Sel badan boleh bertukar kepada ‘Sel Zombie’

CERITA TRAIN TO BUSAN ada yang kata menakutkan.. ada yang komen suspen. Tapi bagi Mira menakutkan dan suspen.. ada mesej disebalik cerita suspen ni yang beri impak kepada kehidupan Mira.

Kalau dulu.. mira selalu je sakit. Sejak sebelum mengandung anak ke3 lagi dah start sakit2.

 

Bila mengandung anak yg ke4 buatkan mira sedikit risau sebab waktu tu bekerja dan sering sakit. Selalu mc dan susah berjalan disebabkan prolaps dics, varicose vein, sakit saraf dan banyak lagi yg doctor yang diagnose selepas penelitian dan ujian dibuat. Hanya Allah yang tahu.. ada kerisauan di hati bila ibu mira kata “mira 30 an.. muda lagi asyik sakit2.. esok tua2 macamana entahlah”😫😫😫

 

Sejak kenal shaklee.. mira makan dan rasai sendiri perbezaan kesihatan. Waktu tu hanya makan Vitalea dan Vitamin C.

 

Sedikit demi sedikit sakit yang dialami beransur kurang (tidak hilang, kerana pengambilan supplement yang terhad). Bila mira mula masuk kelas..belajar tentang sel, mengkaji.. lama kelamaan mira tahu, paling penting.. mesti kena ambik basic set iaitu vitalea, ESP, B-complex dan Vitamin C utk kesihatan asas. Iaitu sel yang sihat.

 

Dengan Basic Set, semua bahan yang nak bina sel-sel tubuh cukup, dan berupaya membina sel lengkap yang sihat.

 

Macam nak buat rumah.. semua portion nak buat dinding rumak kena ada. Misalnya ukuran keseimbangan, susunan bata, simen, pasir dan air. tapi sebenarnya komposisi simen tidak cukup.. atau pasir tidak.sesuai atau air Semua ada, tapi rupanya tidak cukup. Portion simen, air dan pasir tidak sesuai atau tidak akan sempurna. Rumah pun dibina tidak berkualiti..sekejap aje dinding dan tiang dah merekah-rekah.

 

Macam tu jugak kita..

 

Kaitan filem TRAIN TO BUSAN.. filem ni tak pernah lagi tonton in full.. tapi tgok review sahabat asdayanti dan terus tengok you tube.. zombie yang infected oleh seseorang dalam train tidak mati.. tapi terus menjangkiti ramai orang lain yg sihat dan tak berdosa.

Kenapa mira kaitkan Basic Set dengan filem ini..?

 

Sebab, mira nak terangkan.. tubuh badan kita juga sama.. bila tak cukup bahan untuk membina sel yang sihat.. sel2 yang dibina akan kurang sihat.

 

Sel yang kurang sihat itu masih boleh menjalankan fungsinya tapi kurang efisyen dan sel cepat mati.

 

Itu kalau sel itu baik.. dia mati. Tapi kalau sel yang rosak itu jadi macam zombie dalam Train To Busan? Kalau sel yang tak sihat itu tak nak mati pulak macamana..? Kalau dia menjangkiti sel sihat supaya rosak pula macamana?

 

Jika antibodi badan lemah, sel darah putih pun tak mampu lagi memakan sel rosak tadi. Sel-sel rosak akan membahagi, membesar. Level yang teruk sel menganggap ‘dirinya’ adalah sebuah organ, lalu membuat salur darah sendiri serta menjangkiti sel lain dengan cepat, melalui saluran darah.

 

Sebab itu lah kita kene menjaga pemakanan yang sihat.

 

Sebaik mana pun kita dapat makanan.. kita harus ambik suplemen. Basic Set Shaklee memang set yang terbaik untuk kesihatan sel2 dari dalam.

 

In shaa ALLAH.. dengan menjaga pemakanan yang baik, supplement yang semulajadi, lifestyle yang bagus dapat menghindarkan banyak penyakit.

 

Basic Set ni.. kalau mira orang kaya.. mira nak sedekah atau hadiahkan kepada diorang.. mesti diorang akan jadi lebih sihat ameen πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

 

Promo bulan ni adalah penjimatan berganda dengan produk terbaik dalam Shaklee.

 

πŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌ

Vivix 2 botol 5% diskaun

Vivix 6 botol dapat 1 botol lagi percuma yang bernilai RM 475 sebotol.

 

  1. Banyak penjimatan sehingga 20% jika beli banyak2 ni.πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Looking for a good opportunity in taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health related business: Shaklee online business.

5 thoughts on “Sel badan boleh bertukar kepada ‘Sel Zombie’

  • 13 January 2017 at 5:26 am
    Permalink

    Thank you for every other excellent article. The place else may just anybody get that
    kind of info in such an ideal manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the look for such info.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge