Articles tagged with: vitalea

Sebab Vitalea Shaklee Dalam dalam senarai Top Ten

MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE

  • Penambah Tenaga Segera
  • Membantu sistem memori
  • Memberi daya fokus yang lebih tinggi
  • Memberi kecergasan tubuh dan minda
  • Menjadi satu elemen ‘Pelengkap-Nutrisi’ yang terbaik sejak penciptaannya.
  • Membantu kesuburan bagi lelaki dan wanita yang inginkan zuriat
  • Membantu stimulasi metabolisma
  • Melambatkan proses penuaan
  • Memastikan sel hidup dan sihat
  • Menggalakkan pertumbuhan sel-sel baharu
  • Menjaga kesihatan tiroid (hipotirodisme)
  • Menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh
  • Melindungi organ iaitu fungsi buah pinggang dan hati.

Jom tengaok pengalaman Mira semasa HB rendah sangat waktu Mira mengandungkan anak ke-4

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

PERKATAAN ‘VITAMIN’

Kalau korang nak tahu, perkataan ‘vitamin’ yang kita selalu sebut ni, sebenarnya telah muncul pada 100 tahun lebih yang lalu. Asalnya, vitamin ni adalah satu produk yang bernama ‘Vitalize-Mineral’. Bila mengikut peredaran zaman, kandungan seperti dalam Vitalize-Mineral dibuat oleh syarikat-syarikat lain yang mengeluarkan produk yang seakan VITALIZE-MINERAL.

 

Yang mengkagumkan VITALIZE-MINERAL adalah produk multivitamin pertama yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Tak ada lagi sesiapa pun waktu tu mengformulasi multi-vitamin yang lengkap dengan semua vitamin dan zat mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Pengasas Shaklee ni adalah Dr. Shaklee, founder syarikat MLM yang tersohor di dunia iaitu Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuk Vitalize-Mineral ni dari cecair ke bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vita-Lea. Botolnya pun dah berubah.

Image result for Vitalea Shaklee

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin penting dan 7 mineral yang vital dalam tubuh. Semua ini adalah seperti yang telah disarankan oleh RDA. Fom=rmulasi mudah yang sangat seimbang.

Image result for Vitalea Shaklee

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang komplex, tablet Vita-Lea terhasil dengan coating ‘Explo-tab’. Ini kerana tablet multivitamin inilah yang pertama di dunia dan masih menjadi yang pertama, boleh larut dalam air dengan cepat.

Related image

Tablet yang mudah larut ini penting supaya ia cepat larut dalam perut dan terserap dengan mudah oleh usus kita.

 

UJIAN KLINIKAL TELAH MEMBUKTIKAN DENGAN PENGAMBILAN VITALEA SHAKLEE SELAMA SETAHUN BOLEH MENGURANGKAN RISIKO JATUH SAKIT SEBANYAK 65%.

Image result for Vitalea Shaklee

 

Vita-Lea ni sangat bagus untuk:

  • Semua orang dewasa lelaki dan wanita yang pentingkan nilai kesihatan tubuh sendiri.
  • Wanita yang hamil, menyusu dan berpantang
  • Wanita yang mempunyai HB low
  • Wanita dan lelaki yang anemia
  • Sesiapa yang kekurangan zat mineral akibat kekurangan nutrisi dalam tubuh
  • Mereka yang berdiet
  • Mereka yang susah nak makan
  • Wanita yang selalu morning-sickness
  • Warga tua yang ingin menjaga kesihatan
  • Yang bertungkus-lumus membuat kerja sampingan untuk mencari rezeki.

 

APA KATA PENGGUNA VITALEA SHAKLEE ??

 

Displaying 1495558914319.png

 

Displaying PicsArt_05-24-12.51.28-01.jpeg

 

Displaying 1495559105701.png

 

Displaying 1495559489228.png


 

NAK ORDER VITALEA SHAKLEE  ??

 

Dalam sebotol Vita-Lea ade 120 biji. Boleh tahan 2 bulan sebotol ni. tau. Jimat kan !

Displaying 1495539264087.png

Boleh order terus dengan saya.. Mira Hamzah atau details saya macam kat bawah tu.. hehe

 

SID ID: 1211255

Whatsapp / Call : 019-2821775

Nor Hazmira Mihamzah

COD: Sijangkang, Telok Panglima Garang, Bukit Tinggi (Klang)

Pos: Ke seluruh Malaysia

 

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

Mira anemia time preggy memang teruk. Waktu 2nd child memang hilang banyak darah sampai pengsan 2-3 kali lepas deliver baby.. Bila dah stabil, Doctor kata Mira hampir tumpah darah. Syukur tak jadi.. kalau tak mungkin maut menunggu.

 

Teringat time Mira mengandung ank ke3 dulu.. HB rendah jugak. Klinik buat Full Blood Picture (FBP) sampai 2 kali sebab 1 MD nak tengok. Satu lagi pakar kat hospital pulak nak confirm. Waktu tu Mira konsisten makan iberet folic yang kandungan iron nya sehingga 500 mg tu.. banyak kan.. hehe

 

Tapi sayangnya walau dah consume benda tu.. FBP still menunjukkan HB mira rendah sangat. Macam-macam dah buat nak bagi HB naik…sama jugak resultnya..

