Hot Selling Product Shaklee

Assalamualaikum dan selamat tengahari..

 

Ni Mira dalam dok buat kerja-kerja rumah, sambil dok type panjang berjela info berkenaan Shaklee.

 

Kalau ade customer yang pm nak tanya info ringkas berkenaan satu-satu product Shaklee, kadang-kadang tak jumpa mana letaknya notes tu.

 

So Mira fikir eloklah Mira letak kat blig nih supaya senang orang boleh baca bila-bila dan senang jugak Mira nak rujuk semula nanti.

 

Ni ada beberapa info manfaat yang ringkas berkenaan produk Shaklee yang top selling:

OMEGAGUARD (Minyak ikan terbaik)

Kalau nak detail pasal Omegaguard, boleh baca di sini.

Fungsi Omegaguard ni banyak, antaranya adalah:

Alahan, batuk kahak, kawal kolestrol, jaga jantung dan supplement untuk otak, tingkatkan imun badan, strok, saluran darah tersumbat, tekanan darah tinggi. Ibu hamil, berpantang dan menyusu.

 

VIVIX

Seperti yang diwar-warkan.. Vivix ni banyak dah membantu pesakit-pesakit kronik kembali menjalani hidup seperti sebelumnya..iaitu sebelum dia memgalami sakit kronik.

Vivix menangani masalah inflamasi sel yang teruk sehingga menyebakan penyakit.

Kat bawah ni Mira senaraikan sikit kelebihan menggunakan Vivix:

Kesihatan sel-sel dari peringkat kromosom, supplement untuk strok, alzheimers; awet muda, melawan sel kanser, melawan diabetes, bantu atasi masalah prostat, masalah rahim, falopian, banyak lagi.

 

OSTEMATRIX

OOstematrix pulak selalu dikaitkan dengan kalsium untuk tulang yang rapuh (osteoporosis). Tapi sebenarnya ostematrix bulan sekadar kalsium. Ada Boron, Fosforus, Vit D, Magnesium. Semua mineral ini sangat berguna dan banyak kelebihannya untuk masalah-masalah lain seperti:

Migraine, senggugut, sembelit, masalah penghadaman, abdominal pain, osteoporosis, lenguh2, sakit sendi, kejang urat, ibu hamil, berpantang dan menyusu, masalah gigi dan gusi kerap berdarah.

 

VIT-C PLUS

Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya Sustained Release Vit-C Plus sebenatnya lain daripada Vit C yang lain.

 

Ia hadir bersama cofactor iaitu bioflavonoid. Selain tu kelebihan Vit C ni juga, ia melepaskan Vit C yang diperlukan dengan sendirinya.. setiap biji dapat membekalkan vit c ke dalam darah pada setiap jam, selama 5 jam sehari.

 

Berikut info mudah berkenaan Vit-C Plus:

Bekal vit c ke dalam darah setiap jam. Bantu repair segala sel dalam tubuh, Penyembuhan luka pembedahan, bantu buat kolagen, vitamin untuk kulit yang cantik, bantu masalah gusi berdarah, gusi bengkak, periodontis (gusi menyusut), cepat lebam-lebam, demam, selsema, tingkatkan imun tubuh, baiki insomnia dan stress. Untuk semua wanita dan lelaki.

 

VITA – E COMPLEX

Selain daripada mencantikkan kulit dan menghalang pembentulan jeragat, Vita E banyak kelebihannya. Antaranya:

Kesuburan untuk lelaki dan wanita, menyeimbangkan semua hormon dalam tubuh, bantu masalah keguguran, memperbaiki kemandulan, senggugut, melindungi jantung.

Selain dari product ESP, minuman soya yang mempunyai asid amino perlu yang lengkap adalah dalam Mealshakes.

Berikut adalah sebahagian manfaat melashakes:

Milk booster bagi ibu menyusu, tingkat selera makan, sesuai bagi kanak-kanak, pelengkap nutrisi- 24 jenis vitamin untuk anak-anak besar dengan sihat, protein tumbuhan baik untuk sistem penghadaman.

 

ESP (Protein soya)

Diperbuat daripada kacang soya bukan GMO. Diljndungi khasiatnya dengan proses yang khas. ESP bukan sahaja digunakan oleh wanita menyusu sebagai milkbooster. Tapi juga untuk kelebihan dan manfaat yang lain seperti di bawah:

 

Kesihatan kulit, kuku cantik, memperbaiki masalah jeragat, memperbaiki masalah kesuburan.lelaki dan wanita, membantu pesakit jantung, mengawal kolestrol tinggi, membantu memgurangkan bengkak pada kelenjar prostat bagi pesakit prostat, membekal tenaga segera kepada wanita dan lelaki, sebagai meal replacement sementara menunggu makan makanan berat, menguruskan badan, membantu menahan rasa lapar, detoks dan melawaskan, memulihkan sel-sel badan yang kurang sihat.

 

VITALEA

Vitalea adalah vitamin terulung dan paling tua sejak zaman Dr. Forrest C. Shaklee. Kalau nak tahu Vitalea berasal dari nama asalnya iaitu Vitalized Mineral.

Nama panjang ni akhornya orang lain ambil untuk komersil kan istilah yang lebih pendek iaitu Vita-Min, dan jadilah istilah vitamin yang kita ada sekarang ni.

 

Vitalea adalah multivitamin pertama di dunia dan menjadi pelengkap nutrisi harian. Pemberi tenaga segera, atasi masalah HB rendah bagi ibu hamil, baik untuk kesihatan buah pinggang, jantung dan kesihatan organ hati.

 

B-COMPLEX + Asid Folic

Ramai yang menganggap B-Complex hanya diperlukan ketika hamil atau ketika sakit sendi dan otot sahaja.

Vitamin B-Complex sangat diperlukan setiap hari. Bahkan Malaysia telah memansuhkan GST kepaa supplement B-Complex untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengambil B-Complex sebagai supplement setiap hari.

Antara manfaat B-Complex yang dilengkapi asid folik ini adalah:

Mengatasi masalah kelesuan, bantu Alzheimer, stress, bantu tukar makanan kepada tenaga, rambut gugur, luka pembedahan, bantu bina sel darah merah, redakan senggugut, nafas berbau, meredakan alahan.

 

ALFALFA COMPLEX

Mira sejak 4 tahun memang mempunyai eczema yang teruk. Sehingga kahwin dan mempunyai 3 orang anak, eczema dan resdung Mira tetap ada. Kafang-kala perlu ambil ubat steroid dan NSAID untuk bantu kurangkan kegatHalan.

Sehingga Mira consume semasa berpantang anak ke4, alhamdulillah, mira tak sangka, masalah resdung, eczema dan keputihan Mira hilang.

Selain dapat membantu masalah seperti di atas, Alfalfa Complex juga dapat memberi manfaat seperti di bawah:

Cuci hati, darah, usus, keputihan dan senggugut, eczema dan resdung, beri tenaga pada otot, baiki pencernaan, buang asid urik bagi pesakit gout.

 

HERBLAX

Makcik Mira memang mempunyai masalah pembuangan yang teruk. Kadang-kadang memang dia terpaksa tubggu seminggu dan lebih, untuk membuang.

 

Perutnya lama-kelamaan cepat masuk angin dan beliau sering sakit perut dan abdomen. Perutnya juga keras, bila Mira pegang. Seolah ada benda padat dalam perut.

Lepas ambik herblax, aalhamdulillah makcik mira beritahu yang dia kembali segar, dan masalah pembuangan dah lenyap. Makcik juga kata dia berasa segar dan bertenaga. Tak macam selalu, dia kerap letih dan lesu selepas balik dari kerja.

Herblax ni antara top selling product. Antara kelebihannya:

Baiki pencernaan, sembelit, membersihkan najis yang tersekat lama dalam usus besar, bantu kesihatan otot usus supaya dapat actif secara normal, kempiskan perut.

