VITAMIN YANG PALING SENANG NAK JUAL

Vitamin apa tu yang paling senang nak jual..

Nindia.. taraaaa..

Image result for Vitamin C Shaklee

 

Vitamin C ni paling senang nak jual. Kalau Mira restok aje mesti habis. In shaa Allah..

Kalau nak tahu, fungsi utama Vitamin C dalam badan kita adalah sebagai ‘pembantu’ kepada biochemical reaction dalam badan dan juga sebagai ‘agen membaiki’. Kiranya fungsi dia repair sel-sel yang rosak.

Vitamin C ni jugak, membantu membina kolagen dalam tubuh seperti kolagen di kulit muka, sendi dan di otot-otot dan organ. Selain itu juga fungsi utama vitamin C ni adalah maintain kesihatan gigi dan tulang.

Bentuk Vitamin C ni macam ni:

Related image

Banyak manfaat Vitamin C ni sebenarnya. Antaranya:

  • 🦋Bantu membina kolagen dalam badan.
  • 🦋Menghalang otot menjadi lembik dan melendut.
  • 🦋Mengurangkan kedutan pada kulit terutamanya kulit wajah.
  • 🦋Mengelakkan gusi berdarah.
  • 🦋Membantu luka pembedahan sembuh.
  • 🦋Membantu kurangkan kerengsaan athma, resdung dan gatal-gatal.
  • 🦋Melawan bakteria yang terdapat pada jerawat.
  • 🦋Membantu pembinaan semula kulit, mengelakkan jeragat dan jerawat.
  • 🦋Dapat memerangi sek-sel kenser.
  • 🦋Memperbaiki masalah insomnia
  • 🦋Mengekalkan kolestrol sihat (HDL). Mengurangkan kolestrol jahat (LDL, Trigeliserida)
  • 🦋Badan kita tak boleh nak hasilkan Vit C. Sedangkan badan kita setiap hari minta vitamin c sebab nak repair sel.

 

Kenapa Vitamin C Shaklee? Bukan brand lain..

Honestly Mira dulu penggemar vitamin C. Sebab muka banyak jerawat waktu dulu tu. Tapi bila makan macam tak jadi hape pun. Satu lagi Mira dengar cerita kalau demam makan lah vitamin C nanti lekas baik. Kalau selsema pun telan vitamin C yang 1000 mg tu, cepat aje kering selsema. Tapi kannn.. Mira dah try.. tak jadi.

Yang buatkan Mira try vitamin C Shaklee bila Mira hamil anak keempat dan almost pitam. So kawan introduce vitamin C Shaklee dan Vitalea Shaklee. Waktu tu lah kenal dan suka dengan vitamin C ni. Disebabkan suka dapat shaklee effectnya. Terus Mira nak repeat order dan nak join Shaklee untuk penjimatan berganda.

 

Dalam VITAMIN C Shaklee..


🌿
Ada 180 biji yang boleh bertahan selama lebih kurang 3 bulan penggunaan.

🌿Setiap biji diperbuat daripada 7 biji limau asli.. dan diproses secara semulajadi bersama-sama bio-flavonoids yang bantu penyerapan dan fungsi vitamin c dalam tubuh.

🌿Setiap biji.. ada Sustained-Release technology yang melepaskan 100mg Vit c setiap jam ke dalam darah. Bererti, kalau kita makan pukul 1.. sampai pukul akhir pukul 6.. vitamin C masih dibekalkan ke dalam darah. Maksudnya setiap masa sel-sel ada bekalan Vitamin C untuk bekerja dalam tubuh.

🌿Kalau non-member price..Vitamin C Shaklee cuma 54sen sebiji.

Tapi kalau harga ahli.. alahai.. murah sangat.

🌿Belum lagi Mira cerita bab kajian klinikal nya..

🌿Belum lagi Mira ceritakan kajian landmark study nya (kajian selamat untuk pengambilan jangka masa panjang dan beri kesan kesihatan yang sangat baik)

🌿Sebab tu takleh kata Shaklee ni mahai.. hehe..

🌿Kualiti dia terjamin. Bukan produk timbang kilo bagai..

In shaa Allah tak tertipu.. Shaklee: Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Sebab tu lah #Shakleeeffect memang real.

 

Jangan malas makan Vitamin C.

Kan dah explain kat atas tadi, vitamin C ni sebagai pembantu penggerak segala sel, dan biochemical reaction dalam tubuh.

Jadi.. janganlah malas nak makan Vitamin C. Orang sihat pun kena makan vitamin C. Orang tak sihat lagilah kena makan.

Orang yang makan ubatan doktor.. perlu makan ubatan doktor ikut aturan untuk merawat penyakit.

Tapi jangan ubat aje.. orang tu perlulan juga vitamin c, protein dan vitamin tambahan yang lain. Ini penting tau sebab bila badan kita tengah sakit bererti badan kita perlukan bantuan yang lebih daripada nutrisi harian untuk beri nutrisi kepada sel-sel badan. jadi, bila sel-sel badan dapat nutrisi yang cukup, sel-sel badan yang rosak iaitu tengah sakit tu dapat sihat semula.

Kalau dapat makan vitamin c dari buah-buahan pun boleh.. tapi perlu juga ambik dari supplement.. sebab buah-buahan yang ada kandungan vitamin C nya dah berkurang dan mudah teroksida.

Mira, kalau vitamin C memang kena ada kat rumah. Habis aje kena restok. Sebab penggunaan Vit C bukan aje sebagai vitamjn makan. Tapi juga sebagai vitamin muka dan luka-luka..

Nak order vitamin C..

Whatsapp Mira

www.wasap.my/60192821775
0192821775

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland

ESP SOYA TERBAIK DAN SELAMAT

Mira memang pengguna tegar ESP sejak tahun lepas. Alhamdulillah.. sejak pengambilan konsisten, Mira nampak banyak perubahan positif. Perubahan ketara adalah pada kulit seluruh badan. Hehe.. memang rasa lain. Tak reti nak describe. Kena cuba sendiri baru boleh faham.

 

Customer Mira pun suka ambik ESP ni. Kata diorang rasa bertenaga bila ambil pagi dan lambat rasa lapar semula.

 

Kebanyakan mereka yang jadi cikgu selalu beri testimoni yang sama.. iaitu cepat letih bila ke hulu dan kehilir. Berkejar ke kelas bawah dan kelas tingkat atas..

 

Bila ambik ESP, mereka kata keadaan jadi lain, penat dah kurang. Bahkan kalau penat pun jarang mengantuk.

 

Shaklee ESP merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi. Mengandungi semua asid amino perlu yang tubuh anda perlukan untuk membina kesemua asid amino-tak perlu (yang tubuh boleh bina sendiri). daripada kesemua asid amino yang lengkap ini, protein dapat dihasilkan dengan sihat dan selamat.

  • ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol.
  • Dihasilkan di bawah satu program yang dikenali Identity Preservation Program (IPP)
  • Kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
  • Disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA) iaitu badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

 

Image result for ESP Shaklee

TIDAK PERLU LAGI RAGU-RAGU DENGAN PROTEIN SOYA ESP

Protein soya adalah protein dari sumber tumbuhan, yang lebih mudah diserap oleh badan. Juga mudah dipecahkan menjadi asid amino dan dibentuk semula kepada bentuk protein yang diperlukan mengikut keperluan sel-sel badan yang berbeza-beza dalam tubuh.

 

Bagi protein dalam ESP, pemprosesannya adalah melalui IPP program. Program ini melindungi dan memastikan setiap biji kacang soya yang diambil adalah non-GMO dan bebas dari segala bahan kimia. Oleh sebab itu, ianya lebih mudah dihadam dan memberikan banyak manfaat kepada tubuh, TIDAK SEPERTI SOYA LAIN YANG DARI BENIH YANG TELAH DI GMO.

 

Dalam IPP program ini juga, pemprosesan soya melalui satu proses yang semulajadi mengikut sifat soya itu sendiri dan mengelakkan rintangan yang selalunya terjadi dalam proses soya biasa, yang akhirnya menyebabkan soya biasa tinggi paras index glisemik (GI) nya.

 

GI yang tinggi (melebihi 70) akan membuatkan kandungan gula (glukos) dilepaskan ke dalam darah secara mendadak. Seseorang itu cepat merasa kenyang tapi cepat pula berasa lapar. Malahan glukosa yang berlebihan yang tidak digunakan oleh sel akan bertukar ke bentuk lemak dan duduk di bahagian abdomen dan hati.

 

GI di dalam ESP hanyalah 39. Oleh sebab itu, kandungan gula (glukosa) ditukarkan secara perlahan-lahan mengikut keperluan sel. Jadi, glukosa dalam darah menjadi normal dengan cepat dan tiada lambakan glukosa yang ditukarkan kepada lemak.

 

SIAPA YANG PERLUKAN ESP ?

Hampir semua orang dewasa memerlukan ESP.

Ini kerana setiap orang dewasa menggunakan tenaga setiap hari dalam aktiviti kerja, bersukan dan melakukan kerja-kerja rumah.

Berikut adalah senarai orang yang sangat memerlukan khasiat ESP:

  • Wanita
  • Wanita Hamil, Menyusu, Berpantang, Keguguran, dan
  • Pasangan suami isteri yang menunggu tempoh kesuburan untuk mendapatkan zuriat.
  • Warga emas
  • Pesakit tekanan darah tinggi
  • Pesakit diabetis
  • Pesakit yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi
  • Pekerja
  • Pelajar

 

KEBAIKAN DAN MANFAAT ESP:

  • Membantu pembinaan semula otot dan kulit.
  • Mengembalikan seri kulit dan kepejalan otot.
  • Membantu percepatkan penyembuhan luka
  • Mengurangkan kesan parut
  • Menyediakan tenaga dalam tempoh masa yang panjang
  • Membantu menahan rasa ‘cepat lapar’ kerana saluran tenaga yang konsisten dari ESP
  • Membantu mengurangkan paras kolestrol
  • Menyokong sistem imunisasi badan yang membantu mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Menggalakkan sistem peredaraan darah yang sihat.
  • Kaya dengan isoflavones yang membantu mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid (menopos).
  • Menggalakkan payudara yang sihat dan anjal
  • Menggalakkan prostat yang sihat
  • Membaiki pigmentasi untuk masalah rambut gugur dan beruban, serta masalah kulit (kedut & kesan tua)

 

GABUNGAN ESP DENGAN PRODUK LAIN UNTUK KESAN TERBAIK BAGI MASALAH YANG BERKAITAN:

PELBAGAI MANFAAT

ESP + Vitalea

  • Membekalkan vitamin & mineral yang cukup
  • Badan kekal bertenaga seharian
  • Bagus untuk mereka yang terlalu sibuk dengan urusan harian.
  • Bagus untuk ibu hamil yang sukar untuk makan akibat loya semasa hamil
  • Bagus untuk zat mineral dan vitamin yang lengkap semasa keseluruhan tempoh hamil, berpantang dan menyusu.
  • Bantu untuk meningkatkan zat dalam susu ibu
  • Bantu untuk meningkat HB darah merah.
  • Bantu untuk kesuburan lelaki dan wanita

 

KESUBURAN WANITA DAN LELAKI

ESP + GLA + VITALEA

  • Bantu menstabilkan hormon wanita
  • Mewujudkan kitaran haid yang teratur
  • Menyokong sistem imun
  • Menjaga kesihatan sel
  • Memelihara kesihatan prostat
  • Membantu menyembuhkan luka terutamanya selepas pembedahan atau keguguran

 

MENAMBAH TENAGA

ESP + Performance Drink

  • Untuk tenaga yang hebat, kekal berpanjangan
  • Bagi yang sering mengantuk dan kurang daya fokus
  • Sangat baik jika amalkan ketika berpuasa

 

KECANTIKAN KULIT

ESP + VIT C-PLUS + VITA E COMPLEX

  • Kandungan protein membantu pertumbuhan kulit baru dengan bantuan Vit C yang berfungsi sebagai agen pemulih sel. Manakala Vit E yang kaya antioksidan yang membantu merawat kulit secara mendalam.
  • Membantu menghilangkan parut jerawat. Pengambilan yang kosisten akan memudarkan cela dan jeragat.
  • Bertindak sebagai agen anti penuaan.

 

NUTRIENT & KESIHATAN OTAK DAN INGATAN

ESP + OMEGAGUARD + LETCHITIN

  • Memberikan tenaga yang berpanjangan.
  • Mampu membantu pengurangan sakit di bahagian sendi dan otot.
  • Membantu penukaran kolina kepada tenaga.
  • Membantu menyalurkan oksigen ke bahagian otak.
  • Omega-3 adalah lemak ikan terbaik, tulen dan salah satu asid lemak untuk membina sel otak. Omegaguard bagus untuk yang menghadapi penyakit alzhemier
  • Kaya dengan DHA dan omega-3 untuk perkembangan otak
  • Sangat bagus untuk wanita hamil dan menyusu.

 

PELANGSINGAN

ESP + LETCHITIN + OMEGAGUARD + HERBLAX

  • Membantu pembersihan usus dan nutrient mudah untuk diserapkan ke dalam tubuh.
  • Membantu mengempiskan perut.
  • Pembinaan sel-sel baru yang lebih sihat
  • Menukarkan makanan kepada tenaga
  • Mengemulsi lemak baharu dan menyingkirkan dari tubuh
  • Membuat usus besar menjadi lebih lawas.
  • Memecahkan lemak lama yang menyaluti organ dan abdomen.
  • Bantu ibu menyusu mendapat susu yang lebih berkualiti dan berat badan ideal.

 

MENAMBAH BERAT BADAN

ESP + MEALSHAKES

  • Meningkatkan selera makan
  • Kandungan asid amino lengkap membantu pembinaan protein justeru pembinaan otot dan kuatkan tulang.
  • Meningkatkan daya imun tubuh.

 

IBU HAMIL
ESP + VITALEA + B-COMPLEX + OMEGAGUARD + OSTEMATRIX

  • Membantu membina sel-sel janin dengan pesat dan sihat
  • Membantu meningkatkan bacaan HB bagi mereka yang mempunyai masalah HB rendah
  • Membantu menenangkan ibu hamil yang kerap stress
  • Membantu menenangkan saraf dan otot.
  • Membantu pembinaan otak janin.
  • Mengurangkan sengal-sengal pada badan ibu hamil
  • Menguatkan gigi dan tulang
  • Melawaskan
  • Memperbaiki masalah sistem pencernaan pemprosesan nutrien dalam ke dalam tubuh.
  • Memperbaiki otot usus yang kurang aktif dan mengelakkan masalah sembelit.

 

 IBU MENYUSU & BERPANTANG

ESP + VITALEA + B-COMPLEX + OMEGAGUARD + ALFALFA + OSTEMATRIX

  • Membantu membina susu badan yang lebih berkualiti
  • Membantu meningkatkan bacaan HB bagi mereka yang mempunyai masalah HB rendah
  • Membantu menenangkan ibu menyusu yang kerap stress
  • Membantu menenangkan saraf dan otot.
  • Membantu meningkatkan kepekaan dan rasional dalam fikiran ibu dan mengelakkan daripada meroyan.
  • Mengurangkan sengal-sengal pada badan ibu menyusu dan berpantang
  • Menguatkan gigi dan tulang
  • Memperbaiki masalah sistem pencernaan pemprosesan nutrien dalam ke dalam tubuh.
  • Memperbaiki otot usus yang kurang aktif dan mengelakkan masalah sembelit.

 

Image result for ESP Shaklee

 

So, selepas ketahui semua kebaikan dan manfaat ESP, apakata kita rembat ESP bulan ni. Bulan ni pulak ESP ada diskaun hebat! Yesss!!!

ESP 5% DISKAUN

Sepanjang bulan Oktober 2017 ni, ESP ada diskaun sehingga 5% sekiranya membuat pembelian 4 tong ESP.

Jarang tau ESP nak ada diskaun ni.

Jom contact Mira untuk order dan konsultansi:

Whatsapp: 019-2821775

Hot Selling Product Shaklee

Assalamualaikum dan selamat tengahari..

 

Ni Mira dalam dok buat kerja-kerja rumah, sambil dok type panjang berjela info berkenaan Shaklee.

 

Kalau ade customer yang pm nak tanya info ringkas berkenaan satu-satu product Shaklee, kadang-kadang tak jumpa mana letaknya notes tu.

 

So Mira fikir eloklah Mira letak kat blig nih supaya senang orang boleh baca bila-bila dan senang jugak Mira nak rujuk semula nanti.

 

Ni ada beberapa info manfaat yang ringkas berkenaan produk Shaklee yang top selling:

OMEGAGUARD (Minyak ikan terbaik)

Kalau nak detail pasal Omegaguard, boleh baca di sini.

Fungsi Omegaguard ni banyak, antaranya adalah:

Alahan, batuk kahak, kawal kolestrol, jaga jantung dan supplement untuk otak, tingkatkan imun badan, strok, saluran darah tersumbat, tekanan darah tinggi. Ibu hamil, berpantang dan menyusu.

 

VIVIX

Seperti yang diwar-warkan.. Vivix ni banyak dah membantu pesakit-pesakit kronik kembali menjalani hidup seperti sebelumnya..iaitu sebelum dia memgalami sakit kronik.

Vivix menangani masalah inflamasi sel yang teruk sehingga menyebakan penyakit.

Kat bawah ni Mira senaraikan sikit kelebihan menggunakan Vivix:

Kesihatan sel-sel dari peringkat kromosom, supplement untuk strok, alzheimers; awet muda, melawan sel kanser, melawan diabetes, bantu atasi masalah prostat, masalah rahim, falopian, banyak lagi.

