaan protein justeru pembinaan otot dan kuatkan tulang.
  • Meningkatkan daya imun tubuh.

 

IBU HAMIL
ESP + VITALEA + B-COMPLEX + OMEGAGUARD + OSTEMATRIX

  • Membantu membina sel-sel janin dengan pesat dan sihat
  • Membantu meningkatkan bacaan HB bagi mereka yang mempunyai masalah HB rendah
  • Membantu menenangkan ibu hamil yang kerap stress
  • Membantu menenangkan saraf dan otot.
  • Membantu pembinaan otak janin.
  • Mengurangkan sengal-sengal pada badan ibu hamil
  • Menguatkan gigi dan tulang
  • Melawaskan
  • Memperbaiki masalah sistem pencernaan pemprosesan nutrien dalam ke dalam tubuh.
  • Memperbaiki otot usus yang kurang aktif dan mengelakkan masalah sembelit.

 

 IBU MENYUSU & BERPANTANG

ESP + VITALEA + B-COMPLEX + OMEGAGUARD + ALFALFA + OSTEMATRIX

  • Membantu membina susu badan yang lebih berkualiti
  • Membantu meningkatkan bacaan HB bagi mereka yang mempunyai masalah HB rendah
  • Membantu menenangkan ibu menyusu yang kerap stress
  • Membantu menenangkan saraf dan otot.
  • Membantu meningkatkan kepekaan dan rasional dalam fikiran ibu dan mengelakkan daripada meroyan.
  • Mengurangkan sengal-sengal pada badan ibu menyusu dan berpantang
  • Menguatkan gigi dan tulang
  • Memperbaiki masalah sistem pencernaan pemprosesan nutrien dalam ke dalam tubuh.
  • Memperbaiki otot usus yang kurang aktif dan mengelakkan masalah sembelit.

 

Image result for ESP Shaklee

 

So, selepas ketahui semua kebaikan dan manfaat ESP, apakata kita rembat ESP bulan ni. Bulan ni pulak ESP ada diskaun hebat! Yesss!!!

ESP 5% DISKAUN

Sepanjang bulan Oktober 2017 ni, ESP ada diskaun sehingga 5% sekiranya membuat pembelian 4 tong ESP.

Jarang tau ESP nak ada diskaun ni.

Jom contact Mira untuk order dan konsultansi:

Whatsapp: 019-2821775

SUKA BIDANG HEALTH & NUTRITION?

Waktu Mira nak join bisnes Shaklee.. Mira suka-suka nak try aje. Tapi last-last terjatuh cinta..

 

Sebab mungkin Mira suka bidang health. So Mira tak kisah membaca buku-buku health dan medicine.

 

Bila dah terjebak dengan bisnes ni.. rupanya bukan kita belajar sorang-sorang, tapi kita ada guidance yang diberi oleh experts.

 

Antara experts yang Shaklee sediakan:

 

1. Nutritionist

 

Mereka akan buat kelas secara offline (berbayar) dan kelas online juga (F.O.C. kepada member yang dalam kumpulan iReach).. Haaa.. bestkan. Asal iReach dapat free classes.

 

2. Appointment dengan Nutritionist.

 

Ini sesi perjumpaan secara one-to-one dan offline di Shaklee office. Ni pun percuma. Angkat fon aje call diorang buat appointment.

 

3. Bengkel Nutrisi

 

Bengkel ni adalah bengkel yang diajar kepada semua ahli Shaklee yang berminat. Berbayar. Diberi buku dan sijil.

 

Semasa sesi training tu, makanan dan minum disediakan.

 

Tea break bukan kopi atau teh..

 

Tapi ESP, Cinch Shake, Milkshakes dan Performance Drink FREE.. 😃😍

 

4.Coaching

 

Ni kelas jugak mengikut kumpulan-kumpulan kecil.. upline masing-masing.

 

Kadang-kadang coaching dibuat jugak oleh sideline yang takde kaitan dengan group kecil tu..

 

Niat diorang cuma 1.. bila ada ilmu.. kongsi😎.

 

5. Marketing tools.

 

Dalam iReach.. kitorang pilih aje nak buat sendiri notes & poster.. atau just ambik kat library.

 

Just tinggal nak pick dan buat aje..

 

6. Buffer

 

Takde masa?

Tak cukup masa?

Tertinggal masa?

Alasan masa?

 

Apa lagi nak senarai..

 

So kalau semua tu jadi masalah.. BUFFER lah jawab nya.

 

Nak guna buffer pun kelas disediakan. Hadoii.. apa lagi nak kann.. semua dah disediakan.