 

LETCHITIN

Bantu serap vitamin A,D,E,K, bakar lemak baru, halang kejadian batu karang, salurkan oksigen yang cukup ke otak-halang alzheimer, kawal GDM bagi ibu hamil, darah tinggi, prostate lelaki, ringankan sembelit, kawal kolestrol, pelangsingan badan.

 

GLA

Bantu kesuburan, bantu atasi symtom PMS, kawal GDM bagi ibu hamil, bantu regulate hormon dalam badan tanpa menggangu usus, menentang sel kanser, halang komplikasi diabetes,masalah rambut gugur, lambatkan menopos, bantu melawan hot-flash bagi yang mengalami symptom menopos

 

Ni sebahagian sahaja daripada banyak supplement shaklee.

 

Nak order dan konsultasi..

 

Boleh hubungi Mira

019-2821775

 

COD sekitar Sijangkang, Bandar Parkland, Bukit Tinggi, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Sg. Mas, Kulim dan kawasan sekitarnya.

 

Pos seluruh Malaysia.

 

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

website: www.mirahamzah.com

SUKA BIDANG HEALTH & NUTRITION?

Waktu Mira nak join bisnes Shaklee.. Mira suka-suka nak try aje. Tapi last-last terjatuh cinta..

 

Sebab mungkin Mira suka bidang health. So Mira tak kisah membaca buku-buku health dan medicine.

 

Bila dah terjebak dengan bisnes ni.. rupanya bukan kita belajar sorang-sorang, tapi kita ada guidance yang diberi oleh experts.

 

Antara experts yang Shaklee sediakan:

 

1. Nutritionist

 

Mereka akan buat kelas secara offline (berbayar) dan kelas online juga (F.O.C. kepada member yang dalam kumpulan iReach).. Haaa.. bestkan. Asal iReach dapat free classes.

 

2. Appointment dengan Nutritionist.

 

Ini sesi perjumpaan secara one-to-one dan offline di Shaklee office. Ni pun percuma. Angkat fon aje call diorang buat appointment.

 

3. Bengkel Nutrisi

 

Bengkel ni adalah bengkel yang diajar kepada semua ahli Shaklee yang berminat. Berbayar. Diberi buku dan sijil.

 

Semasa sesi training tu, makanan dan minum disediakan.

 

Tea break bukan kopi atau teh..

 

Tapi ESP, Cinch Shake, Milkshakes dan Performance Drink FREE.. 😃😍

 

4.Coaching

 

Ni kelas jugak mengikut kumpulan-kumpulan kecil.. upline masing-masing.

 

Kadang-kadang coaching dibuat jugak oleh sideline yang takde kaitan dengan group kecil tu..

 

Niat diorang cuma 1.. bila ada ilmu.. kongsi😎.

 

5. Marketing tools.

 

Dalam iReach.. kitorang pilih aje nak buat sendiri notes & poster.. atau just ambik kat library.

 

Just tinggal nak pick dan buat aje..

 

6. Buffer

 

Takde masa?

Tak cukup masa?

Tertinggal masa?

Alasan masa?

 

Apa lagi nak senarai..

 

So kalau semua tu jadi masalah.. BUFFER lah jawab nya.

 

Nak guna buffer pun kelas disediakan. Hadoii.. apa lagi nak kann.. semua dah disediakan.

 

7. Health & Diet Awareness

8. Contest & Gift

9. Points & Unlimited Bonuses

10. Conference and VVIP Trip.

11..

12..

13..

14..

 

Banyak lagi kalau nak senarai.

 

Bagi Mira yang paling penting..

 

Shaklee jadi eye opener kat Mira untuk jaga kesihatan diri sendiri dan orang tersayang.

 

Mira jugak seronok sangat kalau dapat bantu yang sakit jadi sihat.. Segala puji2an hanya kepada Allah.

 

Nak join SHAKLEE😃

atau

Nak beli product SHAKLEE😃

 

Come.. jana income dan impian..

MODAL HANYA RM 65 SAHAJA

 

Whatsapp Mira aje..

019-2821775

 

In shaa ALLAH Mira bantu sebanyak mana yang Mira kompeten.

 

Ikhlas,

 

MIRA HAMZAH

 

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland #pengedarShakleekulim

PENURUNAN BERAT BADAN RENDAHKAN RISIKO DIABETIS

Assalamualaikum. Baca tak berkenaan pre-diabetic yang Mira post baru-baru ni? Hmm.. seram bila kita tak tahu yang kita ni sebenarnya dah masuk kategori pre-diabetic person!

 

Post kali ni berkenaan kenapa kita kena turunkan berat badan untuk mengelakkan risiko diabetis.

Kalau kita ni jenis yang overweight, atau pernah ahli keluarga kita disahkan mengidap diabetes, jadi memang patut untuk kita ambik langkah berjaga-jaga ni.

 

SIMPTOM ANDA MENGHIDAP PENYAKIT DIABETIS

Antara simptom diabetis adalah bila anda:

  • Kerap kencing
  • Rasa dahaga sangat, kerap pulak tu.
  • Rasa lapar sangat, kerap. Bahkan masih tengah lapar sewaktu tengah makan tu.
  • Lesu yang teruk
  • Penglihatan yang kabur
  • Bahagian luka yang lambat sembuh
  • Penurunan berat badan mendadak walaupun anda adalah pengidap diabetis type 1
  • Rasa mencucuk, kebas (type 2)

 

DIABETIS AKAN OTOMATIK TURUNKAN BERAT BADAN KITA. JADI KENAPA NAK KENA TURUNKAN BERAT BADAN JUGA?

 

Ramai yang beranggapan, bila diabetis berat badan akan turun jugak, secara mendadak pula tu. So what for nak reduce weight lagi.

Sebenarnya kita kena fahami, mekanisma turun berat badan secara sihat adalah apabila kita mengurangkan gula tapi dalam masa yang sama kita masih memberikan sel-sel tubuh makanan mereka untuk sel melakukan aktiviti sel. Penurunan berat badan adalah melalui pembuangan toksin dan lemak berlebihan dalam tubuh.

Sedangkan penurunan berat badan mendadak yang disebabkan oleh diabetis adalah kerana gula dalam darah tidak dapat disalurkan kepada sel dan aktiviti sel menyusut serta merta. Ada sel yang mati secara nekrosis dan ini semua bahaya untuk tubuh badan kita.

Kalau kita dah tahu yang kita dah masuk fasa awal diabetis, dan badan kita masih belum turun beratnya lagi. Waktu ni lah kita kena cuba kurangkan berat badan kita secara sihat. Kita mesti pastikan berat badan kita adalah berat ideal!

Apabila berat badan berlebihan, seolah badan kita ni mesin yang susah nak bergerak dan enjin terpaksa bekerja keras untuk memastikan seluruh sistem tubuh badan kita berfungsi stabil. Ini akan memberikan tekanan yang hebat pada organ-organ dan salur darah dalam tubuh kita.

 

PUNCA DIABETIS

Diabetis boleh berpunca dari banyak sebab. Antaranya:

  • Family history
  • Obesiti
  • Kurang bersenam
  • Cara Pemakanan yang tidak sihat

Image result for type 2 diabetes risk factors

 

Menurut kajian, apabila kita kehilangan 7% daripada berat badan yang terdahulu, kita sebenarnya berjaya mengurangkan risiko diabetis sebanyak 60%. Wow! Banyak kan penurunan tu.

NAK BUAT APA BILA DAH TAHU ANDA SEORANG PENGIDAP DIABETIS ?

Image result for type 2 diabetes prevention

 

1. KAWAL PEMAKANAN

Kawal pemakanan adalah faktor utama untuk badan kita mula berfungsi dengan baik. Apabila kita makan makanan yang mesra tubuh dan meninggalkan makanan yang ‘anti-tubuh-sihat’ sebenarnya kita dah membantu sel dan organ badan kita untuk bekerja dengan lebih mudah dan effisyen.