 

OSTEMATRIX

OOstematrix pulak selalu dikaitkan dengan kalsium untuk tulang yang rapuh (osteoporosis). Tapi sebenarnya ostematrix bulan sekadar kalsium. Ada Boron, Fosforus, Vit D, Magnesium. Semua mineral ini sangat berguna dan banyak kelebihannya untuk masalah-masalah lain seperti:

Migraine, senggugut, sembelit, masalah penghadaman, abdominal pain, osteoporosis, lenguh2, sakit sendi, kejang urat, ibu hamil, berpantang dan menyusu, masalah gigi dan gusi kerap berdarah.

 

VIT-C PLUS

Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya Sustained Release Vit-C Plus sebenatnya lain daripada Vit C yang lain.

 

Ia hadir bersama cofactor iaitu bioflavonoid. Selain tu kelebihan Vit C ni juga, ia melepaskan Vit C yang diperlukan dengan sendirinya.. setiap biji dapat membekalkan vit c ke dalam darah pada setiap jam, selama 5 jam sehari.

 

Berikut info mudah berkenaan Vit-C Plus:

Bekal vit c ke dalam darah setiap jam. Bantu repair segala sel dalam tubuh, Penyembuhan luka pembedahan, bantu buat kolagen, vitamin untuk kulit yang cantik, bantu masalah gusi berdarah, gusi bengkak, periodontis (gusi menyusut), cepat lebam-lebam, demam, selsema, tingkatkan imun tubuh, baiki insomnia dan stress. Untuk semua wanita dan lelaki.

 

VITA – E COMPLEX

Selain daripada mencantikkan kulit dan menghalang pembentulan jeragat, Vita E banyak kelebihannya. Antaranya:

Kesuburan untuk lelaki dan wanita, menyeimbangkan semua hormon dalam tubuh, bantu masalah keguguran, memperbaiki kemandulan, senggugut, melindungi jantung.

Selain dari product ESP, minuman soya yang mempunyai asid amino perlu yang lengkap adalah dalam Mealshakes.

Berikut adalah sebahagian manfaat melashakes:

Milk booster bagi ibu menyusu, tingkat selera makan, sesuai bagi kanak-kanak, pelengkap nutrisi- 24 jenis vitamin untuk anak-anak besar dengan sihat, protein tumbuhan baik untuk sistem penghadaman.

 

ESP (Protein soya)

Diperbuat daripada kacang soya bukan GMO. Diljndungi khasiatnya dengan proses yang khas. ESP bukan sahaja digunakan oleh wanita menyusu sebagai milkbooster. Tapi juga untuk kelebihan dan manfaat yang lain seperti di bawah:

 

Kesihatan kulit, kuku cantik, memperbaiki masalah jeragat, memperbaiki masalah kesuburan.lelaki dan wanita, membantu pesakit jantung, mengawal kolestrol tinggi, membantu memgurangkan bengkak pada kelenjar prostat bagi pesakit prostat, membekal tenaga segera kepada wanita dan lelaki, sebagai meal replacement sementara menunggu makan makanan berat, menguruskan badan, membantu menahan rasa lapar, detoks dan melawaskan, memulihkan sel-sel badan yang kurang sihat.

 

VITALEA

Vitalea adalah vitamin terulung dan paling tua sejak zaman Dr. Forrest C. Shaklee. Kalau nak tahu Vitalea berasal dari nama asalnya iaitu Vitalized Mineral.

Nama panjang ni akhornya orang lain ambil untuk komersil kan istilah yang lebih pendek iaitu Vita-Min, dan jadilah istilah vitamin yang kita ada sekarang ni.

 

Vitalea adalah multivitamin pertama di dunia dan menjadi pelengkap nutrisi harian. Pemberi tenaga segera, atasi masalah HB rendah bagi ibu hamil, baik untuk kesihatan buah pinggang, jantung dan kesihatan organ hati.

 

B-COMPLEX + Asid Folic

Ramai yang menganggap B-Complex hanya diperlukan ketika hamil atau ketika sakit sendi dan otot sahaja.

Vitamin B-Complex sangat diperlukan setiap hari. Bahkan Malaysia telah memansuhkan GST kepaa supplement B-Complex untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengambil B-Complex sebagai supplement setiap hari.

Antara manfaat B-Complex yang dilengkapi asid folik ini adalah:

Mengatasi masalah kelesuan, bantu Alzheimer, stress, bantu tukar makanan kepada tenaga, rambut gugur, luka pembedahan, bantu bina sel darah merah, redakan senggugut, nafas berbau, meredakan alahan.

 

ALFALFA COMPLEX

Mira sejak 4 tahun memang mempunyai eczema yang teruk. Sehingga kahwin dan mempunyai 3 orang anak, eczema dan resdung Mira tetap ada. Kafang-kala perlu ambil ubat steroid dan NSAID untuk bantu kurangkan kegatHalan.

Sehingga Mira consume semasa berpantang anak ke4, alhamdulillah, mira tak sangka, masalah resdung, eczema dan keputihan Mira hilang.

Selain dapat membantu masalah seperti di atas, Alfalfa Complex juga dapat memberi manfaat seperti di bawah:

Cuci hati, darah, usus, keputihan dan senggugut, eczema dan resdung, beri tenaga pada otot, baiki pencernaan, buang asid urik bagi pesakit gout.

 

HERBLAX

Makcik Mira memang mempunyai masalah pembuangan yang teruk. Kadang-kadang memang dia terpaksa tubggu seminggu dan lebih, untuk membuang.

 

Perutnya lama-kelamaan cepat masuk angin dan beliau sering sakit perut dan abdomen. Perutnya juga keras, bila Mira pegang. Seolah ada benda padat dalam perut.

Lepas ambik herblax, aalhamdulillah makcik mira beritahu yang dia kembali segar, dan masalah pembuangan dah lenyap. Makcik juga kata dia berasa segar dan bertenaga. Tak macam selalu, dia kerap letih dan lesu selepas balik dari kerja.

Herblax ni antara top selling product. Antara kelebihannya:

Baiki pencernaan, sembelit, membersihkan najis yang tersekat lama dalam usus besar, bantu kesihatan otot usus supaya dapat actif secara normal, kempiskan perut.

 

LETCHITIN

Bantu serap vitamin A,D,E,K, bakar lemak baru, halang kejadian batu karang, salurkan oksigen yang cukup ke otak-halang alzheimer, kawal GDM bagi ibu hamil, darah tinggi, prostate lelaki, ringankan sembelit, kawal kolestrol, pelangsingan badan.

 

GLA

Bantu kesuburan, bantu atasi symtom PMS, kawal GDM bagi ibu hamil, bantu regulate hormon dalam badan tanpa menggangu usus, menentang sel kanser, halang komplikasi diabetes,masalah rambut gugur, lambatkan menopos, bantu melawan hot-flash bagi yang mengalami symptom menopos

 

Ni sebahagian sahaja daripada banyak supplement shaklee.

 

Nak order dan konsultasi..

 

Boleh hubungi Mira

019-2821775

 

COD sekitar Sijangkang, Bandar Parkland, Bukit Tinggi, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Sg. Mas, Kulim dan kawasan sekitarnya.

 

Pos seluruh Malaysia.

 

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

website: www.mirahamzah.com

SUKA BIDANG HEALTH & NUTRITION?

Waktu Mira nak join bisnes Shaklee.. Mira suka-suka nak try aje. Tapi last-last terjatuh cinta..

 

Sebab mungkin Mira suka bidang health. So Mira tak kisah membaca buku-buku health dan medicine.

 

Bila dah terjebak dengan bisnes ni.. rupanya bukan kita belajar sorang-sorang, tapi kita ada guidance yang diberi oleh experts.

 

Antara experts yang Shaklee sediakan:

 

1. Nutritionist

 

Mereka akan buat kelas secara offline (berbayar) dan kelas online juga (F.O.C. kepada member yang dalam kumpulan iReach).. Haaa.. bestkan. Asal iReach dapat free classes.

 

2. Appointment dengan Nutritionist.

 

Ini sesi perjumpaan secara one-to-one dan offline di Shaklee office. Ni pun percuma. Angkat fon aje call diorang buat appointment.

 

3. Bengkel Nutrisi

 

Bengkel ni adalah bengkel yang diajar kepada semua ahli Shaklee yang berminat. Berbayar. Diberi buku dan sijil.

 

Semasa sesi training tu, makanan dan minum disediakan.

 

Tea break bukan kopi atau teh..

 

Tapi ESP, Cinch Shake, Milkshakes dan Performance Drink FREE.. 😃😍

 

4.Coaching

 

Ni kelas jugak mengikut kumpulan-kumpulan kecil.. upline masing-masing.

 

Kadang-kadang coaching dibuat jugak oleh sideline yang takde kaitan dengan group kecil tu..

 

Niat diorang cuma 1.. bila ada ilmu.. kongsi😎.

 

5. Marketing tools.

 

Dalam iReach.. kitorang pilih aje nak buat sendiri notes & poster.. atau just ambik kat library.

 

Just tinggal nak pick dan buat aje..

 

6. Buffer

 

Takde masa?

Tak cukup masa?

Tertinggal masa?

Alasan masa?

 

Apa lagi nak senarai..

 

So kalau semua tu jadi masalah.. BUFFER lah jawab nya.

 

Nak guna buffer pun kelas disediakan. Hadoii.. apa lagi nak kann.. semua dah disediakan.

 

7. Health & Diet Awareness

8. Contest & Gift

9. Points & Unlimited Bonuses

10. Conference and VVIP Trip.

11..

12..

13..

14..

 

Banyak lagi kalau nak senarai.

 

Bagi Mira yang paling penting..

 

Shaklee jadi eye opener kat Mira untuk jaga kesihatan diri sendiri dan orang tersayang.

 

Mira jugak seronok sangat kalau dapat bantu yang sakit jadi sihat.. Segala puji2an hanya kepada Allah.

 

Nak join SHAKLEE😃

atau

Nak beli product SHAKLEE😃

 

Come.. jana income dan impian..

MODAL HANYA RM 65 SAHAJA

 

Whatsapp Mira aje..

019-2821775

 

In shaa ALLAH Mira bantu sebanyak mana yang Mira kompeten.

 

Ikhlas,

 

MIRA HAMZAH

 

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland #pengedarShakleekulim

KATALOG SUPLEMEN SHAKLEE

NUTRISI PENTING

 

Nutrisi penting adalah suplemen asas yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kita seharusnya menyediakan diet harian yang lengkap dan membantu tubuh kita untuk lebih memperbaiki tahap diet harian kita dengan pengambilan Set Asas Kesihatan (Basic Wellness Set).

 

Berikut adalah senarai produk suplimen Shaklee yang boleh anda tahu jenis dan fungsinya.

Harga bukan ahli juga diletakkan tetapi tidak termasuk handling charges / postage.

Bagi yang nak membeli terus.. sangat di alu-alukan untuk menghubungi:

HUBUNGI

Nor Hazmira Mihamzah (Mira)

Whatsapp: 019-2821775*

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

KAWASAN COD / POS LAJU

Sijangkang,

Telok Panglima Garang,

Shah Alam,

Bukit Tinggi Klang,

Telok Panglima Garang.

Pos: Ke seluruh Malaysia

 

KATALOG SHAKLEE

ESP (Soy Protein Powder)

  • Menyediakan Tenaga berkekalan
  • Dengan Index Glisemik 39, dapat membantu menahan rasa lapar
  • Membantu mengurangkan kadar pembentukan kolestrol
  • Dilengkapi dengan 9 asid amino perlu yang tubuh kita tak boleh buat sendiri, Yang diperlukan daripada diet harian kita. Kepentingan asid amino perlu boleh klik di sini.

Image result for Shaklee product png

 

VITALEA IRON FORMULA

  • Memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting tubuh untuk melengkapkan nutrisi selepas diet harian anda.
  • Membantu pelbagai vitamin dan mineral yang lain berfungsi dalam tubuh
  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
  • Penambahan tenaga segera.
  • Bekerjasama dengan B-Complex, untuk membantu pembentukan sel darah merah dan meningkatkan bacaan HB dalam darah (sila baca pengalaman hamil dengan HB rendah di sini)

Image result for Vitalea Shaklee png

SUSTAIN RELEASE VITA-C

  • Menyalurkan vitamin C berterusan setiap jam (Sistem Sustain-Release)
  • Bantu menyokong tulang, gigi, gusi dan badan yang sihat.
  • Membantu mencantikkan kulit.
  • Membantu membentuk kolagen dalam tubuh
  • Meningkatkan sistem imun

Image result for Vit C Shaklee png

Image result for Vit C Shaklee png

CHEWABLE VITA-C PLUS

  • Fungsi yang sama seperti Sustain Release Vita-C tetapi tiada Sustain-Release system
  • Ideal untuk kanak-kanak
  • Juga bagi mereka yang sukar menelan pil.
  • (Buat masa sekarang, Chew.Vit-C tiada stok)

Image result for Vit C Shaklee png

LETCHITIN

  • Bertindak sebagai agen pengemulsi semulajadi
  • Mengawal aliran Nutrien dari dalam ke luar sel
  • Menyerap vitamin larut lemak untuk membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K.
  • meningkatkan daya ingatan dan fokus
  • Membantu meringankan sembelit

 

ALFALFA COMPLEX

  • Zat makanan dan klorofil
  • Bertindak sebagai jamu moden
  • mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.
  • Meningkatkan tenaga.
  • Mengurangkan rasa letih dan mengantuk

Image result for Shaklee product png

KESIHATAN JANTUNG

PHYTOCOL-ST

  • Merendahkan paras kolestrol secara semulajadi.
  • Campuran Sterol dan Stanol yang kaya dengan manfaat kesihatan.
  • Membekalkan 2000 mg sterol dan stanol dalam setiap sajian (iaitu bersamaan khasita 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato.

Image result for Shaklee product png

OMEGA GUARD

  • DHA dan EPA mampu mengurangkan keradangan.
  • Mengandungi 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk: EPA, DHA, ALA.
  • Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.
  • Mempunyai peratusan omega-3 yang tinggi
  • Bertindak sebagai agen dalam membantu pengawalan inflamasi dalam tubuh.
  • Sangat bagus dalam menstabilkan tekanan darah.
  • Bagus untuk setiap peringkat umur, termasuk ibu hamil dan menyusu.

Image result for Shaklee product png

GARLIC COMPLEX

  • Secara tradisional digunakan untuk melegakan batuk dan selsema
  • Membantu peredaran darah yang baik
  • Kandungan spearmint meningkatkan kesihatan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  • Membantu meredakan kerengsaan akibat sinus, alergu dan selsema.
  • Melegakan masalah kencing tak lawas/kencing kotor apabila di ambil dengan Vitamin C

Image result for Garlic Shaklee png

KESIHATAN HATI

 

DTX Complex

  • Formula Herba unik dengan antioksidan
  • Berfungsi untuk detoks hati
  • Mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

Image result for DTX Shaklee png

OSTEMATRIX

  • Lebih dari sekadar kalsium (mengandungi Kalsium, Magnesium, Fosforus, vitamin D, zink, kuprum, manganes dan Boron yang semulajadi)
  • Bantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi
  • Membantu mengelakkan endapan mineral dalam salur darah.
  • Membantu proses biokimia (biochemical reaction) dalam badan untuk melancarkan semua proses dalam sel, organ dan seluruh sistem tubuh.
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita tak kira peringkat usia, ibu hamil, menyusu dan berpantang.

Image result for Ostematrix Shaklee png

CAROTOMAX

  • Memelihara kesihatan yang baik
  • Bantu kekalkan tumbesaran
  • Bantu menyihatkan penglihatan dan pertumbuhan tisu.
  • Antipenuaan dan antioksidan yang hebat.

Image result for Caroto Shaklee png

ANTI-PENUAAN

 

VIVIX

  • Kaya dengan polifenol
  • Mengandungi khasiat anti-oksidan dan sel anti penuaan semulajadi.
  • Membantu dalam memperbaharui sel-sel yang telah lemah, rosak
  • melindungi sel dari terkena radikal bebas dari luar tubuh, dan dari dalam tubuh.

Image result for Vivix Shaklee png

KESIHATAN PENGHADAMAN

 

HERB-LAX

Herba yang terkandung dalam HERB-LAX digunakan untuk:

  • Melegakan sembelit
  • Menstabilkan ketegangan yang berlaku dalam otot usus, supaya proses pencernaan bertambah baik
  • Mudah lawas.
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan jerawat

Image result for Herb Lax Shaklee png

COLLAGEN POWDER

  • Untuk Rasa lebih sihat
  • Sendi dan tendon serta otot-otot yang lebih pejal
  • Payudara dan aset pinggul kembali tegang
  • Collagen Powder mudah larut dalam air

Image result for Collagen Powder Shaklee png

PEPPERMINT GINGER PLUS

  • Menggalakkan sistem penghadaman secara sihat.
  • Melegakan dan menyamankan perut.
  • Mengelakkan rasa pedih ulu hati atau perut sebu.

Image result for Peppermint Ginger Plus Powder Shaklee png

NUTRIFERON

  • Satu mekanisme dalaman tubuh yang mengaktifkan interferon semulajadi tubuh
  • Membantu sistem pertahanan tubuh melawan penyakit (terbukti secara klinikal)
  • Bekalkan perlindungan imun tubuh yang tinggi

Image result for Nutriferon Powder Shaklee png

KESIHATAN WANITA

 

GLA COMPLEX

  • Mengharmonikan sistem hormon dalam tubuh.
  • Legakan PMS
  • Membaiki kitaran haid yang tidak teratur
  • Melegakan pre-menopouse syndrome (sindrom pra-putus-haid)

Image result for GLA Shaklee png

NUTRISI KANAK-KANAK

 

MEALSHAKES

  • Minuman protein tinggi yang berGI rendah iaitu 44 sahaja.
  • Sumber protein yang mengenyangkan.
  • Membekalkan kesemua jenis asid amino perlu yang diperlukan oleh tubuh, tetapi tidak dapat dibuat oleh tubuh manusia.
  • Membekalkan 24 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan badan.
  • Nutrien lengkap untuk anak-anak yang bijak dan sedang membesar.
  • Juga untuk meningkatkan kesihatan kolon
  • Meningkatkan berat badan apabila betul cara pemakanannya

Image result for Mealshakes Shaklee png

VITA-LEA FOR CHILDREN

  • Penting untuk pertumbuhan anak-anak.
  • Nutrient penting dan sesuai kepada yang tidak suka minuman, tapi boleh mengunyah tablet.
  • Sepertimana Vitalea.. Milkshakes mempunyai 24 jenis Vitamin dan Mineral dan mempunyai asid amino-perlu dalam tubuh untuk melengkapkan nutrisi yang diperlukan badan.

