Apa membuatkan Herbal Blend Shaklee jadi Krim Ajaib

Assalamualaikum.. happy day utk semua readers..😁😁

 

Alhamdulillah.. Mira sukeee sangat nak kongsi pengalaman Mira menggunakan Herbal Blend Cream.

 

Apa tu?

Herbal Blend cream ni memang bagus untuk segala masalah kulit yang minor sehingga ke masalah serius.

 

Tapi kebanyakan yang cari krim ni adalah geng mak-mak yang ada anak2 kecik.

 

Selalu je Mira dapat whatsapp ibu2 yang urgent nak gunakan krim tu.

Ni harga lama. Harga baru dah jadi RM 37.50 tak termasuk postage ye.. 😀

Ada satu customer Mira dari Grik. Anaknya mula gatal sebab ruam susu.. lepas tu jadi gatal2 seluruh badan.. kesian.. tergaru2 setiap masa. Merengek aje. Memang encik ni menunggu sangat krim ni sampai kat tangan dia.

Walaupun pelbagai dugaan (masalah poslaju offline beberapa hari di kawasan encik tu).. krim ni nak lambat tiba kat tangan dia), dia sabar…dan akhirnya anaknya dapat krim tu. Baru2 ni.. Mira follow up pasal anaknya.. Alhamdulillah… dah sihat pun..

 

Gambar yang bawah ni pulak, hasil dari tangan seorang ibu yang menyusukan anaknya. Geram tengok ada bintik-bintik kat bahagian muka terutama mata, dahi dan tulang pipi. Rasa nak cuit-cuit aje bagi hilang dan pecahkan gelembung air yang halus-halus tu.. hehe.

 

Tapi mak kan…. sayang anak lah. Mana lah sanggup nak buat macam tu..nanti anak sakit pulak.

 

Lepas 3 hari aje, dia sapu alhamdulillah dah ok dah. Alhamdulillah.

Itu lah pengalaman Mira jual krim ni. Bestnya dapat bantu orang yang betul dalam keperluan. Rata-rata memang beli untukberi pada anak diorang.. nak pastikan kesihatan anak mereka.

 

Yang bestnya.. krim ni adalah dari bahan2 semulajadi tau. Jadi memang tak bahaya pada bayi atau dewasa.

 

Sebenarnya krim ni banyak kegunaannya. Bukan untuk ruam aje. Bahkan meluas sangat manfaatnya bila guna krim ni..

 

Nanti Mira share..

 

Kandungan krim Herbal Blend.

🍄 Horse chestnut

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya diorang ni suka salai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan  salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

 

🍄 Daun Sage

 

Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

 

🍄 Rosemary

 

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Disamping itu, ia  kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

 

🍄 Yarrow

 

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

 

Pengalaman sendiri

Ok.. ni pulak pengalaman Mira kat baby Mira yang dah usia setahun. Sebelum ni, memang selalu je sapu krim ni, especially time demam, dan time lepas mandi 😁

Mama la ni..huhu.

 

Sebab sabun BasicH ade kat daput.. mama tak return kat bathroom.. Adik Iman Naufal mandi dengan pureen abgchik aje.. mama ingatkan takpe.. sekejap aje..

 

Tengahari adik dah garu2.. mama ok lagi.. bagi adik pakai baju nipis.. (ingatkan garu2 sebab panas.. tapi hati dah terdetik sebab pakai pureen tu sebenarnya.. hati ibu memang ade sixth sense☺)

 

Petang sikit tetiba iman naufal nangis.. mama tgok leher dah flare upacam tu. Aduhai..memang mama dah agak. Terus mama sapu herbal blend cream. Dan mandikan adik Iman semula dengan basicH. Kerap2 buat macam tu.. kerap sapu krim herbal blend tu..🤕🤕

 

Alhamdulillah lepas 3 hari.. kulit iman dah bersih.. aduhai.. mama janji tak gunakan lagi jenama biasa.

❌❌

Huhu..😌😌😌😌

Ni lah akibatnya mama mandikan Iman dengan sabun mandi bayi yang biasa. Lepas bubuh krim Herbal Blend alhamdulillah.. kulit Iman kembali bebas ruam.

 

 

🍄 Apa fungsi HBC ni?😍

 

🐠Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah

🐠Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala

🐠Menghilangkan luka dan merawat eczema

🐠Melegakan gigitan serangga / nyamuk

🐠Merawat kulit gatal

🐠Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox

🐠Losyen harian untuk kulit kering

🐠Krim urut badan lenguh

🐠Merawat kesan luka melecur

🐠Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat

🐠Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga

🐠Ubat luka atau melecur

🐠Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu

🐠Losyen harian

🐠Baik untuk demam (disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).

🐠Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda

🐠Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.

 

🍄 Keistimewaan Herbal Blend Cream

 

✅Dingin pada kulit

✅Ekstrak herba semulajadi

✅Tidak berminyak

✅Mudah meresap

✅Aroma menyenangkan

✅Mudah digunakan

✅Mudah dibawa

✅Sesuai untuk semua golongan

✅Dijamin berkesan

✅Halal

✅Tanpa paraben dan steroid

 

🍄 Siapa yang boleh guna Krim ajaib nih..😁

🎾Bayi, lelaki mahupun wanita

🎾Pesakit Ekzema (masalah kulit)

🎾 Pesakit HFMD

🎾Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi

🎾Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak

Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut

🎾Mereka yang sering demam

🎾Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan

🎾Warga emas

 

Ok.. last but not least..

Ha.. macamana nak.dapatkan krim ajaib ni?

Pertama.. Boleh datang terus Office Mira di Sijangkang, Kuala Langat.

 

Atau..

 

Whatsapp / sms atau call : 019-2821775

Email: normi.nhm@gmail.com

 

Nanti mira akan berikan no account untuk di bank in dan Mira akan poskan atau COD ke tempat encik dan puan yang meminta.

 

Kawasan COD: Sekitar Banting, sehingga Bukit Tinggi, Klang.

 

Caj untuk COD mungkin percuma sekiranya dekat, atau berdasarkan mileage sekiranya jauh.

 

Ok. Dapatkan krim yang best ni dengan harga RM27.50 sahaja.. 😁

-Pengedar Shaklee Yang Mementingkan Kesihatan Pengguna-

Mira Hamzah

A WAHM, (work-at-home-mother) with 4 beautiful children. 9 years working experience. 7 years experience as a Safety and Health Officer at Sime Darby Plantation Sdn Bhd. Looking for a good opportunity in taqwa to Allah. Take care all my amanah: my children and my health related business: Shaklee online business.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge