Articles tagged with: healing crisis

Healing Crisis

Ramai pulak member yang makan Shaklee, beli kat SID lain tapi mai tanya kat aku.. haih..

 

Kalau ikut mentor aku cakap.. beli kat SID tu, mintak advice SID itu lah.. sebabnya kita belajar pergi kelas kos ratus2.. ribu2.. dan cari rezeki.. melalui konsultansi. Consultancy kita bukan free..kalau nak bagi free hanya pada yang membeli dengan kita atau downline kita sahaja.

 

Ye aku akui.. tapi nak buatmacamana.. aku jenis lembut hati. Walau dah smash depa suh pi tanya kat SID depa beli tu.. depa nak gak tanya aku.. so aku.nak buat macamana dah.. dah itu ketentuan Allah depa mai tanya kat aku.. So aku jawab lah seadanya.

2 hari lepas member call.. dia makan vivix yang dibeli dari seorang SID yang lain.. dia now tengah menghadapi healing crisis.

 

Healing crisis adalah sesuatu yang bagus. Bukan sebaliknya.. kena faham yang tu. Healing crisis menunjukkan badan seseorang tu react dengan vivix secara positif.

 

Lain orang lain healing crisis nya..

 

Lain orang lain tempoh healing crisisnya..

 

Yang penting teruskan ambil vivix dan minum air sebanyak-banyaknya..

 

Sewaktu healing crisis.. sel-sel tengah dipulihkan.. ada juga sel yang dah tengah sakit dipulihkan.. ada sel yang teruk sangat (nekrosis) terpaksa disingkirkan dari badan. Kalau penyingkiran sel yang terprogram atau terancang kita panggil apoptosis.

 

Dalam tempoh ini jugak sistem imun tengah ligat membantu melawan dan membuang toksin dari badan.

 

Senang nak paham kita pikiaq macamni..

 

Bayangkan cat kereta kita ada yang dah lepuh2. Macam mengelupas gitu.. So kita nak tukar cat kereta. Kalau kita cat aje terus cat baru kat atas cat lama.. ok aje cantik pun.. cepat, senang kerja, entah-entah lagi murah. (Aku tak tau sgt bab-bab ni)

 

Tapi bertahan lama ke cat baru tu. Cat lama yang mengelupas kat dalam layer bawah tu still ada.. lama-kelamaan cat lama tu akan merosakkan pulak layer cat yang baru. Rosak cepat.. rugi duit.. kann..

 

So.. seeloknya kita kikis dulu cat yang lama.. kasi buang.. aku tengok cerita ‘count’ yang pakar buat kereta, cat dan design kereta tu.. dia sebut dalam.sarikata bahasa melayu – proses kikis cat ni disebut ’emplas’. Ha.. dah emplas cat lama.. pastu ratakan permukaan besi kereta, pastu baru cat baru kat atasnya. Cat tu akan tahan lama.. lagi berbaloi kann..

 

So back to our topic..

 

Tak heran la kalau makan vitamin semulajadi ade healing crisis yang sakit-sakit badan, lenguh sana sini… sebab sel-sel tengah dipulihkan.. ibarat tengah di emplas, ibarat tengah di ‘polish’.

 

Yang penting ikut aturan makan. Makan real food yang sebenar dengan betul. Waktu healing process kurangkan pengambilan gula dan cuba ambik sekali Vivix dengan OmegaGuard.. OmegaGuard adalah supplement yang tinggi asid lemak omega-3, yang sangat bagus untuk meredakan sakit-sakit badan dan sendi.

 

Kuatkan imun dengan ambik Nutriferon, vitamin C, ESP dan B-Complex.

 

Banyak sangat ???

 

Eh.. awak makan nasik dengan lauk pun pelbagai jenis kan.. pastu siang makan lain, malam awak nak menu lain pulak kan..kan..kannn….

 

So.. nak sihat.. jom la kita ikhtiar bebetul. Makan sayur n buah banyak2. Minum air bebanyak.. Tak rugi pun.. in shaa Allah awak dah buat yang betul. Supplement Shaklee is supplement yang natural. Ada klinikal dan landmark study lagi. :D. Tak caya gie gugel Landmark study. Hanya Shaklee aje yang ada Landmark Study..

 

Trust the #LandmarkStudy.

Trust me! 😀

 

Mira, WAHM Shaklee

019.2821775

Healing Crisis – Get Better or Worsen?

Source: globalhealingcentre

Detoxification is meant to rejuvenate the mind and body and positively impact well being and clarity. However, sometimes the initial reaction to a detoxification program can be anything but pleasant. The process of healing sometimes includes a healing crisis, also known as the detox reaction, the cleansing reaction, and the Jarisch-Herxheimer reaction. During a healing crisis, you can feel even worse than before you started your detox program. The good news is that this reaction is likely a sign that you’re getting better by way of a deep and thorough cleansing.

What is a Healing Crisis?

Environmental toxins accumulate in tissue throughout the body, especially fat tissue. Additionally, the human body has bacterial colonies. When you cleanse your body, the toxins dislodge and the bacteria die off and release endotoxins. When the toxins and waste are dislodged, the body begins to flush them into the bloodstream to be filtered and eliminated. This sudden circulation of toxins can temporarily impact your well being and symptoms of illness (sweating, fever, discomfort, etc.) may occur.

What are the Indications of a Healing Crisis?

The indications that you’re experiencing a healing crisis can include headache, nausea, and fever — symptoms typically experienced during illness. During the crisis, a recurrence of symptoms from long-forgotten illnesses may also occur. Symptoms of a healing crisis vary from one person to another and may include:

  • Fatigue
  • Diarrhea
  • Aches and soreness
  • Low-grade fever
  • Anxiety
  • Mood swings
  • Nausea
  • Skin irritations
  • Stuffy nose
  • Congestion
  • Low blood pressure

How Long Does a Healing Crisis Last?

A healing crisis generally lasts around three days, depending on the individual and the severity of their situation. The more severe the toxicity, the more intense the healing crisis can be. As your body begins to expel toxins, your energy may decrease and you may begin to feel ill. If it happens, take it as a sign that your body is working to flush out toxins and waste.

What Else Can Cause a Healing Crisis?

Sometimes you don’t even need to begin a cleansing protocol to experience a healing crisis. Women who’ve participated in reflexology have reported experiencing the effects. [1] Massage, sauna bathing, and other therapies may also dislodge toxins and encourage a healing crisis (and healing!).

Conventional medicine has indicated that treatment protocols for many diseases can include a healing crisis. For example, syphilis treatments often initiate a Jarisch-Herxheimer response (healing crisis), with headache, fever, chills, worsening of lesions, and malaise. [2] [3] Case studies suggest antibiotics for leptospirosis, a potentially fatal bacterial infection, may prompt a healing crisis, too. [4]

How to Handle a Healing Crisis

For a cleanse- or detox-induced healing crisis, it’s important to stay hydrated with purified water to encourage your body to flush and expel the toxins. Depending on the detox program, lemon juice and herbal teas may also help flush out toxins and provide nutrients and antioxidants. Massage, acupuncture, EFT (emotional freedom technique), and meditation may be helpful for relieving the indications of a healing crisis, especially anxiety and stress.

Have You Experienced a Healing Crisis?

While a healing crisis may be difficult to endure, rest assured it will pass and you will be better because of it. What are your experiences before, during, and after a cleanse? Have you ever experienced a healing crisis? What was it like? Share your experience in the comments!

References:

  1. Gunnarsdottir TJ, Jonsdottir H. Healing crisis in reflexology: becoming worse before becoming better. Complement Ther Clin Pract. 2010 Nov;16(4):239-43. doi: 10.1016/j.ctcp.2010.01.005.
  2. Meislin HW, Bremer JC. Jarisch-Herxheimer reaction. Case report. JACEP. 1976 Oct;5(10):779-81.
  3. Belum GR, Belum VR, Chaitanya Arudra SK, Reddy BS. The Jarisch-Herxheimer reaction: revisited.Travel Med Infect Dis. 2013 Jul-Aug;11(4):231-7. doi: 10.1016/j.tmaid.2013.04.001.
  4. C. Vaughan, C. C. Cronin, E. K. Walsh, and M. Whelton. The Jarisch-Herxheimer reaction in leptospirosis. Postgrad Med J. Feb 1994; 70(820): 118-121.

†Results may vary. Information and statements made are for education purposes and are not intended to replace the advice of your doctor. Global Healing Center does not dispense medical advice, prescribe, or diagnose illness. The views and nutritional advice expressed by Global Healing Center are not intended to be a substitute for conventional medical service. If you have a severe medical condition or health concern, see your physician.