 

7. Health & Diet Awareness

8. Contest & Gift

9. Points & Unlimited Bonuses

10. Conference and VVIP Trip.

11..

12..

13..

14..

 

Banyak lagi kalau nak senarai.

 

Bagi Mira yang paling penting..

 

Shaklee jadi eye opener kat Mira untuk jaga kesihatan diri sendiri dan orang tersayang.

 

Mira jugak seronok sangat kalau dapat bantu yang sakit jadi sihat.. Segala puji2an hanya kepada Allah.

 

Nak join SHAKLEE😃

atau

Nak beli product SHAKLEE😃

 

Come.. jana income dan impian..

MODAL HANYA RM 65 SAHAJA

 

Whatsapp Mira aje..

019-2821775

 

In shaa ALLAH Mira bantu sebanyak mana yang Mira kompeten.

 

Ikhlas,

 

MIRA HAMZAH

 

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland #pengedarShakleekulim

TIPS BANYAKKAN SUSU IBU

TIPS UNTUK IBU YANG KURANG SUSU

 

Sebenarnya.. bagi ibu-ibu yang boleh menyusui bayinya sepanjang tempoh berpantang..

Atau..

Ibu yang dapat mengenyangkan bayinya dengan susu badannya semasa selepas 3-4 hari bersalin atau dalam tempoh seminggu.

Atau..

Ibu yang pernah bengkak susu semasa tempoh berpantang..

Atau..

Waktu ibu menyusui bayinya disebelah kanan/kiri payudara.. yang sebelah lagi menitis keluar agak banyak dalam sesudu makan..

 

Maksudnya..

 

Ibu itu sebenarnya mempunyai CUKUP SUSU untuk bayinya dan tak ada masalah ‘defect’ pada saluran susu.

 

Jadi..

 

Jika tiba-tiba bayi menangis kerana ‘tak cukup’ susu (kerana kadangkala bayi menangis bukan untuk susu. Baca di sini untuk ketahuinya) dan payudara ibu tidak setegang dahulu.. buat perkara ini:

 

TANDEM PUMPING

1. Buat tandem pumping. Maksudnya ibu susui bayi dengan payudara sebelah kanan/kiri.. sebelah lagi dipump. Otak akan stimulate susu untuk 2 kali ganda susu yang ada pada waktu itu..seolah susu untuk si’kembar’.

 

DOUBLE PUMPING

2. Sekiranya menggunakan double pump. Buat double pumping. Maksudnya. Selepas 1 sesi pump.. mesti rehat 10 minit dan pump sekali lagi sepertimana tempoh pump sebelumnya.

 

Contoh: pump 20 minit: rehat 10 minit (buat urutan lembut masa rehat ni): pump lagi 20 minit.

 

Jika guna single pump.. tak perlu rehat 10 minit. Hanya tukar pump ke sebelah yg lain..dan kedua-dua payudara mendapat 2 kali sesi.

 

INTENSIVE PUMPING

3. Buat intensive pump. Pada setiap jam (pilih waktu bayi kurang minum).. pump sekurang-kurangnya 10-15 minit. Tapi kadang kala tempoh ini hanya ‘foremilk yang banyak’.

 

Boleh terus susukan bayi selepas 15 minit pump. Bayi akan dapat ‘hindmilk’.

 

Kaedah ini juga berkesan untuk tingkatkan berat bayi.

 

POWER PUMPING

4. Power pumping. Pump kedua2 belah Payudara serentak dalam tempoh 20-30 minit.

Seeloknya dilakukan pada sebelah malam. Kerana susu dihasilkan sangat banyak pada sebelah malam.

 

Rehat 10 minit..

 

Dan pump lagi seperti sesi 20-30 minit.

 

Ini dikira 1 set.

 

Buat sekurang-kurangnya 2 atau 3 set secara berterusan, sekurang-kurangnya sehari sekali..

 

Ulang perkara ini sehingga 2-3 hari berturut-turut.

 

Sekiranya ibu telah pun mendapat momentum susunyang mencukupi.. boleh berhenti buat power pumping. Tapi teruskan dengan kaedah 1-3 tadi.

 

DOUBLE PUMPING & MARMET

5. Double pumping dan marmet. Buat seperti kaedah double pumping. Tapi selepas 3 set tadi.. rehat 10 minit dan buat marmet untuk 1 set.

 

IBU MESTI GEMBIRA

Ingat.. kadangkala.. tempoh mengepam mengambil masa yang lama. Dan ibu mungkin penat. Penantian yang lama semasa mengepam juga boleh membuatkan ibu letih dan berasa bosan. Jika ibu mula stress, seeloknya berhenti dari kesemua sesi ini.. dan cuba bertenang dan cari sumber untuk menceriakan ibu semula.

 

Ini kerana, jika ibu stress, susu yang dihasilkan akan menjadi sedikit, dan tidak berkualiti.

 

Bahkan ada juga orang bijak pandai berkata, anak yang minum susu ibu yang tercalit emosi stress akan cepat meragam/cranky kerana tidak mendapat susu yang disukainya.

Mungkin susu yang terhasil ketika stress kurang sedap kot bagi bayi itu.. 😀

 

Jadi semasa sesi mengepam eloklah membaca alquran atau mendengar lagu2 irama yang menenangkan.

 

Atau melakukan perkara2 yang anda minati..

 

Seperti menulis, atau mengait…atau apa sahaja yang boleh bantu anda gembira pada waktu itu..

 

Jika memasak adalah perkara yang anda minati.. cuba cari pump susu yang boleh anda guna sambil melakukan kerja-kerja lain seperti MADELA FREE Style, Freemie.

 

Banyak lagi brand yang membolehkan anda bergerak bebas dan menggunakan kedua-dua tangan anda untuk melakukan kerja-kerja lain semasa anda mengepam susu.

 

Susu akan semakin banyak dan berkualiti apabila anda gembira😊👍🏻👶🏼

 

Kerapkan menyusui bayi secara direct latch (pelekapan langsung) supaya antibodi yang tepat dengan keperluan bayi dapat dihasilkan pada penyusuan tersebut, dan seterusnya.

 

6. Jangan lupa ambil supplement Shaklee iaitu set menyusu untuk susu yang lebih berkualiti.. pekat dan banyak.. serta ibu dapat menangani masalah-masalah seperti osteoporosis, kemurungan dan sebagainya.😊

Set Berpantang Shaklee amat sesuai kepada ibu yang masih menyusu anaknya

Walaubagaimanapun..

 

Jika semua usaha di atas tidak berhasil..

 

Eloklah berjumpa dengan pakar laktasi yang bertauliah..

 

Untuk mengenalpasti masalah ibu dalam menyusu bayinya.

 

Good luck

 

Luv,

Mira..

Pengalaman menyusui yang mendewasakan si ibu..

*Mira ada masalah IGT  (Insufficient Grandular Breast Tissue) iaitu saluran susu yang tidak memuaskan untuk memberi laluan kepada susu. Atau saluran yang bermasalah untuk membuat susu.

 

Walaubagaimana pun, Mira berjaya mengatasi masalah ini dengan bantuan pakar laktasi yang bertauliah.

 

Untuk mengetahui tentang IGT, Boleh google berkenaan topic tersebut.

 

Kalau nak order set menyusu Shaklee, boleh terus whatsapp Mira:

019-2821775

 

#notakesihatanbyMiraHamzah

#tipsbanyakkansusuibu

ANAK DEMAM LAGI..

Kerap sangat kah anak demam tu?..

Kalau kerap demam, ibu dan ayah kena tahu apa punca demam tu. Sebab demam bukan penyakit.

Demam adalah symptoms kepada sesuatu infection luar kepada tubuh si anak.

Jika kita hanya rawat demam, tanpa merawat punca kepada demam yang kerap itu, kemungkinan anak kita akan mendapat penyakit yang berisiko mengganggu kesihatannya pada masa depan.

 

PENGALAMAN ANAK YANG KERAP DEMAM

Kalau experience Mira yg dulunya anak memang kuat demam dan bronkiolitis, sorang plak dapat asma.. apa yang Mira buat nak bagi dia kuat imun?

Selain berikan nya makanan yang berkhasiat, dan air yang banyak..

Mira akan berikan anak Mira 3 jenis supliment semulajadi Shaklee ni..

 

❤ Mira beri dia NUTRIFERON untuk kuatkan imun tubuh.

 

❤ Mira beri dia OMEGAGUARD untuk legakan inflamasi dalam paru².

 

❤ Mira beri juga MEALSHAKES untuk bantu tubuh dia repair sel² yang rosak dengan perfect, dan repair dengan cepat.

 

PERINGATAN !

Demam, selsema dan batuk adalah symptoms kepada sesuatu penyakit. Suhu badan yang tinggi menunjukkan sistem pertahanan badan si anak sedang melawan jangkitan atau patogen yang cuba untuk merosakkan sel-sel tubuh.