Image result for Vita-Lea For Kids Shaklee png

PENJAGAAN BERAT BADAN

 

CINCH-SHAKE MIX

  • Merangsang tenaga secara semulajadi
  • Sebagai pengganti kopi bagi mereka yang nak hilangkan rasa mengantuk.
  • Gabungan beberapa jenis teh kesihatan yang meningkatkan kualiti kesihatan.
  • Membuang angin dari badan.
  • Menjaga berat ideal tubuh badan.
  • Menenangkan minda.

 

Image result for Cinch Shake Shaklee png

NUTRISI SUKAN

PERFORMANCE DRINK

  • Kurangkan kehilangan bendalir badan
  • Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita yang aktif bersukan
  • Atau mereka yang gemarkan aktiviti lasak dan aktif.
  • Meningkatkan daya fokus fikiran
  • Menghilangkan rasa mengantuk.

Image result for PD Shaklee png

 

UNTUK MENEMPAH PRODUK-PRODUK DAN SUPLIMEN SHAKLEE:

Jangan RISAU!!!

 

Supplement Shaklee adalah HALAL yang diakui badan halal di Amerika Syarikat dan disah oleh JAKIM.

Untuk menempah atau bertanya berkenaan dengan produk dan kesesuaian untuk indidvidu, sila hubungi Mira seperti maklumat tertera dibawah.

 

  • Nor Hazmira Mihamzah (Mira)
  • Whatsapp: 019-2821775*
  • FB: Mira Hamzah
  • IG: mira_nhm

 

KAWASAN COD / POS LAJU

  • Sijangkang,
  • Telok Panglima Garang,
  • Shah Alam,
  • Bukit Tinggi Klang,
  • Telok Panglima Garang.

 

Pos: Ke seluruh Malaysia

  • Whatsapp untuk maklumbalas yang lebih cepat.

PENURUNAN BERAT BADAN RENDAHKAN RISIKO DIABETIS

Assalamualaikum. Baca tak berkenaan pre-diabetic yang Mira post baru-baru ni? Hmm.. seram bila kita tak tahu yang kita ni sebenarnya dah masuk kategori pre-diabetic person!

 

Post kali ni berkenaan kenapa kita kena turunkan berat badan untuk mengelakkan risiko diabetis.

Kalau kita ni jenis yang overweight, atau pernah ahli keluarga kita disahkan mengidap diabetes, jadi memang patut untuk kita ambik langkah berjaga-jaga ni.

 

SIMPTOM ANDA MENGHIDAP PENYAKIT DIABETIS

Antara simptom diabetis adalah bila anda:

  • Kerap kencing
  • Rasa dahaga sangat, kerap pulak tu.
  • Rasa lapar sangat, kerap. Bahkan masih tengah lapar sewaktu tengah makan tu.
  • Lesu yang teruk
  • Penglihatan yang kabur
  • Bahagian luka yang lambat sembuh
  • Penurunan berat badan mendadak walaupun anda adalah pengidap diabetis type 1
  • Rasa mencucuk, kebas (type 2)

 

DIABETIS AKAN OTOMATIK TURUNKAN BERAT BADAN KITA. JADI KENAPA NAK KENA TURUNKAN BERAT BADAN JUGA?

 

Ramai yang beranggapan, bila diabetis berat badan akan turun jugak, secara mendadak pula tu. So what for nak reduce weight lagi.

Sebenarnya kita kena fahami, mekanisma turun berat badan secara sihat adalah apabila kita mengurangkan gula tapi dalam masa yang sama kita masih memberikan sel-sel tubuh makanan mereka untuk sel melakukan aktiviti sel. Penurunan berat badan adalah melalui pembuangan toksin dan lemak berlebihan dalam tubuh.

Sedangkan penurunan berat badan mendadak yang disebabkan oleh diabetis adalah kerana gula dalam darah tidak dapat disalurkan kepada sel dan aktiviti sel menyusut serta merta. Ada sel yang mati secara nekrosis dan ini semua bahaya untuk tubuh badan kita.

Kalau kita dah tahu yang kita dah masuk fasa awal diabetis, dan badan kita masih belum turun beratnya lagi. Waktu ni lah kita kena cuba kurangkan berat badan kita secara sihat. Kita mesti pastikan berat badan kita adalah berat ideal!

Apabila berat badan berlebihan, seolah badan kita ni mesin yang susah nak bergerak dan enjin terpaksa bekerja keras untuk memastikan seluruh sistem tubuh badan kita berfungsi stabil. Ini akan memberikan tekanan yang hebat pada organ-organ dan salur darah dalam tubuh kita.

 

PUNCA DIABETIS

Diabetis boleh berpunca dari banyak sebab. Antaranya:

  • Family history
  • Obesiti
  • Kurang bersenam
  • Cara Pemakanan yang tidak sihat

Image result for type 2 diabetes risk factors

 

Menurut kajian, apabila kita kehilangan 7% daripada berat badan yang terdahulu, kita sebenarnya berjaya mengurangkan risiko diabetis sebanyak 60%. Wow! Banyak kan penurunan tu.

NAK BUAT APA BILA DAH TAHU ANDA SEORANG PENGIDAP DIABETIS ?

Image result for type 2 diabetes prevention

 

1. KAWAL PEMAKANAN

Kawal pemakanan adalah faktor utama untuk badan kita mula berfungsi dengan baik. Apabila kita makan makanan yang mesra tubuh dan meninggalkan makanan yang ‘anti-tubuh-sihat’ sebenarnya kita dah membantu sel dan organ badan kita untuk bekerja dengan lebih mudah dan effisyen.

Susah?

Image result for type 2 diabetes risk factors

Kalau kita terkena penyakit lagi lah susah. Nak makan dan minum semuanya mesti berjaga-jaga. So kita cuba fikir macam tu. In shaa Allah kita akan lebih mengawal pemakanan kita.

Antara caranya adalah, pilih makanan / masakan yang:

  • Kurang gula, garam dan lemak
  • Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran serta lengkapkan menu protein.
  • Kalau susah sangat nak tukar, kita kena buat detoks sekali-sekala. Ambil supplement yang betul dan belajar cara pemakanan suplemen, pemakanan dan gaya hidup sihat yang betul.

2. BANYAKKAN BERSENAM

Jadi, macamana nak mula kurangkan berat badan ni?

Kalau nak turunkan berat badan dengan hanya makan ubat kurus, lupakan aje lah. Sebab toksin utama tidak dibuang. Tapi tersimpan rapi dalam tubuh. Ni yang kita panggil Yo-Yo weigh loss atau Yo-Yo diet. Bila yo-yo ni maksudnya senang turun, senang naik semula. Lama-lama kita jadi fed-up dan terus biarkan berat badan kita meningkat. Waktu tu kita mungkin pasrah “Kalau nak kena jugak diabetis nak buat macamana”

Bersenam menjadi tonggak utama untuk progem penurunan berat badan ni. Buat lah senaman ringkas sekurang-kurangnya 15-30 minit sehari.

Jika kita tak sempat bersenam, cuba ambik peluang masa kita menggunakan tangga, daripada naik lift. Menggunakan laluan yang jauh sebelum kaki sampai ke destinasi.

 

BERMULA DENGAN SENAMAN YANG SIMPEL

  • Bila kita decide kita nak kena mula bersenam, tak perlulah sampai kita nak kena pi cari sneakers hebat, baju senaman yang best-best.
  • Senaman untuk orang yang mempunyai penyakit kronik seperti masalah buah pinggang, diabetis, sakit jantung dan sebagainya memerlukan senaman yang simpel aje. Mulakan dengan berjalan, menaiki tangga. Senaman yang mudah tapi menggunakan otot-otot unjuk bekerja.
  • Kalau nak yang berpeluh sikit, masa dok tengah layan tv, tiba-tiba ada iklan kan. Ha, time tu cuba ambik masa untuk buat jumping jack. Buat ikut kemampuan diri.
  • Bila ada orang telefon pulak kan.. cuba berjalan-jalan sambil bercakap telefon tu. Sambil sebelah tangan dihayunkan ke atas, ke bawah dan tukar pulak sebelah tangan lagi.
  • Kalau pergi makan kat luar pulak, atau bawak family pergi beli baju raya ni, cuba cari parking yang agak jauh sikit (tengok kemampuan diri juga). Bila jauh, kita akan nak kena berjalan jauh sikit la kann.
  • Satu lagi, biasanyakan kalau kita pergi membeli belah kat kedai ke, shopping mall ke, kita beli barang yang banyak. Kita angkut sikit-sikit ke dalam rumah. Ini akan menggalakkan kita lebih banyak berjalan dan proses ulang-alik tu juga tak membebankan otot dan posture kita membawa barang yang banyak sekaligus. Jadi kita akan menjaga posture kita. Baguskan!