 

Sampai nurse dah intro pasal suntikan inferon. Suntikan inferon ni adalah cucuk iron liquid kat butt kiri dan kanan setiap selang sehari. Haa.. scary kann.. Jarum yang mencucuk tu pun boleh tahan la besarnya.

Nilah rupa bentuk inferon tu

 

Bila tanya-tanya kat kakak-kakak yang datang klinik tu jugak.. ada yang experienced cucuk tu.. sakittt sangat katanya. Dia cucuk seminggu 2 kali sebab hb dia rendah sangat.

 

Kakak tu kata.. mula-mula dia cucuk seminggu sekali pun dah sakit sampai berbulan-bulan tak hilang sakitnya. Tanda lebam toksah ceritalah.. memang berbiru-biru dan kehitaman bekas cucuk tu. Ini kan pulak cucuk 2 kali seminggu. Nurse tu ada yang kata patient yang datang dengan HB yang teruk sangat sampai kena cucuk setiap hari.. huuu… takutnya Mira waktu tu.

 

Waktu preggy anak ke4.. lagi teruk. Semakin rendah HB mira waktu kandungan seawal 12 minggu.. HB Full Blood Count (FBC) dah turun jadi 9.

 

Nurse dah bising. Sebab pengalaman anak ke2 dan ke3 yang kurang HB menyebabkan nurse nak intro inferon jugak. Siap dia tulis dalam buku merah tu.. Doktor pun dah endorse. Yinggal nak datang ikut date tu.. tadah peha aje lah..

 

Mira waktu tu memang susah hati.. tak nak cucuk inferon. Sedih, stress. Pulak tu Mira jenis diam kan dalam hati.. tak nak bagitahu husband sebab takut dia susah hati. Tak bagitahu mama jugak sebab takut dia sedih dan susah hati.

Waktu Mira susah hati tu.. macam ni lah lebih kurang rupanya kot..hehe. Memang nangis sensorang aje.. takut, sedih, stress. Tapi tak nak cakap kat suami atau ibu.. takut diorang pulak stress.. nanti Mira lagi bertambah stress. So yang Mira buat.. Mira bercakap dengan baby Mira… dan solat, doa banyak-banyak mintak Allah tolong Mira..

Balik dari klinik KK tu, mira usaha nak cari jugak alternatif nak pulihkan hb ni. Dah makan iberet folic tak jalan jugak so menghadap Allah mintak petunjuk.

 

Bila masuk kerja semula… niat hati kena jugak masuk site sebab dah lama tak buat workplace inspection. So Mira pun sampai ofis tu terus pegi sarapan.. tekad membulat untuk stay strong. Lepas kerja-kerja admin selesai.. pergi la lunch kat kantin. Habis lunch bangun berdiri aje dah rasa nak pitam. Terhoyong hayang jalan ke pintu ofis akhirnya akur tak boleh terus berjalan. Mira tertunduk duduk kat lantai.

 

Nasib baik ada kawan-kawan lagi kat situ. Waktu tu cepat-cepat kawan papah ke ofis dan dia bagi vitalea dan vitamin c Shaklee. So Mira pun makan.

 

Lepas beberapa hari consume Vitalea dan Vitamin C Shaklee, rasa badan selesa dan boleh jalan laju berbanding hari-hari sebelumnya. Terlupa pulak tragedi nak pitam tu.. hehe..

 

Mira try order Vitalea dari kawan tu.. bila makan badan rasa cergas. Tak rasa pening-pening nak pitam dah. Makan pun berselera.

 

Tak dak masalah dah nak masuk site tengah-tengah panas pun.

 

Seminggu lepas insiden pitam tu, mira pi check kat klinik sini. HB naik banyak… excited sangat.

 

Alhamdulillah… lega sangat rasa tak payah cucuk inferon tu..

Vitalea Iron Formula ni.. bukan sahaja bagus untuk naikkan HB.. tapi bila kita makan ni.. badan kita akan selesa dan cergas. Alhamdulillah.. syukur sangat dipertemukan dengan Vitalea.

Tu lah pengalaman Mira dengan Vitalea..sayu bila kenang.. hihi…

 

Ibu-ibu yang kat luar sana.. kalau ade masalah anemia.. kita jangan putis asa.. Kita MESTI KUAT.. MESTI USAHA, MESTI IKHTIAR lagi.. jangan terus solusi inferon. Sakit cucuk inferon tu nanti buat ibu bertambah stress..

 

Tq so much kat Allah.. dan kawan Nurul Idayu Kambali yg kenalkan mira dengan shaklee vitalea.

 

Nak dapatkan nasihat berkenaan Vitalea atau vitamin yang lain.. boleh berhubung terus dengan Mira melalui:

Whatsapp (respon paling cepat)

019.2821775

 

Atau tinggalkan comment disini dan terus email Mira untuk notifikasi. Bukan ape.. takut tak perasan.. nanti lambat pulak respon nya..

normi.nhm@gmail.com.

Mira, WAHM Shaklee

019-2821775