Articles tagged with: vitamin shaklee

VITAMIN YANG PALING SENANG NAK JUAL

Vitamin apa tu yang paling senang nak jual..

Nindia.. taraaaa..

Image result for Vitamin C Shaklee

 

Vitamin C ni paling senang nak jual. Kalau Mira restok aje mesti habis. In shaa Allah..

Kalau nak tahu, fungsi utama Vitamin C dalam badan kita adalah sebagai ‘pembantu’ kepada biochemical reaction dalam badan dan juga sebagai ‘agen membaiki’. Kiranya fungsi dia repair sel-sel yang rosak.

Vitamin C ni jugak, membantu membina kolagen dalam tubuh seperti kolagen di kulit muka, sendi dan di otot-otot dan organ. Selain itu juga fungsi utama vitamin C ni adalah maintain kesihatan gigi dan tulang.

Bentuk Vitamin C ni macam ni:

Related image

Banyak manfaat Vitamin C ni sebenarnya. Antaranya:

  • 🦋Bantu membina kolagen dalam badan.
  • 🦋Menghalang otot menjadi lembik dan melendut.
  • 🦋Mengurangkan kedutan pada kulit terutamanya kulit wajah.
  • 🦋Mengelakkan gusi berdarah.
  • 🦋Membantu luka pembedahan sembuh.
  • 🦋Membantu kurangkan kerengsaan athma, resdung dan gatal-gatal.
  • 🦋Melawan bakteria yang terdapat pada jerawat.
  • 🦋Membantu pembinaan semula kulit, mengelakkan jeragat dan jerawat.
  • 🦋Dapat memerangi sek-sel kenser.
  • 🦋Memperbaiki masalah insomnia
  • 🦋Mengekalkan kolestrol sihat (HDL). Mengurangkan kolestrol jahat (LDL, Trigeliserida)
  • 🦋Badan kita tak boleh nak hasilkan Vit C. Sedangkan badan kita setiap hari minta vitamin c sebab nak repair sel.

 

Kenapa Vitamin C Shaklee? Bukan brand lain..

Honestly Mira dulu penggemar vitamin C. Sebab muka banyak jerawat waktu dulu tu. Tapi bila makan macam tak jadi hape pun. Satu lagi Mira dengar cerita kalau demam makan lah vitamin C nanti lekas baik. Kalau selsema pun telan vitamin C yang 1000 mg tu, cepat aje kering selsema. Tapi kannn.. Mira dah try.. tak jadi.

Yang buatkan Mira try vitamin C Shaklee bila Mira hamil anak keempat dan almost pitam. So kawan introduce vitamin C Shaklee dan Vitalea Shaklee. Waktu tu lah kenal dan suka dengan vitamin C ni. Disebabkan suka dapat shaklee effectnya. Terus Mira nak repeat order dan nak join Shaklee untuk penjimatan berganda.

 

Dalam VITAMIN C Shaklee..


🌿
Ada 180 biji yang boleh bertahan selama lebih kurang 3 bulan penggunaan.

🌿Setiap biji diperbuat daripada 7 biji limau asli.. dan diproses secara semulajadi bersama-sama bio-flavonoids yang bantu penyerapan dan fungsi vitamin c dalam tubuh.

🌿Setiap biji.. ada Sustained-Release technology yang melepaskan 100mg Vit c setiap jam ke dalam darah. Bererti, kalau kita makan pukul 1.. sampai pukul akhir pukul 6.. vitamin C masih dibekalkan ke dalam darah. Maksudnya setiap masa sel-sel ada bekalan Vitamin C untuk bekerja dalam tubuh.

🌿Kalau non-member price..Vitamin C Shaklee cuma 54sen sebiji.

Tapi kalau harga ahli.. alahai.. murah sangat.

🌿Belum lagi Mira cerita bab kajian klinikal nya..

🌿Belum lagi Mira ceritakan kajian landmark study nya (kajian selamat untuk pengambilan jangka masa panjang dan beri kesan kesihatan yang sangat baik)

🌿Sebab tu takleh kata Shaklee ni mahai.. hehe..

🌿Kualiti dia terjamin. Bukan produk timbang kilo bagai..

In shaa Allah tak tertipu.. Shaklee: Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Sebab tu lah #Shakleeeffect memang real.

 

Jangan malas makan Vitamin C.

Kan dah explain kat atas tadi, vitamin C ni sebagai pembantu penggerak segala sel, dan biochemical reaction dalam tubuh.

Jadi.. janganlah malas nak makan Vitamin C. Orang sihat pun kena makan vitamin C. Orang tak sihat lagilah kena makan.

Orang yang makan ubatan doktor.. perlu makan ubatan doktor ikut aturan untuk merawat penyakit.

Tapi jangan ubat aje.. orang tu perlulan juga vitamin c, protein dan vitamin tambahan yang lain. Ini penting tau sebab bila badan kita tengah sakit bererti badan kita perlukan bantuan yang lebih daripada nutrisi harian untuk beri nutrisi kepada sel-sel badan. jadi, bila sel-sel badan dapat nutrisi yang cukup, sel-sel badan yang rosak iaitu tengah sakit tu dapat sihat semula.

Kalau dapat makan vitamin c dari buah-buahan pun boleh.. tapi perlu juga ambik dari supplement.. sebab buah-buahan yang ada kandungan vitamin C nya dah berkurang dan mudah teroksida.

Mira, kalau vitamin C memang kena ada kat rumah. Habis aje kena restok. Sebab penggunaan Vit C bukan aje sebagai vitamjn makan. Tapi juga sebagai vitamin muka dan luka-luka..

Nak order vitamin C..

Whatsapp Mira

www.wasap.my/60192821775
0192821775

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland

Healing Crisis

Ramai pulak member yang makan Shaklee, beli kat SID lain tapi mai tanya kat aku.. haih..

 

Kalau ikut mentor aku cakap.. beli kat SID tu, mintak advice SID itu lah.. sebabnya kita belajar pergi kelas kos ratus2.. ribu2.. dan cari rezeki.. melalui konsultansi. Consultancy kita bukan free..kalau nak bagi free hanya pada yang membeli dengan kita atau downline kita sahaja.

 

Ye aku akui.. tapi nak buatmacamana.. aku jenis lembut hati. Walau dah smash depa suh pi tanya kat SID depa beli tu.. depa nak gak tanya aku.. so aku.nak buat macamana dah.. dah itu ketentuan Allah depa mai tanya kat aku.. So aku jawab lah seadanya.

2 hari lepas member call.. dia makan vivix yang dibeli dari seorang SID yang lain.. dia now tengah menghadapi healing crisis.

 

Healing crisis adalah sesuatu yang bagus. Bukan sebaliknya.. kena faham yang tu. Healing crisis menunjukkan badan seseorang tu react dengan vivix secara positif.

 

Lain orang lain healing crisis nya..

 

Lain orang lain tempoh healing crisisnya..

 

Yang penting teruskan ambil vivix dan minum air sebanyak-banyaknya..

 

Sewaktu healing crisis.. sel-sel tengah dipulihkan.. ada juga sel yang dah tengah sakit dipulihkan.. ada sel yang teruk sangat (nekrosis) terpaksa disingkirkan dari badan. Kalau penyingkiran sel yang terprogram atau terancang kita panggil apoptosis.

 

Dalam tempoh ini jugak sistem imun tengah ligat membantu melawan dan membuang toksin dari badan.

 

Senang nak paham kita pikiaq macamni..

 

Bayangkan cat kereta kita ada yang dah lepuh2. Macam mengelupas gitu.. So kita nak tukar cat kereta. Kalau kita cat aje terus cat baru kat atas cat lama.. ok aje cantik pun.. cepat, senang kerja, entah-entah lagi murah. (Aku tak tau sgt bab-bab ni)

 

Tapi bertahan lama ke cat baru tu. Cat lama yang mengelupas kat dalam layer bawah tu still ada.. lama-kelamaan cat lama tu akan merosakkan pulak layer cat yang baru. Rosak cepat.. rugi duit.. kann..

 

So.. seeloknya kita kikis dulu cat yang lama.. kasi buang.. aku tengok cerita ‘count’ yang pakar buat kereta, cat dan design kereta tu.. dia sebut dalam.sarikata bahasa melayu – proses kikis cat ni disebut ’emplas’. Ha.. dah emplas cat lama.. pastu ratakan permukaan besi kereta, pastu baru cat baru kat atasnya. Cat tu akan tahan lama.. lagi berbaloi kann..

 

So back to our topic..

 

Tak heran la kalau makan vitamin semulajadi ade healing crisis yang sakit-sakit badan, lenguh sana sini… sebab sel-sel tengah dipulihkan.. ibarat tengah di emplas, ibarat tengah di ‘polish’.

 

Yang penting ikut aturan makan. Makan real food yang sebenar dengan betul. Waktu healing process kurangkan pengambilan gula dan cuba ambik sekali Vivix dengan OmegaGuard.. OmegaGuard adalah supplement yang tinggi asid lemak omega-3, yang sangat bagus untuk meredakan sakit-sakit badan dan sendi.

 

Kuatkan imun dengan ambik Nutriferon, vitamin C, ESP dan B-Complex.

 

Banyak sangat ???

 

Eh.. awak makan nasik dengan lauk pun pelbagai jenis kan.. pastu siang makan lain, malam awak nak menu lain pulak kan..kan..kannn….

 

So.. nak sihat.. jom la kita ikhtiar bebetul. Makan sayur n buah banyak2. Minum air bebanyak.. Tak rugi pun.. in shaa Allah awak dah buat yang betul. Supplement Shaklee is supplement yang natural. Ada klinikal dan landmark study lagi. :D. Tak caya gie gugel Landmark study. Hanya Shaklee aje yang ada Landmark Study..

 

Trust the #LandmarkStudy.

Trust me! 😀

 

Mira, WAHM Shaklee

019.2821775