Kalau dah anak 5-6 orang.. dari yang besar sampai ke si kecik asyik demam, batuk, selsema aje sepanjang bulan.. bergilir-gilir pulak sampai lah ke hujung tahun.. mak mane yang tak penat. Betullah Allah tetapkan syurga bawah telapak kaki insan bergelar ibu..

 

Bila anak2 cepat jatuh sakit, itu tanda anak kurang nutrisi. Tambahan pulak kalau si anak suka dibenarkan makan jajan yang membunuh nutrisi dalam badan sedia ada.. lagilah si kecik tu kurang nutrisi.

 

Bukan lah salah kalau demam, terus bagi ubat demam.. bila demam turun ok.. bila naik balik suhunya bagi semula ubat demam.. tak tak salah pun. Masing2 lah.. semua terletak pada hati naluri seorang ibu / ayah kalau sanggup tengok anak2nya begitu..

 

Tapi.. kalau demamnya berterusan begitu.. bukan kah tandanya imun badan lemah.. kenapa lemahnya imun badan tu.. kerana kurangnya nutrisi..

 

Bila badan lompong nutrisi.. macamana tubuh yang kurang sihat nak bina sel baru yang sihat? Cuba duduk 5minit fikirkan..

 

Apa pun bagi mira, kalau anak kurang nak makan makanan sihat, kita ibu bapa kene usaha. Anak2 mira pun makan memang memilih.. jenuh jugak la setiap hari nak pelbagaikan makanan. Kadang berhasil suap swmuanya, kadang tidak. Tapi itu tak bererti Mira stop kat situ. Pada Mira, berusahalah sewajarnya supaya anak tu dapat jugak nutrisi yang cukup. Sebab tu lah Mira pastikan 4 beradik ni ambik set nutrisi anak2 yang ada semua nutrient perlu untuk tubuh kanak2. Ini hanya supplement, makanan hakiki tetap Mira usaha berikan.

Set nutrisi kanak-kanak ni ada Mealshakes, Vitamin C, OmegaGuard, Nutriferon dan Vitalea for Children. Set ni memang menarik bagi anak2 yang susah nak makan makanan seimbang.

Apa pun kita kene latih anak kita makan makanan sihat, dan supplement. Sebab makanan yg kita masak pun, kadang2 ‘hangus’ jugak vitaminnya.. terutama yang ada vitamin C dan antioksidan.

Kurangkan minuman manis dan jajan kepada anak..in shaa Allah.. tubuh anak boleh dapat dan kekalkan nutrisi sihat sekaligus imun tubuh akan bertambah kuat.

 

Boleh contact dengan Mira kalau nak tahu details pasal set kanak2 nih..

 

Mira

019-2821775

 

#tsunamishaklee #fathonahamazing #amazing10 #Shakleeamazing