 

DETOX

Pernah dengar kan perkataan detoks ni. Banyak cara kita boleh detoks.

Antara yang famous sekarang ni adalah diet atkins. Kalau Mira pulak, suka sangat dengan detoks parasit. Sebab menyingkirkan parasit yang menjadi punca kepada banyak toksin dalam badan, adalah satu cara yang apling berkesan untuk menurunkan berat badan dan dapatkan inchloss.

BORING

Buat benda yang sama setiap hariBoring atau bosan boleh menyebabkan aktiviti otak kurang aktif berbanding apabila kita teruja membuat sesuatu perkara.

Jadi, untuk mengelakkan bosan:

carilah kawan yang boleh menjadi peneman untuk aktiviti bersenam kita tu. Cuba perkara yang baru dalam hidup kita. Contohnya kita tak pandai memasak atau tak suka pun memasak. Cari kawan yang boleh menggalakkan kita dan cubalah masak! Kita juga boleh cuba pelbagai masakan dengan resepi ‘eat-clean’. Atau suka mendaki dan treking, ajaklah pasangan untuk melakukan bersama

Apa pun ‘make-it-fun’. Buat sesuatu untuk secara sukarela dan seronok, bukan terpaksa. Bercampur dengan rakan yang positif dan sekepala. Dan hati-hati dengan kawan yang boleh menggalakkan lagi pemakanan dan gaya hidup tidak sihat.

 

3. AMBIL SUPPLEMENT YANG BAGUS DAN SELAMAT UNTUK TUBUH DALAM JANGKA MASA YANG PANJANG

Perubatan dan Supplement adalah berbeza. Jika ubat, ianya menyembuhkan penyakit dengan mekanisme berbeza. Ini adalah ubat, dan bukan supplement.

Kita kena fahami, supplement adalah bukan ubat. Tapi supplement adalah satu bentuk makanan. Sebab tu kita sebut supplement ni adalah ‘makanan-tambahan’.

Kalau makanan tambahan bermaksud ianya adalah satu bentuk makanan yang kita tambah ke dalam diet harian kita, untuk melengkapkan zat makanan yang tubuh kita perlukan.

Apabila ianya adalah ‘makanan’, kita kena lah pastikan ‘makanan’ itu akan memberikan nutrisi ke dalam tubuh, memudahkan sel-sel bekerja. Selain itu, ‘makanan’ dan zat membantu tahap kesihatan sel dari satu tahap ke satu tahap yang lebih baik.

 

IKUT NASIHAT DOKTOR DAN MAKAN UBAT

Sebab apa doktor anti-supplement?

Bukan apa.. sebabnya bila kita sihat, kita rasa kita tak perlu ubat..kan? Betul tu. Tapi waktu kita sihat pun kita rasa kita tak perlu supplement. Hmm.. part ni salah. Kenapa?

Sekali lagi sebab supplement bukan ubat. Supplement adalah makanan.

Ubat adalah untuk merawat. jadi bila kita sakit, kita kena jumpa doktor, dan makan ubat yang dah diberikan.

Sementara waktu itu juga, dapatkan nasihat doktor untuk makanan berkhasiat dan supplement yang diperlukan untuk bantu tahap kesihatan tubuh.

Supplement yang baik dan bagus untuk jangka masa panjang adalah makanan tambahan yang baik dan semulajadi. Seperti makanan, kita makan untuk dapatkan zat. Dan bila kita makan tak semestinya sakit kita terus baik. Contoh: mak-mak nenek kita dari dulu makan ulam-ulaman dan banyak minum air masak tanpa ais. Kesannya adalah sewaktu mereka menginjak usia dan mereka masih sihat dan kurang dapat penyakit.

Jadi begitu lah konsep supplement, kerana supplement adalah makanan tambahan, yang berfungsi menambah zat nutrisi yang lompong dalam badan kita.

 

3 PERKARA PENTING DAN IANYA SANGAT MUDAH!

Lepas apa yang kita bincangkan, kita sebenarnya boleh menurunkan berat badan secara sihat dengan mengamalkan 3 perkara mudah:

  1. Jaga pemakanan kita. Tukar kepada pemakanan sihat.
  2. Bersenam
  3. Ambil supplement yang berkesan, selamat dan mesra alam.

In shaa Allah..lifestlye kita akan berubah ke arah yang lebih positif.

 

Untuk mengetahui banyak perkara tentang supplement yang semulajadi dan selamat untuk diambil dalam jangka masa yang panjang, bolehlah hubungi Mira:

Whatsapp/ call: 019-2821775

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

 

Sebab Vitalea Shaklee Dalam dalam senarai Top Ten

MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE

  • Penambah Tenaga Segera
  • Membantu sistem memori
  • Memberi daya fokus yang lebih tinggi
  • Memberi kecergasan tubuh dan minda
  • Menjadi satu elemen ‘Pelengkap-Nutrisi’ yang terbaik sejak penciptaannya.
  • Membantu kesuburan bagi lelaki dan wanita yang inginkan zuriat
  • Membantu stimulasi metabolisma
  • Melambatkan proses penuaan
  • Memastikan sel hidup dan sihat
  • Menggalakkan pertumbuhan sel-sel baharu
  • Menjaga kesihatan tiroid (hipotirodisme)
  • Menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh
  • Melindungi organ iaitu fungsi buah pinggang dan hati.

Jom tengaok pengalaman Mira semasa HB rendah sangat waktu Mira mengandungkan anak ke-4

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

PERKATAAN ‘VITAMIN’

Kalau korang nak tahu, perkataan ‘vitamin’ yang kita selalu sebut ni, sebenarnya telah muncul pada 100 tahun lebih yang lalu. Asalnya, vitamin ni adalah satu produk yang bernama ‘Vitalize-Mineral’. Bila mengikut peredaran zaman, kandungan seperti dalam Vitalize-Mineral dibuat oleh syarikat-syarikat lain yang mengeluarkan produk yang seakan VITALIZE-MINERAL.

 

Yang mengkagumkan VITALIZE-MINERAL adalah produk multivitamin pertama yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Tak ada lagi sesiapa pun waktu tu mengformulasi multi-vitamin yang lengkap dengan semua vitamin dan zat mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Pengasas Shaklee ni adalah Dr. Shaklee, founder syarikat MLM yang tersohor di dunia iaitu Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuk Vitalize-Mineral ni dari cecair ke bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vita-Lea. Botolnya pun dah berubah.

Image result for Vitalea Shaklee

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin penting dan 7 mineral yang vital dalam tubuh. Semua ini adalah seperti yang telah disarankan oleh RDA. Fom=rmulasi mudah yang sangat seimbang.

Image result for Vitalea Shaklee

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang komplex, tablet Vita-Lea terhasil dengan coating ‘Explo-tab’. Ini kerana tablet multivitamin inilah yang pertama di dunia dan masih menjadi yang pertama, boleh larut dalam air dengan cepat.

Related image

Tablet yang mudah larut ini penting supaya ia cepat larut dalam perut dan terserap dengan mudah oleh usus kita.

 

UJIAN KLINIKAL TELAH MEMBUKTIKAN DENGAN PENGAMBILAN VITALEA SHAKLEE SELAMA SETAHUN BOLEH MENGURANGKAN RISIKO JATUH SAKIT SEBANYAK 65%.

Image result for Vitalea Shaklee

 

Vita-Lea ni sangat bagus untuk:

  • Semua orang dewasa lelaki dan wanita yang pentingkan nilai kesihatan tubuh sendiri.
  • Wanita yang hamil, menyusu dan berpantang
  • Wanita yang mempunyai HB low
  • Wanita dan lelaki yang anemia
  • Sesiapa yang kekurangan zat mineral akibat kekurangan nutrisi dalam tubuh
  • Mereka yang berdiet
  • Mereka yang susah nak makan
  • Wanita yang selalu morning-sickness
  • Warga tua yang ingin menjaga kesihatan
  • Yang bertungkus-lumus membuat kerja sampingan untuk mencari rezeki.

 

APA KATA PENGGUNA VITALEA SHAKLEE ??

 

Displaying 1495558914319.png

 

Displaying PicsArt_05-24-12.51.28-01.jpeg

 

Displaying 1495559105701.png

 

Displaying 1495559489228.png


 

NAK ORDER VITALEA SHAKLEE  ??

 

Dalam sebotol Vita-Lea ade 120 biji. Boleh tahan 2 bulan sebotol ni. tau. Jimat kan !

