KURUS RAMADAN, OBESE TIME RAYA

KURUS RAMADAN, OBESE TIME RAYA Kenapa waktu bulan puasa punyalah ambik masa nak kurus. Tapi, seminggu raya aje badan macam kena pam. Ada yang obese terus. Why..why..? Lembik Minggu Pertama Dalam waktu bulan puasa ni, perasan tak, minggu pertama memang kita rasa letih...

KENTUT BATAL PUASA, DIK..

Dah puasa hari kedua, ye.. Sajian semua hampir siap. En. Suami request nak makan jejomput bawang.. maka aku pun buatlah.. Tengah-tengah dok goreng jomput bawang tu…teringat pula zaman puasa kecik-kecik dulu.. gelagat puasa kitorang 4 beradik. KENTUT BATAL PUASA,...

GELAGAT ANAK PUASA

GELAGAT ANAK PUASA Balik sekolah.. dalam keter tadi.. saja mama test kekuatan anak2 mama..🤣 Selalunya bila diorang masuk aje dalam kereta.. routine diorang: terus ambik air basuh tangan bawah seat.. basuh kedua2 tangan kat luar kereta. Masuk semula dalam kereta.....

Tips Ajak Anak Berpuasa

Apa korang buat bila anak-anak tak nak puasa sedangkan dia dah besar panjang. Tu belum mak pak kalut bila anak kata puasa, tapi kat sekolah minum dan makan sampai cikgu report kat mak pak..haha.   Ok..macamana caranya kita nak ajak anak-anak kita puasa sampai dia...

Latih Anak Puasa

Dah tinggal seminggu dah nak puasa. Mesti mak-mak dah tak sabar kan. Macam Mira ni, dah plan dah nak buat menu ape untuk berbuka dan bersahur supaya ayah dan anak-anak seronok nak makan. Pengalaman Mengajar Kami Pengalaman kami melatih anak untuk berpuasa memang...