ANAK DEMAM LAGI..

Kerap sangat kah anak demam tu?..

Kalau kerap demam, ibu dan ayah kena tahu apa punca demam tu. Sebab demam bukan penyakit.

Demam adalah symptoms kepada sesuatu infection luar kepada tubuh si anak.

Jika kita hanya rawat demam, tanpa merawat punca kepada demam yang kerap itu, kemungkinan anak kita akan mendapat penyakit yang berisiko mengganggu kesihatannya pada masa depan.

 

PENGALAMAN ANAK YANG KERAP DEMAM

Kalau experience Mira yg dulunya anak memang kuat demam dan bronkiolitis, sorang plak dapat asma.. apa yang Mira buat nak bagi dia kuat imun?

Selain berikan nya makanan yang berkhasiat, dan air yang banyak..

Mira akan berikan anak Mira 3 jenis supliment semulajadi Shaklee ni..

 

❤ Mira beri dia NUTRIFERON untuk kuatkan imun tubuh.

 

❤ Mira beri dia OMEGAGUARD untuk legakan inflamasi dalam paru².

 

❤ Mira beri juga MEALSHAKES untuk bantu tubuh dia repair sel² yang rosak dengan perfect, dan repair dengan cepat.

 

PERINGATAN !

Demam, selsema dan batuk adalah symptoms kepada sesuatu penyakit. Suhu badan yang tinggi menunjukkan sistem pertahanan badan si anak sedang melawan jangkitan atau patogen yang cuba untuk merosakkan sel-sel tubuh.

 

Jika anak kita makan makanan seimbang sekalipun, dia memerlukan ‘ booster’ untuk bantu badannya tingkatkan imun.

Apabila imun kukuh, badannya dapat melawan penyakit dengan efisyen.

 

Jom mulai beri anak anda vitamin semulajadi yang ada landmark study nih sekarang..

 

TRUSTED SHAKLEE DISTRIBUTOR

with CONSULTATION.

Whatsapp Mira

019-2821775

Kawasan COD:

Sijangkang, Bukit Tinggi, Jihan Setia, Bandar Botani, Bandar Parkland, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Banting hingga kawasan Morib (Sabtu sahaja).

 

Pos ke seluruh Malaysia.

 

#notakesihatanbyMiraHamzah #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #Nutriferon #omegaguard #mealshakes

Nutriferon – Item Wajib First Aid Measure

  1. Iman Naufal dan Aidil Bukhari memang penggemar Nutriferon

    Waktu dulu-dulu, Mira dan anak-anak Mira memang associated dengan ubat. Terutamanya ubat demam, selsema, kahak, asma, ubat gatal, sakit pinggang, pain killer, vitamin, steroid.. semua lah..ade aje dalam petiais tu. Sebabnya Mira selalu standby.. kalau anak-anak demam ke, selsema ke..dah batuk-batuk sikit memang tak tunggu dah.. terus bagi sebab taknak melarat.

Tapi lepas berjodoh dengan Nutriferon. Memang Mira terus jatuh hati. Alhamdulillah.. dengan izin Allah jugak.. Dia Yang Maha Berkuasa temukan Mira dengan SHAKLEE dan Nutriferon ni.

Kalau ikutkan.. Mira nak sangat Nutriferon ni jadi one of first aid measures kat rumah. Nak demam, cirit-birit, sakit perut, batuk, selsema, luka-luka.. baru jadi infection sikit.. terus kita ambil Nutriferon. Nutriferon bukan ubat atau steroid. Ianya supplement (supplement atau makanan tambahan: please read as makanan harian kita tu, dicompact dan dijadikan suplement)

But Why Nutriferon?

Sebenarnya Nutriferon ini diambil dari nama asal Interferon atau singkatannya IFN dalam tubuh badan kita.

Interferon adalah sejenis ikatan dalam rantaian protein yang berfungsi dalam Sistem Pertahanan Sel.

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, eczema, jerawat dll.

Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenerative, penyakit kronik, kanser dll.

Apabila kita mengambil Nutriferon, ianya akan:

Mengaktifkan interferon tubuh untuk menguatkan fungsi system imun.

Melindungi dari jangkitan selesema, flu, viral, bacteria dan kanser.

Sebenarnya Nutriferon ini adalah satu penemuan terhebat dalam bidang Immunologi Interferon. Buat julung kalinya NUTRIFERON ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah Berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon).

Dia telah Berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labuk, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon Shaklee adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melaui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untujk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat Utama NUTRIFERON:

1. Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

2. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.

3. Melawan Kanser & Tumor –Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

4. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

5. Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

6. Meringankan Stres & Kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

7. Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

8. Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam menmerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

9. Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

10. Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit  belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

4 ekstrak tumbuhan yang ada dalam Nutriferon Shaklee:

1. Biji labu

Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh

Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

2. Biji Plantago asiatica Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

3. Honeysuckle Jepun

Menentang pencerobohan virus dan kuman

4. Bunga Safflower

Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Darimana datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob? Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perbut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.

 

Cara Pengambilan Nutriferon

Cadangan : Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 peket sehari ( tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa) Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.

Jika kita baru rasa nak demam, khususnya anak-anak.. seeloknya kita hindarkan beri ubat demam terlebih dahulu. Ini kerana ubat demam akan beriaksi dengan tubuh apabila demam berlaku. Sekiranya demam tidak berlaku. Ubat tersebut hanyalah sia-sia dan menjadi mudarat kepada hati dan organ lain dalam jangka masa panjang.

 

Sebaliknya, sekiranya simptom hendak demam  baru bermula, gantikan ubat demam dengan NUTRIFERON.

Demam bukanlah penyakit. Tapi simptom untuk memberitahu bahawa ada sesuatu penyakit. Sistem pertahanan tubuh akan melawan virus dan bakteria. Ini bokeh menyebabkan suhu badan menjadi tinggi. Ubat demam hanya melumpuhkan simptom penyakit. Ia tidak membunuh bakteria dan virus yang menyerang tubuh. Apabila ubat demam habis, virus dan bakteria kembali aktif, dan sistem pertahanan tubuh kembali berlawan sehingga sugu badan kembali meningkat.

 

Lain dengan Nutriferon, ia membantu sistem imun tubuh melumpuhkan patogen luar yang mengganggu sel-sel sihat dan meyimpan memori supaya apabila virus atau bakteria yang sama masuk ke tubuh, sistem pertahanan tubuh telah bersedia.

Testimoni Nutriferon

Bukan sahaja untuk demam, atau sakit biasa. Nutriferon bantu untuk lumpuhkan sel kanser.

Set Kanak-Kanak Bijak terdiri dari: Nutriferon, Mealshakes, Chewable Vitamin C, OmegaGuard, Vitalea for Kids.

Hubungi Mira Hamzah untuk maklumat lanjut berkenaan Nutriferon dan Shaklee.

Dapatkan set Kanak-kanak Bijak hari ini dengan harga yang super duper menawan.

Mira Hamzah

019-2821775

FB: Mira Hamzah