Displaying 1495539264087.png

Boleh order terus dengan saya.. Mira Hamzah atau details saya macam kat bawah tu.. hehe

 

SID ID: 1211255

Whatsapp / Call : 019-2821775

Nor Hazmira Mihamzah

COD: Sijangkang, Telok Panglima Garang, Bukit Tinggi (Klang)

Pos: Ke seluruh Malaysia

 

Manfaat Collagen Powder Shaklee

Semakin kita berusia, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan kurang kolagen . Ini mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur.

Umur adalah satu faktor sahaja. Faktor lain adalah kerosakan kolagen akibat radikal bebas, sinaran UV dari matahari, pencemaran dalam udara dan air, serta kekurangan nutrisi untuk tubuh menghasilkan kolagen.

Image result for Collagen Shaklee

MANFAAT UTAMA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

 

Kecantikan:

  1. Nampak lebih muda
  2. Menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan rambut baru
  3. Menguatkan kuku dan menyihatkan kuku yang mudah rosak.
  4. kulit akan kurang kering dan mengekalkan elastisitinya. Kalau kita dah dapat Shakleeeffect SCP ni, kita rasa macam nak pegang aje kulit muka kita.
  5. Membantu mengurangkan parut dengan cepat.
  6. Mempunyai antioksidan yang banyak dan bertindak sebagai anti-penuaan.
  7. Membantu mengurangkan garis-garis halus di muka dan seluruh badan akibat penuaan.

 

Kesihatan sendi dan seluruh badan:

  1. Untuk membina tulang yang sihat, kalsium juga sangat mementingkan kolagen untuk membantu penjagaan tulang yang baik.
  2. Kolagen membina cartilage yang menipis.
  3. Kolagen membantu memperbaiki otot mata supaya tetap anjal. Penglihatan semakin baik (dengan pengambilan konsisten dalam set kesihatan mata).
  4. Kolagen juga membantu membekalkan nutrisi yang cukup kepada otak. Ini dapat mengurangkan kesan penuaan pada sel-sel otak.
  5. Kolagen membantu menguatkan ikatan tulang iaitu memastikan elastisiti bagi tendon, ligamen dan rawan (cartilage).
  6. Jika ada bahagian sendi yang telah pun sakit, kolagen menempatkan bendalir sinovia supaya kurang geseran dan kesakitan yang dialami.
  7. Apabila banyak collagen dalam badan, badan kita akan mengetahui bahagian mana yang dia akan perlukan kolagen untuk memperbaiki sel-sel badan.

 

SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) MAMPU MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN KULIT

 

Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang unggul. Ia mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen yang bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik ikan merah tersebut.

Image result for Collagen Shaklee

Berat molekular SCPadalah sangat rendah iaitu 1000 Dalton (Dalton adalah unit bagi berat molekular yang disukat).

Semakin mengecil unit dalton, semakin mudah collagen powder itu diserap ke dalam tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

 

RAMUAN HEBAT SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Kajian saintifik dan ujian-ujian klinikal Shaklee membuktikan kesan perubahan seseorang apabila mengambil SCP selama 8 minggu secara konsisten.

Image result for Collagen Shaklee

Sisik ikan merah

Ikan Merah (Red Snipper) hidup sehingga 5000m di dasar lautan dan bebas dari pencemaran. Sisik ikan merah ni mampu menahan tekanan dasar laut yang tinggi. Jadi ia tak sama dengan ikan yang banyak kat pasar tu..

Untuk buat kolagen ni, Shaklee gunakan sisik ikan merah. Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium. Ini kerana ikan merah tidak terdedah dengan pencemaran lautan yang tinggi. Jenis kolagen daripada sisik ikan merah ini mempunyai kadar penyerapan kolagen lebih tinggi berbanding kolagen haiwan lain.

 

Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oliek, iaitu satu emolien dan pelembap kulit yang hebat. Mempunyai isoflavones, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Image result for camellia japonica

Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia japonica, dapat membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa ia dapat mengikat amaun air yang banyak. Asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembap, lembut dan licin.

Image result for Pfaffia

Ni yang dikenali dengan nama Brazillian Ginseng

 

Elastin dari kolagen ikan

Elastin adalah bahan yang membuatkan kulit elastik atau anjal. iaitu boleh menegang dan kembali ke bentuk asal. Elastin ini memelihara kulit yang tegang dirtarik. Elastin adalah bahan yang bekerjasama dengan kolagen untuk mengekalkan kulit tegang, anjal dan muda.

Image result for Elastin red snapper

 

Vitamin C dan Vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan dalam masa yang sama menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

Image result for Vita C Shaklee

Vitamin B pula turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.

Related image

Ekstrak kekerang

Glukosamin daripada ekstrak kekerang sangat penting dalam proses mengsistesis bendalir sinovia yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi. Ia juga menghidrat mata, mengelakkan ‘watery eye’ akibat kegatalan mata akibat kering atau ketidakselesaan mata.

 

Lactobacillus acidophilus

Ini adalah satu ramuan lagi yang mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semua sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Image result for lactobacillus acidophilus

 

TESTIMONI KEBAIKAN KOLAGEN

  • Terbukti berkesan dalam 8 minggu melalui ujian secara klinikal
    • Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan
    • Statistik menunjukkan 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas menggunakan selama 8 minggu

BIAR GAMBAR BERBICARA

Ini adalah hasil menggunakan SCP secara konsisten bersama-sama dengan Vivix. Memang ketara perubahan kulit muka kakak comel ni kan. Rasa-rasanya lah kalau kita jadi macam tu, happy tak puan-puan? Heheee..

Saya makan baru nak masuk kotak ke 3. Makan sebab muka salah pakai produk. Jadi sangat kering dan teruk. Makan kolagen hari ketiga, terus muka lembap je rasa. Hilang serta merta kulit kering mencengkam tu. Parut makin hilang, kulit lembap-lembap dan sakit sengal lutut pgg takde dah! Sangat best dan berkongsi dengan kawan. Kawan pun dah repeat 2 kotak dah.. Heheh! Suke sangat kolagen Shaklee! Sangat superb!!

Mak saya pun makan. Makan dengan sangat konsisten. Dah masuk 4 atau 5 kotak rasenya. Dulu muka mak saya berjeragat teruk. Sekarang ni kalau tengok sekali imbas memang dah tak nampak langsung muka bercapuk tu. Kawan-kawan dia pun ramai tegur plus, muka dah nampak lebih bersih dan cerah. Ini kisah benar.

Ha…

Best ke Hebat?

Harga sangat berpatutan dengan kualiti kolagen ini. Memang satu-satunya kolagen di pasaran yang mempunyai nilai dalton paling kecil yang mudah diserap oleh tubuh.

Apa tunggu lagi. Dah nak puasa ni, dapatkan 2 kotak untuk 1 bulan pengambilan. 2 kotak (mengandungi 30 sachet) hanya RM606.60

disarankan untuk membeli Produk Shaklee daripada SID yang terlatih sahaja, kerana SID yang terlatih akan memberikan konsultansi dan servis yang terbaik. Berbaloi dengan wang yang anda invest untuk kecantikan dan kesihatan anda kann.

Kalau nak order Shaklee Collagen Powder ni boleh hubungi dengan Mira di nombor di bawah. In shaa Allah Mira akan berikan servis terbaik kepada pelanggan yang membeli dengan Mira. Mira akan guide sehingga menampakkan hasil yang progressive dan positif. In shaa Allah.

www.mirahamzah.com

Whatsapp: 019-2821775

COD: Sijangkang, Telok Panglima Garang, Bukit Tinggi Selangor.

Pos ke seluruh Malaysia.

Pengalaman mengandung: HB rendah sampai nak kena suntikan inferon.

 

Mira anemia time preggy memang teruk. Waktu 2nd child memang hilang banyak darah sampai pengsan 2-3 kali lepas deliver baby.. Bila dah stabil, Doctor kata Mira hampir tumpah darah. Syukur tak jadi.. kalau tak mungkin maut menunggu.

 

Teringat time Mira mengandung ank ke3 dulu.. HB rendah jugak. Klinik buat Full Blood Picture (FBP) sampai 2 kali sebab 1 MD nak tengok. Satu lagi pakar kat hospital pulak nak confirm. Waktu tu Mira konsisten makan iberet folic yang kandungan iron nya sehingga 500 mg tu.. banyak kan.. hehe

 

Tapi sayangnya walau dah consume benda tu.. FBP still menunjukkan HB mira rendah sangat. Macam-macam dah buat nak bagi HB naik…sama jugak resultnya..

 

Sampai nurse dah intro pasal suntikan inferon. Suntikan inferon ni adalah cucuk iron liquid kat butt kiri dan kanan setiap selang sehari. Haa.. scary kann.. Jarum yang mencucuk tu pun boleh tahan la besarnya.

Nilah rupa bentuk inferon tu

 

Bila tanya-tanya kat kakak-kakak yang datang klinik tu jugak.. ada yang experienced cucuk tu.. sakittt sangat katanya. Dia cucuk seminggu 2 kali sebab hb dia rendah sangat.

 

Kakak tu kata.. mula-mula dia cucuk seminggu sekali pun dah sakit sampai berbulan-bulan tak hilang sakitnya. Tanda lebam toksah ceritalah.. memang berbiru-biru dan kehitaman bekas cucuk tu. Ini kan pulak cucuk 2 kali seminggu. Nurse tu ada yang kata patient yang datang dengan HB yang teruk sangat sampai kena cucuk setiap hari.. huuu… takutnya Mira waktu tu.

 

Waktu preggy anak ke4.. lagi teruk. Semakin rendah HB mira waktu kandungan seawal 12 minggu.. HB Full Blood Count (FBC) dah turun jadi 9.

 

Nurse dah bising. Sebab pengalaman anak ke2 dan ke3 yang kurang HB menyebabkan nurse nak intro inferon jugak. Siap dia tulis dalam buku merah tu.. Doktor pun dah endorse. Yinggal nak datang ikut date tu.. tadah peha aje lah..

 

Mira waktu tu memang susah hati.. tak nak cucuk inferon. Sedih, stress. Pulak tu Mira jenis diam kan dalam hati.. tak nak bagitahu husband sebab takut dia susah hati. Tak bagitahu mama jugak sebab takut dia sedih dan susah hati.

Waktu Mira susah hati tu.. macam ni lah lebih kurang rupanya kot..hehe. Memang nangis sensorang aje.. takut, sedih, stress. Tapi tak nak cakap kat suami atau ibu.. takut diorang pulak stress.. nanti Mira lagi bertambah stress. So yang Mira buat.. Mira bercakap dengan baby Mira… dan solat, doa banyak-banyak mintak Allah tolong Mira..

Balik dari klinik KK tu, mira usaha nak cari jugak alternatif nak pulihkan hb ni. Dah makan iberet folic tak jalan jugak so menghadap Allah mintak petunjuk.

 

Bila masuk kerja semula… niat hati kena jugak masuk site sebab dah lama tak buat workplace inspection. So Mira pun sampai ofis tu terus pegi sarapan.. tekad membulat untuk stay strong. Lepas kerja-kerja admin selesai.. pergi la lunch kat kantin. Habis lunch bangun berdiri aje dah rasa nak pitam. Terhoyong hayang jalan ke pintu ofis akhirnya akur tak boleh terus berjalan. Mira tertunduk duduk kat lantai.

 

Nasib baik ada kawan-kawan lagi kat situ. Waktu tu cepat-cepat kawan papah ke ofis dan dia bagi vitalea dan vitamin c Shaklee. So Mira pun makan.

 

Lepas beberapa hari consume Vitalea dan Vitamin C Shaklee, rasa badan selesa dan boleh jalan laju berbanding hari-hari sebelumnya. Terlupa pulak tragedi nak pitam tu.. hehe..

 

Mira try order Vitalea dari kawan tu.. bila makan badan rasa cergas. Tak rasa pening-pening nak pitam dah. Makan pun berselera.

 

Tak dak masalah dah nak masuk site tengah-tengah panas pun.

 

Seminggu lepas insiden pitam tu, mira pi check kat klinik sini. HB naik banyak… excited sangat.

 

Alhamdulillah… lega sangat rasa tak payah cucuk inferon tu..

Vitalea Iron Formula ni.. bukan sahaja bagus untuk naikkan HB.. tapi bila kita makan ni.. badan kita akan selesa dan cergas. Alhamdulillah.. syukur sangat dipertemukan dengan Vitalea.

Tu lah pengalaman Mira dengan Vitalea..sayu bila kenang.. hihi…

 

Ibu-ibu yang kat luar sana.. kalau ade masalah anemia.. kita jangan putis asa.. Kita MESTI KUAT.. MESTI USAHA, MESTI IKHTIAR lagi.. jangan terus solusi inferon. Sakit cucuk inferon tu nanti buat ibu bertambah stress..

 

Tq so much kat Allah.. dan kawan Nurul Idayu Kambali yg kenalkan mira dengan shaklee vitalea.

 

Nak dapatkan nasihat berkenaan Vitalea atau vitamin yang lain.. boleh berhubung terus dengan Mira melalui:

Whatsapp (respon paling cepat)

019.2821775

 

Atau tinggalkan comment disini dan terus email Mira untuk notifikasi. Bukan ape.. takut tak perasan.. nanti lambat pulak respon nya..

normi.nhm@gmail.com.

Mira, WAHM Shaklee

019-2821775

Pilih Mira Jadi SID anda

Kenapa pilih Mira untuk jadi SID (Shaklee Independent Distributor) anda ?

 

😊Mira jadi SID bukan hanya sebab nak cari pitih je (duit), atau nak glemer (tak glemer ponn)..

 

😊Tapi Mira nak kongsi kebaikan supplement Shaklee ni, dan Mira percaya ianya terbaik kepada yang memerlukan.

 

😊Jadi Mira WAJIB redah cari ilmu yang cukup untuk consult orang yang memerlukan Shaklee.

 

😊Mira membaca topik-topik kesihatan, energi, ubatan dan penyakit.

 

😊 Mira pergi kelas berbayar dan tidak berbayar untuk gali ilmu-ilmu berkenaan.

 

😊Mira follow coach dan upline rapat2 demi ilmu dan menjaga ukhuwah

 

😊Mira contact dan follow up downlines

 

😊Mira buat kelas dan kongsi ilmu yang dipelajari kepada orang lain

 

😊Mira cari ilmu daripada kumpulan manusia yang berkualiti supaya Mira menjadi SID yang berkualiti untuk masyarakat.

 

😊Setiap hari Mira akan spend sekurang-kurangnya 2 jam untuk membaca perihal kesihatan, nutrisi dan penyakit-penyakit kronik, daripada jurnal dan buku-buku ilmiah yang berkualiti.

 

🍀Produk Shaklee adalah produk berkualiti yang mempunyai kandungan yang selamat untuk dimakan, dalam masa yang singkat, sekalipun untuk jangka masa yang lama.

 

🍀Produk Shaklee melalui pelbagai ujian klinikal dan saringan yang ketat. Product Shaklee adalah satu-satunya product kesihatan yang telah melalui dan lulus ujian-ujian dalam Landmark Study.

 

🍀Product Shaklee mempunyai patent dalam setiap produk kesihatan yang terpilih

 

🍀Product Shaklee juga menggunakan product bebas pestiside, bebas GMO dan semua yang boleh merosakkan tubuh badan manusia dan kerosakan kepada alam sekitar.

 

😊Segala ilmu yang Mira pelajari akan Mira salurkan kepada orang lain melalui kelas online. Kelas produk knowledge dan kesihatan Mira akan buat  hingga 3 kali seminggu atau minimum 2 jam seminggu.

 

😊Mira juga guide kumpulan #detoksparasit demi memberi kesedaran kepada mereka yang sedar tentang kepentingan kesihatan.

 

😊Jika ada pesakit kronik yang meminta nasihat daripada Mira, Mira akan tanya kesemua perkara tentang penyakit tersebut dan double confirm dengan pegawai-pegawai perubatan dan kumpulan pakar nutrisi.

 

😊Semua ni adalah demi individu yang betul-betul memerlukan nasihat berkenaan penyakit dan pemakanan tambahan.

 

Selain itu.. Mira tak beri harga ahli untuk yang bukan ahli (kecuali yang betul-betul terdesak dan memerlukan i.e. fakir dan miskin).

 

Kalau nak harga murah dan jimat jom kita masuk ahli. Baru lah adil kepada orang yang dah susah payah invest fee ahli.

 

Mereka yang masuk ahli bawah Mira akan dapat harga jimat dan enjoy package kelas ilmu produk, kesihatan dan penyakit dari masa ke semasa.

 

Sebab apa ? Sebab Mira jaga etika kerja Mira. Bagi harga ahli kpd bukan ahli akan buatkan peniaga lain boleh jatuh menjunam-junam. Mira takkan nak jadi kaya lepas musnahkan periuk nasik dan impian orang lain.. Kita orang Islam tak boleh buat macam tu.. kann..kannn.. ?

 

Semua 👆🏼👆🏼tu.. Mira dah ambik sedikit masa Mira bersama keluarga, dan masa emas anak-anak Mira yang sedang membesar, demi cari ilmu untuk advice orang yang memerlukan Shaklee. Jadi.. Mira tak nak lah aniaya diri Mira dan semua buah hati kesayangan Mira.

 

Sebab tu masyarakat perlu mencari SID berkualiti.

 

Orang awam berhak bertanya tentang semua ni sebelum memilih SID.

 

Hubungi Mira untuk mendapatkan khidmat nasihat dan jualan produk berkualiti Shaklee.

 

Mira 019.2821775

 

Trained●Confident●Trusted

Shaklee Independent Distributor

 

✔Shaklee Sijangkang #ShakleeSijangkang

 

✔Shaklee Johan Setia

#shakleeJohanSetia

 

✔Shaklee Bukit Tinggi

#ShakleeBukitTinggi

 

✔Shaklee Klang

#ShakleeKlang

 

✔Shaklee Kulim

#shakleekulim

 

Call / Whatsapp

Mira

019.2821775