 

Jika anak kita makan makanan seimbang sekalipun, dia memerlukan ‘ booster’ untuk bantu badannya tingkatkan imun.

Apabila imun kukuh, badannya dapat melawan penyakit dengan efisyen.

 

Jom mulai beri anak anda vitamin semulajadi yang ada landmark study nih sekarang..

 

TRUSTED SHAKLEE DISTRIBUTOR

with CONSULTATION.

Whatsapp Mira

019-2821775

Kawasan COD:

Sijangkang, Bukit Tinggi, Jihan Setia, Bandar Botani, Bandar Parkland, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Banting hingga kawasan Morib (Sabtu sahaja).

 

Pos ke seluruh Malaysia.

 

#notakesihatanbyMiraHamzah #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #Nutriferon #omegaguard #mealshakes

OMEGAGUARD UNTUK PESAKIT ASMA

KISAH AIDIL YANG SERING SAKIT

Bila teringatkan kisah anak Mira yang terpaksa di NEB dua-tiga kali sehari di klinik, dan bersambung ‘staycation’ kat hospital setiap bulan untuk sesi NEB, physioterapi dan sputum suction (sedut kahak) memang menyedihkan. Ini kerana Aidil selalu demam. Setiap 2 hingga 3 minggu, dia akan demam. Demam nya juga akan lama. Punca demam itu rupa-rupanya Aidil terkena Bronkiolitis yang para doktor terlewat mengetahuinya, dan kami sebagai ibu bapa sangat kesal dalam hal ini. Walaubagaimana pun, perkara yang terjadi mesti ada hikmahnya.

 

BRONCHIOLITIS

Bila Aidil disahkan Aidil kena bronchiolitis, Mira sedih tak terkata. Tapi kata doktor, ianya boleh dipulihkan.

Setiap 4 jam mesti kena NEB dua jenis. Pagi esoknya pula, perlu jalani physioterapi dan selepas itu, sesi sputum suction pula.

Waktu tu, Aidil masih kecil, meronta-ronta bila masuk ke bilik physioterapi dan bilik sputum suction tu.

Masih lagi ingat jeritan Aidil memanggil ‘mama..nanakk (mama, tak nakk..) dan mata Aidil yang bermaksud merayu mamanya tak nak masuk bilik tu, dan cepat-cepat bawa keluar.

Mama terpaksa kuatkan hati dan tabah..dan pujuk dengan tegas si Aidil..walaupun hati mama nangis tengok Aidil begitu.

Kita sebagai mak.. sedih kan tengok anak kita begitu..

 

Waktu ni Aidil masih kecil..start masuk keluar hospital untuk rawatan demam sejak dia berumur 5 bulan

MAMA MASIH KERJA

Waktu tu Mira masih kerja. Jadi bayangkan kalau Aidil demam.. mak dia ni mulalah susah hati dan tak senang duduk walau di ofis. Sentiasa kejap-kejap tengok phone, kalau-kalau babysitter ada nak bagitahu sesuatu.

Setiap hari mesti telefon tanya keadaan dia. Bila terpaksa kerja di luar kawasan, memang susah nak call.. hanya Allah lah tempat Mira mengadu dan berserah.

Kalau dah kena masuk hospital, memang Mira dan suami terpaksa bergilir-gilir menjaga Aidil di hospital. Kadang-kadang dari tempat kerja dan bermalam di hospital..esoknya ke tempat kerja. Seolah hospital rumah kedua kami. Mujur lah anak-anak perempuan dah besar sikit dan boleh dijaga oleh ibu mentua buat sementara waktu.

LEPAS KENAL OMEGAGUARD SHAKLEE

Sejak kenal dengan Shaklee, Mira cuba berikan OmegaGuard pada Aidil. Alhamdulillah.. Aidil menunjukkan reaksi positif. Kahaknya mudah berkumpul di anak tekak, dan bila batuk dia mudah mengeluarkan kahaknya. Sedangkan sebelum-sebelum ni, waktu sputum suction pun kadang-kadang yang keluar hanya 2% kahak, kata doktor. Ini kerana kahaknya yang dah mampat menyebabkan infeksi dan salah satu sebab dia sering demam.

Setelah beberapa lama konsisten ambil OmegaGuard Shaklee, Alhamdulillah..segala puji-pujian bagi Allah.. Aidil dah sihat dan bebas dari Bronchiolitis.

Kini Aidil dah besar dah. Alhamdulillah, episod demam dan batuk tak berhenti dah tiada.

Kalau nak tahu, bukan OmegaGuard minyak ikan pertama yang Mira berikan pada Aidil. tapi ini adalah brand yang ke-3.

Yang brand sebelum ni, agak dikenali jugak la.. Mira beli kat farmasi. Malangnya tak berhasil pada Aidil. Mira pulak, kalau bagi ‘test’ makan minyak ikan ni pada anak-anak memang lama. Dalam sebulan-hingga 2 bulan macam tu. Sebab Mira faham cara supplimen bertindak dalam badan semestinya agak lambat. Bukan seperti steroid atau anti-inflamatory drugs yang lain yang sangat cepat reaksinya pada badan.

KENAL DAN JATUH CINTA

Bila dan kenal Shaklee, Mira terbaca pula tentang minyak ikan yang kadang-kala membawa mudarat kepada kesihatan. Ini kerana sumber ikan yang diambil adalah daripada ikan bela…dan mempunyai kontaminasi terhadap pencemaran dan logam berat yang tinggi.

Apabila dibandingkan peratus Omega-3 acids nya pula, sangatlah kecil.

Berbanding Shaklee.. omega-3 acids nya adalah 99% dan ianya diambil daripada ikan liar yang hidup di kawasan dasar lautan beriklim sejuk.

Image result for Omega Guard Shaklee png

Apabila ikan ini berada dalam suasana sejuk, tubuhnya secara semulajadi akan menghasilkan EPA dan DHA yang tinggi untuk melindungi dirinya daripada mati kesejukan dan terkena pelbagai infeksi.

Ikan yang menghasilkan OmegaGuard Shaklee juga adalah terdiri daripada ikan-ikan kecil yang kurang potensinya untuk mengaut pencemaran, berbanding ikan besar.

Related image

Set Lengkap Hamil, Berpantang dan Menyusu juga mempunyai OmegaGuard. Ini kerana OmegaGuard penting dalam pembinaan sel-sel otak, mata janin dan meningkatkan imun tubuh ibu

Promosi bulan ini: SET HAMIL, BERPANTANG, MENYUSU

dengan Tumbler Merah menawan

FUNGSI OMEGAGUARD SHAKLEE

Omega Guard berfungsi untuk:

  • Mengurangkan keradangan di salur nafas
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

Image result for Omega Guard Shaklee png

OmegaGuard adalah antara suplemen yang sangat digalakkan untuk kita ambil setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yang perlu untuk badan kita untuk proses metabolisma… untuk brain, untuk alahan, untuk asma, untuk sendi, untuk kesihatan jantung, untuk kawal berat, untuk kulit yg cantik.

“Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers” – LiveStrong

KELEBIHAN OMEGA GUARD

Melindungi Jantung Anda

Omega Guard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.

EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molukel yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

PILIHAN TERLETAK DI TANGAN ANDA

Jadi apa pilihan anda untuk mengurangkan lelah yang tersayang. Kesian kan kalau asyik sedut inhealer je. Kalau teruk terpaksa NEB di hospital. Sayang masa yang terbuang. Berbelanja sedikit demi kesihatan mereka. Ingin memilikinya? Jangan segan2 hubungi Mira untuk promosi sepanjang Ogos 2017 ini.
Nor Hazmira (Mira)

Pengedar Shaklee Sah  (SID No. 1211255)

Kawasan COD: Teluk Panglima Garang, Banting, Sijangkang, Bukit Tinggi, Shah Alam

Pos: Seluruh Malaysia

Whatsapp / Call terus:

019-2821775

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

Mira anemia time preggy memang teruk. Waktu 2nd child memang hilang banyak darah sampai pengsan 2-3 kali lepas deliver baby.. Bila dah stabil, Doctor kata Mira hampir tumpah darah. Syukur tak jadi.. kalau tak mungkin maut menunggu.

 

Teringat time Mira mengandung ank ke3 dulu.. HB rendah jugak. Klinik buat Full Blood Picture (FBP) sampai 2 kali sebab 1 MD nak tengok. Satu lagi pakar kat hospital pulak nak confirm. Waktu tu Mira konsisten makan iberet folic yang kandungan iron nya sehingga 500 mg tu.. banyak kan.. hehe

 

Tapi sayangnya walau dah consume benda tu.. FBP still menunjukkan HB mira rendah sangat. Macam-macam dah buat nak bagi HB naik…sama jugak resultnya..

 

Sampai nurse dah intro pasal suntikan inferon. Suntikan inferon ni adalah cucuk iron liquid kat butt kiri dan kanan setiap selang sehari. Haa.. scary kann.. Jarum yang mencucuk tu pun boleh tahan la besarnya.

Nilah rupa bentuk inferon tu

 

Bila tanya-tanya kat kakak-kakak yang datang klinik tu jugak.. ada yang experienced cucuk tu.. sakittt sangat katanya. Dia cucuk seminggu 2 kali sebab hb dia rendah sangat.

 

Kakak tu kata.. mula-mula dia cucuk seminggu sekali pun dah sakit sampai berbulan-bulan tak hilang sakitnya. Tanda lebam toksah ceritalah.. memang berbiru-biru dan kehitaman bekas cucuk tu. Ini kan pulak cucuk 2 kali seminggu. Nurse tu ada yang kata patient yang datang dengan HB yang teruk sangat sampai kena cucuk setiap hari.. huuu… takutnya Mira waktu tu.

 

Waktu preggy anak ke4.. lagi teruk. Semakin rendah HB mira waktu kandungan seawal 12 minggu.. HB Full Blood Count (FBC) dah turun jadi 9.

 

Nurse dah bising. Sebab pengalaman anak ke2 dan ke3 yang kurang HB menyebabkan nurse nak intro inferon jugak. Siap dia tulis dalam buku merah tu.. Doktor pun dah endorse. Yinggal nak datang ikut date tu.. tadah peha aje lah..

 

Mira waktu tu memang susah hati.. tak nak cucuk inferon. Sedih, stress. Pulak tu Mira jenis diam kan dalam hati.. tak nak bagitahu husband sebab takut dia susah hati. Tak bagitahu mama jugak sebab takut dia sedih dan susah hati.

Waktu Mira susah hati tu.. macam ni lah lebih kurang rupanya kot..hehe. Memang nangis sensorang aje.. takut, sedih, stress. Tapi tak nak cakap kat suami atau ibu.. takut diorang pulak stress.. nanti Mira lagi bertambah stress. So yang Mira buat.. Mira bercakap dengan baby Mira… dan solat, doa banyak-banyak mintak Allah tolong Mira..

Balik dari klinik KK tu, mira usaha nak cari jugak alternatif nak pulihkan hb ni. Dah makan iberet folic tak jalan jugak so menghadap Allah mintak petunjuk.

 

Bila masuk kerja semula… niat hati kena jugak masuk site sebab dah lama tak buat workplace inspection. So Mira pun sampai ofis tu terus pegi sarapan.. tekad membulat untuk stay strong. Lepas kerja-kerja admin selesai.. pergi la lunch kat kantin. Habis lunch bangun berdiri aje dah rasa nak pitam. Terhoyong hayang jalan ke pintu ofis akhirnya akur tak boleh terus berjalan. Mira tertunduk duduk kat lantai.

 

Nasib baik ada kawan-kawan lagi kat situ. Waktu tu cepat-cepat kawan papah ke ofis dan dia bagi vitalea dan vitamin c Shaklee. So Mira pun makan.

 

Lepas beberapa hari consume Vitalea dan Vitamin C Shaklee, rasa badan selesa dan boleh jalan laju berbanding hari-hari sebelumnya. Terlupa pulak tragedi nak pitam tu.. hehe..

 

Mira try order Vitalea dari kawan tu.. bila makan badan rasa cergas. Tak rasa pening-pening nak pitam dah. Makan pun berselera.

 

Tak dak masalah dah nak masuk site tengah-tengah panas pun.

 

Seminggu lepas insiden pitam tu, mira pi check kat klinik sini. HB naik banyak… excited sangat.

 

Alhamdulillah… lega sangat rasa tak payah cucuk inferon tu..

Vitalea Iron Formula ni.. bukan sahaja bagus untuk naikkan HB.. tapi bila kita makan ni.. badan kita akan selesa dan cergas. Alhamdulillah.. syukur sangat dipertemukan dengan Vitalea.

Tu lah pengalaman Mira dengan Vitalea..sayu bila kenang.. hihi…

 

Ibu-ibu yang kat luar sana.. kalau ade masalah anemia.. kita jangan putis asa.. Kita MESTI KUAT.. MESTI USAHA, MESTI IKHTIAR lagi.. jangan terus solusi inferon. Sakit cucuk inferon tu nanti buat ibu bertambah stress..

 

Tq so much kat Allah.. dan kawan Nurul Idayu Kambali yg kenalkan mira dengan shaklee vitalea.

 

Nak dapatkan nasihat berkenaan Vitalea atau vitamin yang lain.. boleh berhubung terus dengan Mira melalui:

Whatsapp (respon paling cepat)

019.2821775

 

Atau tinggalkan comment disini dan terus email Mira untuk notifikasi. Bukan ape.. takut tak perasan.. nanti lambat pulak respon nya..

normi.nhm@gmail.com.

Mira, WAHM Shaklee

019-2821775

Saya Nak Hamil

Kebanyakan pasangan suami isteri yang dah kahwin.. yang mana lah yang taknak zuriat sendiri? Semuanya pasti teringin nak timang cahaya mata dari darah daging sendiri.

 

Alhamdulillah.. itu adalah satu nikmat yang Allah berikan kepada kita. Maka kita janganlah dustakan nikmat yang diberikan pada kita.

 

Hamil atau tidak.. bergantung kepada takdir Allah.. bergantung juga kepada kesihatan suami isteri. Banyak sebab seseorang wanita tu sukar nak hamil. Antaranya kesihatan tubuh sendiri.

– Ada cyst

– Ada masalah di tiub falopio.

– Ada masalah di bahagian uterus atau bahagian serviks atau pangkal rahim.

– Haid tidak teratur

– Sperma tidak sihat

Dan sebagainya.

 

Kita digalakkan untuk usaha. Maka usahalah dengan cara paling asas terlebih dahulu. Caranya, kita rawat diri sendiri dengan pulihkan dalaman tubuh kita dengan nutrisi yang cukup. Ini penting tau untuk badan kita terutama kaum wanita ni bersedia untuk menanggung janin yang lama kelamaan memerlukan banyak zat untuk tumbesarannya. Bukan bahagian rahim aje yang perlu nutrient, kaki, badan, tangan, tulang belakang semuanya perlu nutrien yabg cukup.

 

Senang faham macam ni. Kita nak yang terbaik untuk anak kita. Selain dari kita memberi zat yang cukup untuk anak dalam kandungan.. kita pun ibu-ibu mesti lah jaga kesihatan kita.

 

Of course lah kita TAK NAK bila lepas bersalin nanti kita kurang zat, sakit sana sini, lenguh sana sini. Baru anak sorang dua dah macam-macam penyakit yang singgah. Macamana nak jaga anak pulak kan.., macamana nak jaga suami dan keluarga?

 

Waktu dulu Mira belum kenal dengan Shaklee. Dah nak masuk anak ke empat barulah tahu pasal Shaklee. So mira selidik, cuba makan. Mira memamg sangat particular kalau bab pregnant makan supplement sintetik ni. Tak nak la anak dapat bahan sintetik untuk tumbesaran tubuh dia..

Bila kenal dengan Shaklee, baru lah mira tahu Shaklee ni produk yang selamat dan berkesan. Bahkan ada kajian klinikal yang banyak dan saringan setiap bahan dalam produk tu. Non GMO (genetik asal. Tak terubah suai) dan dikilangkan dengan cara semulajadi. So..Mira rasa rugi tak kenal Shaklee awal-awal plak hahah.

 

Mira ni.. alhamdulillah lah.. bab kesuburan memang Allah kurniakan pada Mira dan suami. Cuma setiap kali mengandung.. Mira ada masalah. Setiap kali bersalin pun ada masalah. Rupa-rupanya Mira memang tak cukup nutrien. HB rendah. Sakit tulang belakang. Metatarsus (tulang jari tangan dan jari kaki rasa sengal-sengal), peha kiri dan kanan rasa sakit. Vericose vein yang kronik, Tumit dan lutut sakit.. macam-macam yabg mira sakit. So bila dah tahu pun lambat.. Mira rupanya lack of nutrient.

 

Rupanya Shaklee ada produk kesuburan yang sangat berkesan in shaa Allah.. dan selamat untuk ibu, bayi dan kesan masa panjang yang baik kepada kesihatan. Bukan aje untuk kesuburan. Bahkan ibu dalam pantang, atau yang dah pencen mengandung pun (macam mira ni) boleh teruskan makan set kesuburan ni sebab set ni adalah untuk kesihatan tubuh.

 

Dalam Shaklee.. bukan wanita saje yang kene take part dalam kesuburan ni.. laki pun sama tau!

 

Set Shaklee bagus untuk kesuburan wanita dan lelaki.

 

Set kesuburan

˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚

Isteri..👰🏻

 

🍵ESP🍏

🍳Mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilai dalam pembentukan sel-sel sihat.

🍳Sel sihat akan memudahkan proses berkaitan ovulasi dan persenyawaan.

 

🍏B-Complex🍵

🍳Membantu dalam melawan tekanan perasaan atau stress.