Susah?

Image result for type 2 diabetes risk factors

Kalau kita terkena penyakit lagi lah susah. Nak makan dan minum semuanya mesti berjaga-jaga. So kita cuba fikir macam tu. In shaa Allah kita akan lebih mengawal pemakanan kita.

Antara caranya adalah, pilih makanan / masakan yang:

  • Kurang gula, garam dan lemak
  • Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran serta lengkapkan menu protein.
  • Kalau susah sangat nak tukar, kita kena buat detoks sekali-sekala. Ambil supplement yang betul dan belajar cara pemakanan suplemen, pemakanan dan gaya hidup sihat yang betul.

2. BANYAKKAN BERSENAM

Jadi, macamana nak mula kurangkan berat badan ni?

Kalau nak turunkan berat badan dengan hanya makan ubat kurus, lupakan aje lah. Sebab toksin utama tidak dibuang. Tapi tersimpan rapi dalam tubuh. Ni yang kita panggil Yo-Yo weigh loss atau Yo-Yo diet. Bila yo-yo ni maksudnya senang turun, senang naik semula. Lama-lama kita jadi fed-up dan terus biarkan berat badan kita meningkat. Waktu tu kita mungkin pasrah “Kalau nak kena jugak diabetis nak buat macamana”

Bersenam menjadi tonggak utama untuk progem penurunan berat badan ni. Buat lah senaman ringkas sekurang-kurangnya 15-30 minit sehari.

Jika kita tak sempat bersenam, cuba ambik peluang masa kita menggunakan tangga, daripada naik lift. Menggunakan laluan yang jauh sebelum kaki sampai ke destinasi.

 

BERMULA DENGAN SENAMAN YANG SIMPEL

  • Bila kita decide kita nak kena mula bersenam, tak perlulah sampai kita nak kena pi cari sneakers hebat, baju senaman yang best-best.
  • Senaman untuk orang yang mempunyai penyakit kronik seperti masalah buah pinggang, diabetis, sakit jantung dan sebagainya memerlukan senaman yang simpel aje. Mulakan dengan berjalan, menaiki tangga. Senaman yang mudah tapi menggunakan otot-otot unjuk bekerja.
  • Kalau nak yang berpeluh sikit, masa dok tengah layan tv, tiba-tiba ada iklan kan. Ha, time tu cuba ambik masa untuk buat jumping jack. Buat ikut kemampuan diri.
  • Bila ada orang telefon pulak kan.. cuba berjalan-jalan sambil bercakap telefon tu. Sambil sebelah tangan dihayunkan ke atas, ke bawah dan tukar pulak sebelah tangan lagi.
  • Kalau pergi makan kat luar pulak, atau bawak family pergi beli baju raya ni, cuba cari parking yang agak jauh sikit (tengok kemampuan diri juga). Bila jauh, kita akan nak kena berjalan jauh sikit la kann.
  • Satu lagi, biasanyakan kalau kita pergi membeli belah kat kedai ke, shopping mall ke, kita beli barang yang banyak. Kita angkut sikit-sikit ke dalam rumah. Ini akan menggalakkan kita lebih banyak berjalan dan proses ulang-alik tu juga tak membebankan otot dan posture kita membawa barang yang banyak sekaligus. Jadi kita akan menjaga posture kita. Baguskan!

 

DETOX

Pernah dengar kan perkataan detoks ni. Banyak cara kita boleh detoks.

Antara yang famous sekarang ni adalah diet atkins. Kalau Mira pulak, suka sangat dengan detoks parasit. Sebab menyingkirkan parasit yang menjadi punca kepada banyak toksin dalam badan, adalah satu cara yang apling berkesan untuk menurunkan berat badan dan dapatkan inchloss.

BORING

Buat benda yang sama setiap hariBoring atau bosan boleh menyebabkan aktiviti otak kurang aktif berbanding apabila kita teruja membuat sesuatu perkara.

