KENCING BUIH

~~~~~~~~~~~~~~

 

Dok kat kampung banyak belajar bab medicine dan disease dengan my ‘medicine encyclopedia-boleh-bergerak’ iaitu my papa. Hehe.. Harini belajar jugak pasal Foamy urine. Atau kencing berbuih.

 

Pernah tak situasi readers kat sini kencing berbuih? Cuba check masing2. Takyah la ambik gambar post kat FB.. just masing2 check sendiri-sendiri aje.

 

Bukan ape. Kita kene tahu air kencing yg dikeluarkan ada buih tak. Kalau kot buih tu ada sekejap aje xpe lah.. sbb mungkin buih tu terjadi waktu air kencing hit the water surface. Tapi kalau dah biar lama pun buihnya masih dok kat situ gak.. there must be a problem.

 

Tak sempat nak tengok ade buih ke tak sebab dah tercampur air basuh? Hmm.. kalau nak tahu kenalah perati. Kalau tak nak tahu.. terpulang masing-msing..hehe.

 

Kalau foaming urine!

APA nak BUAT?

 

Kene lah pi buat pemeriksaan kat hospital ek. Mira nasihatkan kome jangan lah tunggu lama-lama. Kemungkinan proteinurea. Maksudnya ada trace of protein dalam air kencing tu.

 

Antara sebab kencing berbuih:

 

⚽Kemungkinan ada masalah dalam kidney (buah pinggang)

 

⚽Kemungkinan ada masalah hati.

 

⚽Symptom darah tinggi

 

⚽Symptom kencing manis

 

⚽Saluran urethra bocor

 

⚽Jangkitan pada saluran kencing atau UTI (urinary track infection).

 

Scary kann..😰😰😰

 

So cepat2 pergi check tau. Bila dah check nanti whatsapp Mira. Nanti mira syorkan supplement Shaklee yang ada Landmark Studies nih😊💪🏼💪🏼👍🏻

 

Mira Hamzah

019-2821775

 

  1. www.mirahamzah.com

One thought on “MASALAH SERIUS KENCING BERBUIH?..APA PATUT KITA LAKUKAN?

Leave a reply

required

CommentLuv badge