🍳Mencegah anemia

🍳Menggalak pertumbuhan sihat dan normal.

 

🍏GLA Complex🍘

🍳Menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur.

🍳Bantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid).

 

Set Kesuburan Untuk Suami 👤

🕵Vita E Complex🕵

💕Bantu tingkatkan hormon seks sama ada untuk lelaki mahupun wanita.

💕Keunikan Vita E Shaklee kerana mengandungi selenium.

💕Bagus untuk jantung dan dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosterone.

 

🕵Zink Complex🕵

💕Memberi kesan terhadap pelbagai hormon seksual dan hormon tiroid.

💕Kekurangan zink adalah salah satu sebab kemandulan.

 

Ha.. macamana nak dapatkan set ni? Boleh datang terus Office Mira di Sijangkang, Kuala Langat.

 

Atau..

 

Whatsapp / sms atau call : 019-2821775

Email: normi.nhm@gmail.com

 

Nanti mira akan berikan no account untuk di bank in dan Mira akan poskan atau COD ke tempat encik dan puan yang meminta.

 

Kawasan COD: Sekitar Banting, sehingga Bukit Tinggi, Klang.

 

Caj untuk COD mungkin percuma sekiranya dekat, atau berdasarkan mileage sekiranya jauh.

 

In shaa Allah kita usaha, ikhtiar dan fokus. Dapatkan set kesuburan suami isteri ni dengan harga yang murah.. 😁

 

Segala cara pemakanan dan konsultansi sebelum dan selepas makan akan diberikan, eksklusif buat pelanggan saya.

 

🙂

VIVIX Shaklee

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok – angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Telomere dalam Vivix Shaklee
Telomeres adalah “pelindung” yang berada dihujung kromosom kita. Telomeres mempunyai tugas sangat penting iaitu MELINDUNGI DNA DARI KEROSAKAN. 

 

Apabila kita lahir, Telomeres kita panjang.  TELOMERES INI TERDAPAT DALAM KROMOSOM BADAN KITA. Namun, telomere ini akan memendek dan semakin pendek dengan pertambahan usia.
Apabila TELOMERE semakin pendek, maka sel-sel tidak lagi boleh menjalankan fungsinya dengan sempurna sehinggal sel pun mati / musnah. 

Bila Sel mati, maka datanglah pelbagai masalah kesihatan seperti  diabetes, serangan jantung, kanser, penuaan sebelum usia, dan banyak lagi penyakit lain. 
Testimoni Vivix Shaklee
Vivix Shaklee telah terbukti berkesan dalam kajian klinikal dan Landmark Study yang dijalankan oleh pihak ketiga yang tiada kaitan dengan syarikat Shaklee.
Pengguna Vivix secara konsisten telah mencapai tahap positif keremajaan sehingga 40% berbanding mereka yang tidak mengambil Vivix.
Selain itu testimoni pengguna tempatan juga telah membuktikan bahawa Vivix sangat mudah serasi dengan mereka walau apa pun penyakit yang dihidapi. Alhamdulillah mari kita panjatkan.syukur pada Allah Sang Pencipta Kebaikan Alam.
KESUBURAN SUAMI ISTERI
 
RAWAT PENYAKIT KRONIK
 
RAWAT KANSER
 
POSTER Omega Guard
 
RAWAT KEBANYAKAN PENYAKIT TERMASUK LUKA PEMBEDAHAN
MILKBOOSTER
 
KESUBURAN SUAMI
 
RAWAT FIBROID
 
Promosi Vivix Shaklee
Bukan calang-calang pembukaan tahun baru 2017 ni. Dan bukan.calang-calang juga promosi yang dilakukan pihak Shaklee.
Sepanjang bulan JANUARI 2017, Promosi Vivix akan berlangsung seperti berikut:
Beli 2 unit
jimat 5% dari harga biasa,
Keahlian automatik
Cash-back bonus dari Shaklee pada bulan berikutnya.
Atau:
Beli 6 unit dengan PERCUMA 1 unit lagi.
Harga normal Vivix adalah RM 475.00 (tanpa GST). Namun jika belian dalam promosi akan dapat banyak penjimatan.
Bijak berjimat dengan borong banyak sekali Vivix ni. In shaa Allah..penggunaan berterusan boleh menyihatkan tubuh badan secara keseluruhan IN SHAA ALLAH.
Nak dapatkan Vivix?
Hubungi Pengedar Shaklee Anda
Mira Hamzah
(Shaklee Independent Distributor ID: 1211255)
Whatsapp terus ke:
019-2821775