Jadi, untuk mengelakkan bosan:

carilah kawan yang boleh menjadi peneman untuk aktiviti bersenam kita tu. Cuba perkara yang baru dalam hidup kita. Contohnya kita tak pandai memasak atau tak suka pun memasak. Cari kawan yang boleh menggalakkan kita dan cubalah masak! Kita juga boleh cuba pelbagai masakan dengan resepi ‘eat-clean’. Atau suka mendaki dan treking, ajaklah pasangan untuk melakukan bersama

Apa pun ‘make-it-fun’. Buat sesuatu untuk secara sukarela dan seronok, bukan terpaksa. Bercampur dengan rakan yang positif dan sekepala. Dan hati-hati dengan kawan yang boleh menggalakkan lagi pemakanan dan gaya hidup tidak sihat.

 

3. AMBIL SUPPLEMENT YANG BAGUS DAN SELAMAT UNTUK TUBUH DALAM JANGKA MASA YANG PANJANG

Perubatan dan Supplement adalah berbeza. Jika ubat, ianya menyembuhkan penyakit dengan mekanisme berbeza. Ini adalah ubat, dan bukan supplement.

Kita kena fahami, supplement adalah bukan ubat. Tapi supplement adalah satu bentuk makanan. Sebab tu kita sebut supplement ni adalah ‘makanan-tambahan’.

Kalau makanan tambahan bermaksud ianya adalah satu bentuk makanan yang kita tambah ke dalam diet harian kita, untuk melengkapkan zat makanan yang tubuh kita perlukan.

Apabila ianya adalah ‘makanan’, kita kena lah pastikan ‘makanan’ itu akan memberikan nutrisi ke dalam tubuh, memudahkan sel-sel bekerja. Selain itu, ‘makanan’ dan zat membantu tahap kesihatan sel dari satu tahap ke satu tahap yang lebih baik.

 

IKUT NASIHAT DOKTOR DAN MAKAN UBAT

Sebab apa doktor anti-supplement?

Bukan apa.. sebabnya bila kita sihat, kita rasa kita tak perlu ubat..kan? Betul tu. Tapi waktu kita sihat pun kita rasa kita tak perlu supplement. Hmm.. part ni salah. Kenapa?

Sekali lagi sebab supplement bukan ubat. Supplement adalah makanan.

Ubat adalah untuk merawat. jadi bila kita sakit, kita kena jumpa doktor, dan makan ubat yang dah diberikan.

Sementara waktu itu juga, dapatkan nasihat doktor untuk makanan berkhasiat dan supplement yang diperlukan untuk bantu tahap kesihatan tubuh.

Supplement yang baik dan bagus untuk jangka masa panjang adalah makanan tambahan yang baik dan semulajadi. Seperti makanan, kita makan untuk dapatkan zat. Dan bila kita makan tak semestinya sakit kita terus baik. Contoh: mak-mak nenek kita dari dulu makan ulam-ulaman dan banyak minum air masak tanpa ais. Kesannya adalah sewaktu mereka menginjak usia dan mereka masih sihat dan kurang dapat penyakit.

Jadi begitu lah konsep supplement, kerana supplement adalah makanan tambahan, yang berfungsi menambah zat nutrisi yang lompong dalam badan kita.

 

3 PERKARA PENTING DAN IANYA SANGAT MUDAH!

Lepas apa yang kita bincangkan, kita sebenarnya boleh menurunkan berat badan secara sihat dengan mengamalkan 3 perkara mudah:

  1. Jaga pemakanan kita. Tukar kepada pemakanan sihat.
  2. Bersenam
  3. Ambil supplement yang berkesan, selamat dan mesra alam.

In shaa Allah..lifestlye kita akan berubah ke arah yang lebih positif.

 

Untuk mengetahui banyak perkara tentang supplement yang semulajadi dan selamat untuk diambil dalam jangka masa yang panjang, bolehlah hubungi Mira:

Whatsapp/ call: 019-2821775

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm