Hot Selling Product Shaklee

Assalamualaikum dan selamat tengahari..

 

Ni Mira dalam dok buat kerja-kerja rumah, sambil dok type panjang berjela info berkenaan Shaklee.

 

Kalau ade customer yang pm nak tanya info ringkas berkenaan satu-satu product Shaklee, kadang-kadang tak jumpa mana letaknya notes tu.

 

So Mira fikir eloklah Mira letak kat blig nih supaya senang orang boleh baca bila-bila dan senang jugak Mira nak rujuk semula nanti.

 

Ni ada beberapa info manfaat yang ringkas berkenaan produk Shaklee yang top selling:

OMEGAGUARD (Minyak ikan terbaik)

Kalau nak detail pasal Omegaguard, boleh baca di sini.

Fungsi Omegaguard ni banyak, antaranya adalah:

Alahan, batuk kahak, kawal kolestrol, jaga jantung dan supplement untuk otak, tingkatkan imun badan, strok, saluran darah tersumbat, tekanan darah tinggi. Ibu hamil, berpantang dan menyusu.

 

VIVIX

Seperti yang diwar-warkan.. Vivix ni banyak dah membantu pesakit-pesakit kronik kembali menjalani hidup seperti sebelumnya..iaitu sebelum dia memgalami sakit kronik.

Vivix menangani masalah inflamasi sel yang teruk sehingga menyebakan penyakit.

Kat bawah ni Mira senaraikan sikit kelebihan menggunakan Vivix:

Kesihatan sel-sel dari peringkat kromosom, supplement untuk strok, alzheimers; awet muda, melawan sel kanser, melawan diabetes, bantu atasi masalah prostat, masalah rahim, falopian, banyak lagi.

 

OSTEMATRIX

OOstematrix pulak selalu dikaitkan dengan kalsium untuk tulang yang rapuh (osteoporosis). Tapi sebenarnya ostematrix bulan sekadar kalsium. Ada Boron, Fosforus, Vit D, Magnesium. Semua mineral ini sangat berguna dan banyak kelebihannya untuk masalah-masalah lain seperti:

Migraine, senggugut, sembelit, masalah penghadaman, abdominal pain, osteoporosis, lenguh2, sakit sendi, kejang urat, ibu hamil, berpantang dan menyusu, masalah gigi dan gusi kerap berdarah.

 

VIT-C PLUS

Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya Sustained Release Vit-C Plus sebenatnya lain daripada Vit C yang lain.

 

Ia hadir bersama cofactor iaitu bioflavonoid. Selain tu kelebihan Vit C ni juga, ia melepaskan Vit C yang diperlukan dengan sendirinya.. setiap biji dapat membekalkan vit c ke dalam darah pada setiap jam, selama 5 jam sehari.

 

Berikut info mudah berkenaan Vit-C Plus:

Bekal vit c ke dalam darah setiap jam. Bantu repair segala sel dalam tubuh, Penyembuhan luka pembedahan, bantu buat kolagen, vitamin untuk kulit yang cantik, bantu masalah gusi berdarah, gusi bengkak, periodontis (gusi menyusut), cepat lebam-lebam, demam, selsema, tingkatkan imun tubuh, baiki insomnia dan stress. Untuk semua wanita dan lelaki.

 

VITA – E COMPLEX

Selain daripada mencantikkan kulit dan menghalang pembentulan jeragat, Vita E banyak kelebihannya. Antaranya:

Kesuburan untuk lelaki dan wanita, menyeimbangkan semua hormon dalam tubuh, bantu masalah keguguran, memperbaiki kemandulan, senggugut, melindungi jantung.

Selain dari product ESP, minuman soya yang mempunyai asid amino perlu yang lengkap adalah dalam Mealshakes.

Berikut adalah sebahagian manfaat melashakes:

Milk booster bagi ibu menyusu, tingkat selera makan, sesuai bagi kanak-kanak, pelengkap nutrisi- 24 jenis vitamin untuk anak-anak besar dengan sihat, protein tumbuhan baik untuk sistem penghadaman.

 

ESP (Protein soya)

Diperbuat daripada kacang soya bukan GMO. Diljndungi khasiatnya dengan proses yang khas. ESP bukan sahaja digunakan oleh wanita menyusu sebagai milkbooster. Tapi juga untuk kelebihan dan manfaat yang lain seperti di bawah:

 

Kesihatan kulit, kuku cantik, memperbaiki masalah jeragat, memperbaiki masalah kesuburan.lelaki dan wanita, membantu pesakit jantung, mengawal kolestrol tinggi, membantu memgurangkan bengkak pada kelenjar prostat bagi pesakit prostat, membekal tenaga segera kepada wanita dan lelaki, sebagai meal replacement sementara menunggu makan makanan berat, menguruskan badan, membantu menahan rasa lapar, detoks dan melawaskan, memulihkan sel-sel badan yang kurang sihat.

 

VITALEA

Vitalea adalah vitamin terulung dan paling tua sejak zaman Dr. Forrest C. Shaklee. Kalau nak tahu Vitalea berasal dari nama asalnya iaitu Vitalized Mineral.

Nama panjang ni akhornya orang lain ambil untuk komersil kan istilah yang lebih pendek iaitu Vita-Min, dan jadilah istilah vitamin yang kita ada sekarang ni.

 

Vitalea adalah multivitamin pertama di dunia dan menjadi pelengkap nutrisi harian. Pemberi tenaga segera, atasi masalah HB rendah bagi ibu hamil, baik untuk kesihatan buah pinggang, jantung dan kesihatan organ hati.

 

B-COMPLEX + Asid Folic

Ramai yang menganggap B-Complex hanya diperlukan ketika hamil atau ketika sakit sendi dan otot sahaja.

Vitamin B-Complex sangat diperlukan setiap hari. Bahkan Malaysia telah memansuhkan GST kepaa supplement B-Complex untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengambil B-Complex sebagai supplement setiap hari.

Antara manfaat B-Complex yang dilengkapi asid folik ini adalah:

Mengatasi masalah kelesuan, bantu Alzheimer, stress, bantu tukar makanan kepada tenaga, rambut gugur, luka pembedahan, bantu bina sel darah merah, redakan senggugut, nafas berbau, meredakan alahan.

 

ALFALFA COMPLEX

Mira sejak 4 tahun memang mempunyai eczema yang teruk. Sehingga kahwin dan mempunyai 3 orang anak, eczema dan resdung Mira tetap ada. Kafang-kala perlu ambil ubat steroid dan NSAID untuk bantu kurangkan kegatHalan.

Sehingga Mira consume semasa berpantang anak ke4, alhamdulillah, mira tak sangka, masalah resdung, eczema dan keputihan Mira hilang.

Selain dapat membantu masalah seperti di atas, Alfalfa Complex juga dapat memberi manfaat seperti di bawah:

Cuci hati, darah, usus, keputihan dan senggugut, eczema dan resdung, beri tenaga pada otot, baiki pencernaan, buang asid urik bagi pesakit gout.

 

HERBLAX

Makcik Mira memang mempunyai masalah pembuangan yang teruk. Kadang-kadang memang dia terpaksa tubggu seminggu dan lebih, untuk membuang.

 

Perutnya lama-kelamaan cepat masuk angin dan beliau sering sakit perut dan abdomen. Perutnya juga keras, bila Mira pegang. Seolah ada benda padat dalam perut.

Lepas ambik herblax, aalhamdulillah makcik mira beritahu yang dia kembali segar, dan masalah pembuangan dah lenyap. Makcik juga kata dia berasa segar dan bertenaga. Tak macam selalu, dia kerap letih dan lesu selepas balik dari kerja.

Herblax ni antara top selling product. Antara kelebihannya:

Baiki pencernaan, sembelit, membersihkan najis yang tersekat lama dalam usus besar, bantu kesihatan otot usus supaya dapat actif secara normal, kempiskan perut.

 

LETCHITIN

Bantu serap vitamin A,D,E,K, bakar lemak baru, halang kejadian batu karang, salurkan oksigen yang cukup ke otak-halang alzheimer, kawal GDM bagi ibu hamil, darah tinggi, prostate lelaki, ringankan sembelit, kawal kolestrol, pelangsingan badan.

 

GLA

Bantu kesuburan, bantu atasi symtom PMS, kawal GDM bagi ibu hamil, bantu regulate hormon dalam badan tanpa menggangu usus, menentang sel kanser, halang komplikasi diabetes,masalah rambut gugur, lambatkan menopos, bantu melawan hot-flash bagi yang mengalami symptom menopos

 

Ni sebahagian sahaja daripada banyak supplement shaklee.

 

Nak order dan konsultasi..

 

Boleh hubungi Mira

019-2821775

 

COD sekitar Sijangkang, Bandar Parkland, Bukit Tinggi, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Sg. Mas, Kulim dan kawasan sekitarnya.

 

Pos seluruh Malaysia.

 

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

website: www.mirahamzah.com

Sebab Vitalea Shaklee Dalam dalam senarai Top Ten

MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE

  • Penambah Tenaga Segera
  • Membantu sistem memori
  • Memberi daya fokus yang lebih tinggi
  • Memberi kecergasan tubuh dan minda
  • Menjadi satu elemen ‘Pelengkap-Nutrisi’ yang terbaik sejak penciptaannya.
  • Membantu kesuburan bagi lelaki dan wanita yang inginkan zuriat
  • Membantu stimulasi metabolisma
  • Melambatkan proses penuaan
  • Memastikan sel hidup dan sihat
  • Menggalakkan pertumbuhan sel-sel baharu
  • Menjaga kesihatan tiroid (hipotirodisme)
  • Menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh
  • Melindungi organ iaitu fungsi buah pinggang dan hati.

Jom tengaok pengalaman Mira semasa HB rendah sangat waktu Mira mengandungkan anak ke-4

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

PERKATAAN ‘VITAMIN’

Kalau korang nak tahu, perkataan ‘vitamin’ yang kita selalu sebut ni, sebenarnya telah muncul pada 100 tahun lebih yang lalu. Asalnya, vitamin ni adalah satu produk yang bernama ‘Vitalize-Mineral’. Bila mengikut peredaran zaman, kandungan seperti dalam Vitalize-Mineral dibuat oleh syarikat-syarikat lain yang mengeluarkan produk yang seakan VITALIZE-MINERAL.

 

Yang mengkagumkan VITALIZE-MINERAL adalah produk multivitamin pertama yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Tak ada lagi sesiapa pun waktu tu mengformulasi multi-vitamin yang lengkap dengan semua vitamin dan zat mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Pengasas Shaklee ni adalah Dr. Shaklee, founder syarikat MLM yang tersohor di dunia iaitu Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuk Vitalize-Mineral ni dari cecair ke bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vita-Lea. Botolnya pun dah berubah.

Image result for Vitalea Shaklee

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin penting dan 7 mineral yang vital dalam tubuh. Semua ini adalah seperti yang telah disarankan oleh RDA. Fom=rmulasi mudah yang sangat seimbang.

Image result for Vitalea Shaklee

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang komplex, tablet Vita-Lea terhasil dengan coating ‘Explo-tab’. Ini kerana tablet multivitamin inilah yang pertama di dunia dan masih menjadi yang pertama, boleh larut dalam air dengan cepat.

Related image

Tablet yang mudah larut ini penting supaya ia cepat larut dalam perut dan terserap dengan mudah oleh usus kita.

 

UJIAN KLINIKAL TELAH MEMBUKTIKAN DENGAN PENGAMBILAN VITALEA SHAKLEE SELAMA SETAHUN BOLEH MENGURANGKAN RISIKO JATUH SAKIT SEBANYAK 65%.

Image result for Vitalea Shaklee

 

Vita-Lea ni sangat bagus untuk:

  • Semua orang dewasa lelaki dan wanita yang pentingkan nilai kesihatan tubuh sendiri.
  • Wanita yang hamil, menyusu dan berpantang
  • Wanita yang mempunyai HB low
  • Wanita dan lelaki yang anemia
  • Sesiapa yang kekurangan zat mineral akibat kekurangan nutrisi dalam tubuh
  • Mereka yang berdiet
  • Mereka yang susah nak makan
  • Wanita yang selalu morning-sickness
  • Warga tua yang ingin menjaga kesihatan
  • Yang bertungkus-lumus membuat kerja sampingan untuk mencari rezeki.

 

APA KATA PENGGUNA VITALEA SHAKLEE ??

 

Displaying 1495558914319.png

 

Displaying PicsArt_05-24-12.51.28-01.jpeg

 

Displaying 1495559105701.png

 

Displaying 1495559489228.png


 

NAK ORDER VITALEA SHAKLEE  ??

 

Dalam sebotol Vita-Lea ade 120 biji. Boleh tahan 2 bulan sebotol ni. tau. Jimat kan !

Displaying 1495539264087.png

Boleh order terus dengan saya.. Mira Hamzah atau details saya macam kat bawah tu.. hehe

 

SID ID: 1211255

Whatsapp / Call : 019-2821775

Nor Hazmira Mihamzah

COD: Sijangkang, Telok Panglima Garang, Bukit Tinggi (Klang)

Pos: Ke seluruh Malaysia

 

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

Mira anemia time preggy memang teruk. Waktu 2nd child memang hilang banyak darah sampai pengsan 2-3 kali lepas deliver baby.. Bila dah stabil, Doctor kata Mira hampir tumpah darah. Syukur tak jadi.. kalau tak mungkin maut menunggu.

 

Teringat time Mira mengandung ank ke3 dulu.. HB rendah jugak. Klinik buat Full Blood Picture (FBP) sampai 2 kali sebab 1 MD nak tengok. Satu lagi pakar kat hospital pulak nak confirm. Waktu tu Mira konsisten makan iberet folic yang kandungan iron nya sehingga 500 mg tu.. banyak kan.. hehe

 

Tapi sayangnya walau dah consume benda tu.. FBP still menunjukkan HB mira rendah sangat. Macam-macam dah buat nak bagi HB naik…sama jugak resultnya..

 

Sampai nurse dah intro pasal suntikan inferon. Suntikan inferon ni adalah cucuk iron liquid kat butt kiri dan kanan setiap selang sehari. Haa.. scary kann.. Jarum yang mencucuk tu pun boleh tahan la besarnya.

