OMEGAGUARD UNTUK PESAKIT ASMA

KISAH AIDIL YANG SERING SAKIT

Bila teringatkan kisah anak Mira yang terpaksa di NEB dua-tiga kali sehari di klinik, dan bersambung ‘staycation’ kat hospital setiap bulan untuk sesi NEB, physioterapi dan sputum suction (sedut kahak) memang menyedihkan. Ini kerana Aidil selalu demam. Setiap 2 hingga 3 minggu, dia akan demam. Demam nya juga akan lama. Punca demam itu rupa-rupanya Aidil terkena Bronkiolitis yang para doktor terlewat mengetahuinya, dan kami sebagai ibu bapa sangat kesal dalam hal ini. Walaubagaimana pun, perkara yang terjadi mesti ada hikmahnya.

 

BRONCHIOLITIS

Bila Aidil disahkan Aidil kena bronchiolitis, Mira sedih tak terkata. Tapi kata doktor, ianya boleh dipulihkan.

Setiap 4 jam mesti kena NEB dua jenis. Pagi esoknya pula, perlu jalani physioterapi dan selepas itu, sesi sputum suction pula.

Waktu tu, Aidil masih kecil, meronta-ronta bila masuk ke bilik physioterapi dan bilik sputum suction tu.

Masih lagi ingat jeritan Aidil memanggil ‘mama..nanakk (mama, tak nakk..) dan mata Aidil yang bermaksud merayu mamanya tak nak masuk bilik tu, dan cepat-cepat bawa keluar.

Mama terpaksa kuatkan hati dan tabah..dan pujuk dengan tegas si Aidil..walaupun hati mama nangis tengok Aidil begitu.

Kita sebagai mak.. sedih kan tengok anak kita begitu..

 

Waktu ni Aidil masih kecil..start masuk keluar hospital untuk rawatan demam sejak dia berumur 5 bulan

MAMA MASIH KERJA

Waktu tu Mira masih kerja. Jadi bayangkan kalau Aidil demam.. mak dia ni mulalah susah hati dan tak senang duduk walau di ofis. Sentiasa kejap-kejap tengok phone, kalau-kalau babysitter ada nak bagitahu sesuatu.

Setiap hari mesti telefon tanya keadaan dia. Bila terpaksa kerja di luar kawasan, memang susah nak call.. hanya Allah lah tempat Mira mengadu dan berserah.

Kalau dah kena masuk hospital, memang Mira dan suami terpaksa bergilir-gilir menjaga Aidil di hospital. Kadang-kadang dari tempat kerja dan bermalam di hospital..esoknya ke tempat kerja. Seolah hospital rumah kedua kami. Mujur lah anak-anak perempuan dah besar sikit dan boleh dijaga oleh ibu mentua buat sementara waktu.

LEPAS KENAL OMEGAGUARD SHAKLEE

Sejak kenal dengan Shaklee, Mira cuba berikan OmegaGuard pada Aidil. Alhamdulillah.. Aidil menunjukkan reaksi positif. Kahaknya mudah berkumpul di anak tekak, dan bila batuk dia mudah mengeluarkan kahaknya. Sedangkan sebelum-sebelum ni, waktu sputum suction pun kadang-kadang yang keluar hanya 2% kahak, kata doktor. Ini kerana kahaknya yang dah mampat menyebabkan infeksi dan salah satu sebab dia sering demam.

Setelah beberapa lama konsisten ambil OmegaGuard Shaklee, Alhamdulillah..segala puji-pujian bagi Allah.. Aidil dah sihat dan bebas dari Bronchiolitis.

Kini Aidil dah besar dah. Alhamdulillah, episod demam dan batuk tak berhenti dah tiada.

Kalau nak tahu, bukan OmegaGuard minyak ikan pertama yang Mira berikan pada Aidil. tapi ini adalah brand yang ke-3.

Yang brand sebelum ni, agak dikenali jugak la.. Mira beli kat farmasi. Malangnya tak berhasil pada Aidil. Mira pulak, kalau bagi ‘test’ makan minyak ikan ni pada anak-anak memang lama. Dalam sebulan-hingga 2 bulan macam tu. Sebab Mira faham cara supplimen bertindak dalam badan semestinya agak lambat. Bukan seperti steroid atau anti-inflamatory drugs yang lain yang sangat cepat reaksinya pada badan.

KENAL DAN JATUH CINTA

Bila dan kenal Shaklee, Mira terbaca pula tentang minyak ikan yang kadang-kala membawa mudarat kepada kesihatan. Ini kerana sumber ikan yang diambil adalah daripada ikan bela…dan mempunyai kontaminasi terhadap pencemaran dan logam berat yang tinggi.

Apabila dibandingkan peratus Omega-3 acids nya pula, sangatlah kecil.

Berbanding Shaklee.. omega-3 acids nya adalah 99% dan ianya diambil daripada ikan liar yang hidup di kawasan dasar lautan beriklim sejuk.

Image result for Omega Guard Shaklee png

Apabila ikan ini berada dalam suasana sejuk, tubuhnya secara semulajadi akan menghasilkan EPA dan DHA yang tinggi untuk melindungi dirinya daripada mati kesejukan dan terkena pelbagai infeksi.

Ikan yang menghasilkan OmegaGuard Shaklee juga adalah terdiri daripada ikan-ikan kecil yang kurang potensinya untuk mengaut pencemaran, berbanding ikan besar.

Related image

Set Lengkap Hamil, Berpantang dan Menyusu juga mempunyai OmegaGuard. Ini kerana OmegaGuard penting dalam pembinaan sel-sel otak, mata janin dan meningkatkan imun tubuh ibu

Promosi bulan ini: SET HAMIL, BERPANTANG, MENYUSU

dengan Tumbler Merah menawan

FUNGSI OMEGAGUARD SHAKLEE

Omega Guard berfungsi untuk:

  • Mengurangkan keradangan di salur nafas
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

Image result for Omega Guard Shaklee png

OmegaGuard adalah antara suplemen yang sangat digalakkan untuk kita ambil setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yang perlu untuk badan kita untuk proses metabolisma… untuk brain, untuk alahan, untuk asma, untuk sendi, untuk kesihatan jantung, untuk kawal berat, untuk kulit yg cantik.

“Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers” – LiveStrong

KELEBIHAN OMEGA GUARD

Melindungi Jantung Anda

Omega Guard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.

EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molukel yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

PILIHAN TERLETAK DI TANGAN ANDA

Jadi apa pilihan anda untuk mengurangkan lelah yang tersayang. Kesian kan kalau asyik sedut inhealer je. Kalau teruk terpaksa NEB di hospital. Sayang masa yang terbuang. Berbelanja sedikit demi kesihatan mereka. Ingin memilikinya? Jangan segan2 hubungi Mira untuk promosi sepanjang Ogos 2017 ini.
Nor Hazmira (Mira)

Pengedar Shaklee Sah  (SID No. 1211255)

Kawasan COD: Teluk Panglima Garang, Banting, Sijangkang, Bukit Tinggi, Shah Alam

Pos: Seluruh Malaysia

Whatsapp / Call terus:

019-2821775

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Aim to be more taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health, my family. Related business: Shaklee online business, Shampoo Santan.

2 thoughts on “OMEGAGUARD UNTUK PESAKIT ASMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge