VITAMIN YANG PALING SENANG NAK JUAL

Vitamin apa tu yang paling senang nak jual..

Nindia.. taraaaa..

Image result for Vitamin C Shaklee

 

Vitamin C ni paling senang nak jual. Kalau Mira restok aje mesti habis. In shaa Allah..

Kalau nak tahu, fungsi utama Vitamin C dalam badan kita adalah sebagai ‘pembantu’ kepada biochemical reaction dalam badan dan juga sebagai ‘agen membaiki’. Kiranya fungsi dia repair sel-sel yang rosak.

Vitamin C ni jugak, membantu membina kolagen dalam tubuh seperti kolagen di kulit muka, sendi dan di otot-otot dan organ. Selain itu juga fungsi utama vitamin C ni adalah maintain kesihatan gigi dan tulang.

Bentuk Vitamin C ni macam ni:

Related image

Banyak manfaat Vitamin C ni sebenarnya. Antaranya:

  • 🦋Bantu membina kolagen dalam badan.
  • 🦋Menghalang otot menjadi lembik dan melendut.
  • 🦋Mengurangkan kedutan pada kulit terutamanya kulit wajah.
  • 🦋Mengelakkan gusi berdarah.
  • 🦋Membantu luka pembedahan sembuh.
  • 🦋Membantu kurangkan kerengsaan athma, resdung dan gatal-gatal.
  • 🦋Melawan bakteria yang terdapat pada jerawat.
  • 🦋Membantu pembinaan semula kulit, mengelakkan jeragat dan jerawat.
  • 🦋Dapat memerangi sek-sel kenser.
  • 🦋Memperbaiki masalah insomnia
  • 🦋Mengekalkan kolestrol sihat (HDL). Mengurangkan kolestrol jahat (LDL, Trigeliserida)
  • 🦋Badan kita tak boleh nak hasilkan Vit C. Sedangkan badan kita setiap hari minta vitamin c sebab nak repair sel.

 

Kenapa Vitamin C Shaklee? Bukan brand lain..

Honestly Mira dulu penggemar vitamin C. Sebab muka banyak jerawat waktu dulu tu. Tapi bila makan macam tak jadi hape pun. Satu lagi Mira dengar cerita kalau demam makan lah vitamin C nanti lekas baik. Kalau selsema pun telan vitamin C yang 1000 mg tu, cepat aje kering selsema. Tapi kannn.. Mira dah try.. tak jadi.

Yang buatkan Mira try vitamin C Shaklee bila Mira hamil anak keempat dan almost pitam. So kawan introduce vitamin C Shaklee dan Vitalea Shaklee. Waktu tu lah kenal dan suka dengan vitamin C ni. Disebabkan suka dapat shaklee effectnya. Terus Mira nak repeat order dan nak join Shaklee untuk penjimatan berganda.

 

Dalam VITAMIN C Shaklee..


🌿
Ada 180 biji yang boleh bertahan selama lebih kurang 3 bulan penggunaan.

🌿Setiap biji diperbuat daripada 7 biji limau asli.. dan diproses secara semulajadi bersama-sama bio-flavonoids yang bantu penyerapan dan fungsi vitamin c dalam tubuh.

🌿Setiap biji.. ada Sustained-Release technology yang melepaskan 100mg Vit c setiap jam ke dalam darah. Bererti, kalau kita makan pukul 1.. sampai pukul akhir pukul 6.. vitamin C masih dibekalkan ke dalam darah. Maksudnya setiap masa sel-sel ada bekalan Vitamin C untuk bekerja dalam tubuh.

🌿Kalau non-member price..Vitamin C Shaklee cuma 54sen sebiji.

Tapi kalau harga ahli.. alahai.. murah sangat.

🌿Belum lagi Mira cerita bab kajian klinikal nya..

🌿Belum lagi Mira ceritakan kajian landmark study nya (kajian selamat untuk pengambilan jangka masa panjang dan beri kesan kesihatan yang sangat baik)

🌿Sebab tu takleh kata Shaklee ni mahai.. hehe..

🌿Kualiti dia terjamin. Bukan produk timbang kilo bagai..

In shaa Allah tak tertipu.. Shaklee: Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Sebab tu lah #Shakleeeffect memang real.

 

Jangan malas makan Vitamin C.

Kan dah explain kat atas tadi, vitamin C ni sebagai pembantu penggerak segala sel, dan biochemical reaction dalam tubuh.

Jadi.. janganlah malas nak makan Vitamin C. Orang sihat pun kena makan vitamin C. Orang tak sihat lagilah kena makan.

Orang yang makan ubatan doktor.. perlu makan ubatan doktor ikut aturan untuk merawat penyakit.

Tapi jangan ubat aje.. orang tu perlulan juga vitamin c, protein dan vitamin tambahan yang lain. Ini penting tau sebab bila badan kita tengah sakit bererti badan kita perlukan bantuan yang lebih daripada nutrisi harian untuk beri nutrisi kepada sel-sel badan. jadi, bila sel-sel badan dapat nutrisi yang cukup, sel-sel badan yang rosak iaitu tengah sakit tu dapat sihat semula.

Kalau dapat makan vitamin c dari buah-buahan pun boleh.. tapi perlu juga ambik dari supplement.. sebab buah-buahan yang ada kandungan vitamin C nya dah berkurang dan mudah teroksida.

Mira, kalau vitamin C memang kena ada kat rumah. Habis aje kena restok. Sebab penggunaan Vit C bukan aje sebagai vitamjn makan. Tapi juga sebagai vitamin muka dan luka-luka..

Nak order vitamin C..

Whatsapp Mira

www.wasap.my/60192821775
0192821775

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Aim to be more taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health, my family. Related business: Shaklee online business, Shampoo Santan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge