Masalah Perut

Leaky Gut Lowstomach Acid

Perut Alkali, Masalah Perut, Kesihatan Perut, Gastrik, Gerd, Anxiety, Eczema, Psoriasis

Hantar anak pi klinik gigi semalam. Check up biasa gigi si aidil dan iman.

Lalu tepi mcd, ramainya yang makan fastfood during lunch hour.

Macam tu lah Mira dulu. Kalau breakfast atau lunch hour nak mudah ambik fastfood. Drive thru kalau outstation. Kalau dok opis, order aje.

Masalah #leakygut yang sebelum ni dah ada, bila makan fastfood semua tu, dia jadi lagi lebih teruk.

Tambah garam dan perisa lagi bila ada stress kerja, depression lepas bersalin dan sebagainya.

Semua tu faktorĀ² yang menyumbang kepada #masalahperut.

Ramai orang ada masalah perut ni. Cuma mereka tak sedar. Atau mereka dah tahu, cuma diorang tak tahu macam mana nak atasi.

Mira sekarang ni, tengah nak buat penulisan untuk masalah ni.

Penulisan ni bukanlah penulisan doctoratesšŸ˜ Hanya pengalaman diri Mira sendiri yang mulanya sihat, kemudian sakit. Sehingga kemelut diri yang tak sihat, memaksa diri untuk keluar dari zon selesa, untuk jadi sihat.

Dari satu suplimen ke satu cara, ke satu symptom masalah. Mira eksperimentasi diri sendiri, dan anakĀ² jugak. Eksperimen ni bukan semberono. Tapi dengan tunjuk ajar doktor, saintis dan pakar pemakanan.

Dan penulisan ni, bukan sekadar google menggogle, tapi rujukan dari menghadiri kelasĀ² secara online dan offline, bersama doktorĀ² pakar, yang pro-medical dan pro-nutrisi.

In shaa Allah bila dah siap, Mira akan kongsikan.

Doakan Nor Hazmira ni siap penulisan ni yeeā€¦.šŸ˜Š Ameen..ya robbal alaminn..