Nilah rupa bentuk inferon tu

 

Bila tanya-tanya kat kakak-kakak yang datang klinik tu jugak.. ada yang experienced cucuk tu.. sakittt sangat katanya. Dia cucuk seminggu 2 kali sebab hb dia rendah sangat.

 

Kakak tu kata.. mula-mula dia cucuk seminggu sekali pun dah sakit sampai berbulan-bulan tak hilang sakitnya. Tanda lebam toksah ceritalah.. memang berbiru-biru dan kehitaman bekas cucuk tu. Ini kan pulak cucuk 2 kali seminggu. Nurse tu ada yang kata patient yang datang dengan HB yang teruk sangat sampai kena cucuk setiap hari.. huuu… takutnya Mira waktu tu.

 

Waktu preggy anak ke4.. lagi teruk. Semakin rendah HB mira waktu kandungan seawal 12 minggu.. HB Full Blood Count (FBC) dah turun jadi 9.

 

Nurse dah bising. Sebab pengalaman anak ke2 dan ke3 yang kurang HB menyebabkan nurse nak intro inferon jugak. Siap dia tulis dalam buku merah tu.. Doktor pun dah endorse. Yinggal nak datang ikut date tu.. tadah peha aje lah..

 

Mira waktu tu memang susah hati.. tak nak cucuk inferon. Sedih, stress. Pulak tu Mira jenis diam kan dalam hati.. tak nak bagitahu husband sebab takut dia susah hati. Tak bagitahu mama jugak sebab takut dia sedih dan susah hati.

Waktu Mira susah hati tu.. macam ni lah lebih kurang rupanya kot..hehe. Memang nangis sensorang aje.. takut, sedih, stress. Tapi tak nak cakap kat suami atau ibu.. takut diorang pulak stress.. nanti Mira lagi bertambah stress. So yang Mira buat.. Mira bercakap dengan baby Mira… dan solat, doa banyak-banyak mintak Allah tolong Mira..

Balik dari klinik KK tu, mira usaha nak cari jugak alternatif nak pulihkan hb ni. Dah makan iberet folic tak jalan jugak so menghadap Allah mintak petunjuk.

 

Bila masuk kerja semula… niat hati kena jugak masuk site sebab dah lama tak buat workplace inspection. So Mira pun sampai ofis tu terus pegi sarapan.. tekad membulat untuk stay strong. Lepas kerja-kerja admin selesai.. pergi la lunch kat kantin. Habis lunch bangun berdiri aje dah rasa nak pitam. Terhoyong hayang jalan ke pintu ofis akhirnya akur tak boleh terus berjalan. Mira tertunduk duduk kat lantai.

 

Nasib baik ada kawan-kawan lagi kat situ. Waktu tu cepat-cepat kawan papah ke ofis dan dia bagi vitalea dan vitamin c Shaklee. So Mira pun makan.

 

Lepas beberapa hari consume Vitalea dan Vitamin C Shaklee, rasa badan selesa dan boleh jalan laju berbanding hari-hari sebelumnya. Terlupa pulak tragedi nak pitam tu.. hehe..

 

Mira try order Vitalea dari kawan tu.. bila makan badan rasa cergas. Tak rasa pening-pening nak pitam dah. Makan pun berselera.

 

Tak dak masalah dah nak masuk site tengah-tengah panas pun.

 

Seminggu lepas insiden pitam tu, mira pi check kat klinik sini. HB naik banyak… excited sangat.

 

Alhamdulillah… lega sangat rasa tak payah cucuk inferon tu..

Vitalea Iron Formula ni.. bukan sahaja bagus untuk naikkan HB.. tapi bila kita makan ni.. badan kita akan selesa dan cergas. Alhamdulillah.. syukur sangat dipertemukan dengan Vitalea.

Tu lah pengalaman Mira dengan Vitalea..sayu bila kenang.. hihi…

 

Ibu-ibu yang kat luar sana.. kalau ade masalah anemia.. kita jangan putis asa.. Kita MESTI KUAT.. MESTI USAHA, MESTI IKHTIAR lagi.. jangan terus solusi inferon. Sakit cucuk inferon tu nanti buat ibu bertambah stress..

 

Tq so much kat Allah.. dan kawan Nurul Idayu Kambali yg kenalkan mira dengan shaklee vitalea.

 

Nak dapatkan nasihat berkenaan Vitalea atau vitamin yang lain.. boleh berhubung terus dengan Mira melalui:

Whatsapp (respon paling cepat)

019.2821775

 

Atau tinggalkan comment disini dan terus email Mira untuk notifikasi. Bukan ape.. takut tak perasan.. nanti lambat pulak respon nya..

normi.nhm@gmail.com.

Mira, WAHM Shaklee

019-2821775