Articles tagged with: shakleetelokpanglimagarang

KAT RUMAH ORANG – JANGAN LUPA BUANG LAMPIN ANAK

“Baa.. cak!.. baa.. cak!

Adek berak ke.. meh maklong tolong tukar diaper ye…”

Hai korang. Ni Mira bukan jual lampin pakai buang tau. Hehee… Mira masih jual Shaklee dan konsultansi pasal nutrisi.. hehe.

Ni gambo disposable diaper (dd) ni sebab nak bagitahu.. pesan awal2 supaya masing2 kita beringat..

 

Balik kampung jangan dibuang dd merata-rata ye. Kot ada pesen yang suka ‘letak dulu-nanti ambik buang’ tu janganlah terus lupa pada dd tu..

 

Kot maklong ke, makcik ke, kakngah ke tolong basuhkan berak kencing anak kita.. diaper tu kita jugak lah kena bertanggungjawab untuk selesaikannya.

 

Jangan lah pulak, “eh.. kak long yang lupa la tuh.. tadi dia yang basuhkan berak baby”

 

Dah orang tu tolong basuh tu dah cukup bagus.. so kitakenalah tolong pi buang elok-elok diaper tu.. kann.. molek sikit cenggitu.

 

Kadang nak letak sekejap aje kat sudut toilet tu.. Well, kita ni kena la sensitif sikit.. dah balik kampung beramai-ramai ni..takut org lain nak guna toilet tu tak selesa pulak.. atau dia pulak nak kena angkat buang. Hish.. mesti dia angkat buang tu dengan hati yang menggerutu. Sekali takpe lah tolong buang bagi pihak.. dua kali..tiga kali.. 5 kali.. kang bermasam muka lak musim2 rayo ni.

 

Pastu bila dah ramai anak yang pakai dd, mak2 ada anak kecik pun ramai.. maka buanglah kerap2 ke luar rumah. Tak pun masing2 masukkan dalam beg olastik terus. Bawak gi tong sampah beso ke, buang kat tempat lain (tong sampah ye, bukan parit). Supaya udara tandas dan rumah tu still nyaman bak udara suasana desa gitu..hehee..

 

Ok korang.. yang balik kampung harini..SELAMAT MENEMPUH PERJALANAN BALIK KAMPUNG. SEMOGA SEMUA SELAMAT SAMPAI.. Ameen.

 

Kalau nak order Shaklee boleh ye.. Mira tak cuti.. still on kedai maya SHAKLEE.. whasapp aje.

 

Mira. 019-2821775

Kedai: www.mirahamzah.com

 

#disposablediapers

#pengedarShakleesijangkang #pengedarSHAKLEEBUKITTINGGI #pengedarSHAKLEETELOKPANGLIMAGARANG #pengedarShakleeselangor