Hot Selling Product Shaklee

Assalamualaikum dan selamat tengahari..

 

Ni Mira dalam dok buat kerja-kerja rumah, sambil dok type panjang berjela info berkenaan Shaklee.

 

Kalau ade customer yang pm nak tanya info ringkas berkenaan satu-satu product Shaklee, kadang-kadang tak jumpa mana letaknya notes tu.

 

So Mira fikir eloklah Mira letak kat blig nih supaya senang orang boleh baca bila-bila dan senang jugak Mira nak rujuk semula nanti.

 

Ni ada beberapa info manfaat yang ringkas berkenaan produk Shaklee yang top selling:

OMEGAGUARD (Minyak ikan terbaik)

Kalau nak detail pasal Omegaguard, boleh baca di sini.

Fungsi Omegaguard ni banyak, antaranya adalah:

Alahan, batuk kahak, kawal kolestrol, jaga jantung dan supplement untuk otak, tingkatkan imun badan, strok, saluran darah tersumbat, tekanan darah tinggi. Ibu hamil, berpantang dan menyusu.

 

VIVIX

Seperti yang diwar-warkan.. Vivix ni banyak dah membantu pesakit-pesakit kronik kembali menjalani hidup seperti sebelumnya..iaitu sebelum dia memgalami sakit kronik.

Vivix menangani masalah inflamasi sel yang teruk sehingga menyebakan penyakit.

Kat bawah ni Mira senaraikan sikit kelebihan menggunakan Vivix:

Kesihatan sel-sel dari peringkat kromosom, supplement untuk strok, alzheimers; awet muda, melawan sel kanser, melawan diabetes, bantu atasi masalah prostat, masalah rahim, falopian, banyak lagi.

 

OSTEMATRIX

OOstematrix pulak selalu dikaitkan dengan kalsium untuk tulang yang rapuh (osteoporosis). Tapi sebenarnya ostematrix bulan sekadar kalsium. Ada Boron, Fosforus, Vit D, Magnesium. Semua mineral ini sangat berguna dan banyak kelebihannya untuk masalah-masalah lain seperti:

Migraine, senggugut, sembelit, masalah penghadaman, abdominal pain, osteoporosis, lenguh2, sakit sendi, kejang urat, ibu hamil, berpantang dan menyusu, masalah gigi dan gusi kerap berdarah.

 

VIT-C PLUS

Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya Sustained Release Vit-C Plus sebenatnya lain daripada Vit C yang lain.

 

Ia hadir bersama cofactor iaitu bioflavonoid. Selain tu kelebihan Vit C ni juga, ia melepaskan Vit C yang diperlukan dengan sendirinya.. setiap biji dapat membekalkan vit c ke dalam darah pada setiap jam, selama 5 jam sehari.

 

Berikut info mudah berkenaan Vit-C Plus:

Bekal vit c ke dalam darah setiap jam. Bantu repair segala sel dalam tubuh, Penyembuhan luka pembedahan, bantu buat kolagen, vitamin untuk kulit yang cantik, bantu masalah gusi berdarah, gusi bengkak, periodontis (gusi menyusut), cepat lebam-lebam, demam, selsema, tingkatkan imun tubuh, baiki insomnia dan stress. Untuk semua wanita dan lelaki.

 

VITA – E COMPLEX

Selain daripada mencantikkan kulit dan menghalang pembentulan jeragat, Vita E banyak kelebihannya. Antaranya:

Kesuburan untuk lelaki dan wanita, menyeimbangkan semua hormon dalam tubuh, bantu masalah keguguran, memperbaiki kemandulan, senggugut, melindungi jantung.

Selain dari product ESP, minuman soya yang mempunyai asid amino perlu yang lengkap adalah dalam Mealshakes.

Berikut adalah sebahagian manfaat melashakes:

Milk booster bagi ibu menyusu, tingkat selera makan, sesuai bagi kanak-kanak, pelengkap nutrisi- 24 jenis vitamin untuk anak-anak besar dengan sihat, protein tumbuhan baik untuk sistem penghadaman.

 

ESP (Protein soya)

Diperbuat daripada kacang soya bukan GMO. Diljndungi khasiatnya dengan proses yang khas. ESP bukan sahaja digunakan oleh wanita menyusu sebagai milkbooster. Tapi juga untuk kelebihan dan manfaat yang lain seperti di bawah:

 

Kesihatan kulit, kuku cantik, memperbaiki masalah jeragat, memperbaiki masalah kesuburan.lelaki dan wanita, membantu pesakit jantung, mengawal kolestrol tinggi, membantu memgurangkan bengkak pada kelenjar prostat bagi pesakit prostat, membekal tenaga segera kepada wanita dan lelaki, sebagai meal replacement sementara menunggu makan makanan berat, menguruskan badan, membantu menahan rasa lapar, detoks dan melawaskan, memulihkan sel-sel badan yang kurang sihat.

 

VITALEA

Vitalea adalah vitamin terulung dan paling tua sejak zaman Dr. Forrest C. Shaklee. Kalau nak tahu Vitalea berasal dari nama asalnya iaitu Vitalized Mineral.

Nama panjang ni akhornya orang lain ambil untuk komersil kan istilah yang lebih pendek iaitu Vita-Min, dan jadilah istilah vitamin yang kita ada sekarang ni.

 

Vitalea adalah multivitamin pertama di dunia dan menjadi pelengkap nutrisi harian. Pemberi tenaga segera, atasi masalah HB rendah bagi ibu hamil, baik untuk kesihatan buah pinggang, jantung dan kesihatan organ hati.

 

B-COMPLEX + Asid Folic

Ramai yang menganggap B-Complex hanya diperlukan ketika hamil atau ketika sakit sendi dan otot sahaja.

Vitamin B-Complex sangat diperlukan setiap hari. Bahkan Malaysia telah memansuhkan GST kepaa supplement B-Complex untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengambil B-Complex sebagai supplement setiap hari.

Antara manfaat B-Complex yang dilengkapi asid folik ini adalah:

Mengatasi masalah kelesuan, bantu Alzheimer, stress, bantu tukar makanan kepada tenaga, rambut gugur, luka pembedahan, bantu bina sel darah merah, redakan senggugut, nafas berbau, meredakan alahan.

 

ALFALFA COMPLEX

Mira sejak 4 tahun memang mempunyai eczema yang teruk. Sehingga kahwin dan mempunyai 3 orang anak, eczema dan resdung Mira tetap ada. Kafang-kala perlu ambil ubat steroid dan NSAID untuk bantu kurangkan kegatHalan.

Sehingga Mira consume semasa berpantang anak ke4, alhamdulillah, mira tak sangka, masalah resdung, eczema dan keputihan Mira hilang.

Selain dapat membantu masalah seperti di atas, Alfalfa Complex juga dapat memberi manfaat seperti di bawah:

Cuci hati, darah, usus, keputihan dan senggugut, eczema dan resdung, beri tenaga pada otot, baiki pencernaan, buang asid urik bagi pesakit gout.

 

HERBLAX

Makcik Mira memang mempunyai masalah pembuangan yang teruk. Kadang-kadang memang dia terpaksa tubggu seminggu dan lebih, untuk membuang.

 

Perutnya lama-kelamaan cepat masuk angin dan beliau sering sakit perut dan abdomen. Perutnya juga keras, bila Mira pegang. Seolah ada benda padat dalam perut.

Lepas ambik herblax, aalhamdulillah makcik mira beritahu yang dia kembali segar, dan masalah pembuangan dah lenyap. Makcik juga kata dia berasa segar dan bertenaga. Tak macam selalu, dia kerap letih dan lesu selepas balik dari kerja.

Herblax ni antara top selling product. Antara kelebihannya:

Baiki pencernaan, sembelit, membersihkan najis yang tersekat lama dalam usus besar, bantu kesihatan otot usus supaya dapat actif secara normal, kempiskan perut.

 

LETCHITIN

Bantu serap vitamin A,D,E,K, bakar lemak baru, halang kejadian batu karang, salurkan oksigen yang cukup ke otak-halang alzheimer, kawal GDM bagi ibu hamil, darah tinggi, prostate lelaki, ringankan sembelit, kawal kolestrol, pelangsingan badan.

 

GLA

Bantu kesuburan, bantu atasi symtom PMS, kawal GDM bagi ibu hamil, bantu regulate hormon dalam badan tanpa menggangu usus, menentang sel kanser, halang komplikasi diabetes,masalah rambut gugur, lambatkan menopos, bantu melawan hot-flash bagi yang mengalami symptom menopos

 

Ni sebahagian sahaja daripada banyak supplement shaklee.

 

Nak order dan konsultasi..

 

Boleh hubungi Mira

019-2821775

 

COD sekitar Sijangkang, Bandar Parkland, Bukit Tinggi, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Sg. Mas, Kulim dan kawasan sekitarnya.

 

Pos seluruh Malaysia.

 

FB: Mira Hamzah

IG: mira_nhm

website: www.mirahamzah.com

BUKU YANG BUATKAN AKAK JADI GILA (part 1)

Ni buku waktu akak study dulu.. course ni waktu ambik Environment Ethics, kat UKM dulu.

 

Sebelum akak masuk kelas ni.. semua orang termasuk akak.. happy aje. Ye lah sementara nak tunggu lecturer masuk kelas, kita lepak sembang-sembang dengan kawan, gelak-gelak.. gosip-gosip bagai dulu..๐Ÿ˜‚

 

Tapi bila 1.5 hour dok dalam kelas ni.. keluar aje.. muka kerut. Ade jugak kawan-kawan akak yang muka letih lesu, ade jugak yang muka confuse. Macam-macam riaksi muka kalau boleh rakam waktu tu.

 

Bila tiba masuk kelas ni sesi ke 4. Perangai sorang demi sorang lain sikit dari sebelumnya.

 

Daripada excited, jadi bosan. Ade jugak yang tertanya-tanya sesama sendiri kenapa course ni macam ni. Apa fungsinya kisah-kisah dalam buku ni. Apa tujuannya.

 

Akak pulak dah tak tahan sakit kepala dengan topik yang makin memeningkan dan menyayukan hati.

 

Sayu hati sebab kadang-kadang sedih kenapa akak kena masuk kelas ni untuk melayakkan akak lulus ijazah akak nih.

 

Ada jugak sebahagian hati ni sedih dengan cerita ayam, tikus, tenggiling, semut, kuda, pokok semalu, rumput dan sebagainya.

 

Akak beranikan diri ke depan dan bertanya lecturer En. Abdul Hadi Harman Syah.. ingat lagi nama lecturer tu..sebab lecturer tu ensem..kehkeh

 

En.Hadi kata, jangan risau kalau confuse dan makin confuse masuk kelas ni. Kalau confuse, maksudnya ada positif reaction kat frontal lobes.

 

Kalau tak confuse atau jiwa masih tak berubah, maksudnya ada masalah di bahagian otak frontal lobes yang sebahagiannya berfungsi untuk menafsir.

 

Ok..Seolah otak kami ‘dibasuh’ untuk melihat makhluk bernyawa dan tak bernyawa, seperti objek antara hidup dan mati.

Maksudnya di sini.. kami ada life. Mereka (haiwan dan tumbuhan, batu tepi jalan, hatta plastik yang terbuang dalam tong sampah, etc)

Semua benda ni pun ada life dan cita-cita mereka. Bukan manusia saja.

 

Semua pun nak jadi something berguna in current life and hereafter..

 

So manusia tak boleh rasa bagus, tanpa pedulikan perasaan haiwan, batu, pasir, pokok, (lipas pun En.Hadi ajar tau..adehhh).. semua tu ada jalan cerita masing-masing.

 

Gitulah yang diajar..hehe

 

Suatu hari yang panas terik..

 

Waktu tu akak nak balik kolej kediaman.. jalan dan stop kat sebuah bus stop.

 

Dok situ kejap…baru sedar.. akak rupanya berkongsi bus stop dengan seekor anjing yang tengah duduk situ.

 

-bersambung-

ย 

Kalau nak tahu kisah ni lebih lanjut, dan pengajaran di sebalik kisah ni.. tunggu sambungan cerita ni dalam beberapa hari lagi.. in shaa Allah.

SUKA BIDANG HEALTH & NUTRITION?

Waktu Mira nak join bisnes Shaklee.. Mira suka-suka nak try aje. Tapi last-last terjatuh cinta..

 

Sebab mungkin Mira suka bidang health. So Mira tak kisah membaca buku-buku health dan medicine.

 

Bila dah terjebak dengan bisnes ni.. rupanya bukan kita belajar sorang-sorang, tapi kita ada guidance yang diberi oleh experts.

 

Antara experts yang Shaklee sediakan:

 

1. Nutritionist

 

Mereka akan buat kelas secara offline (berbayar) dan kelas online juga (F.O.C. kepada member yang dalam kumpulan iReach).. Haaa.. bestkan. Asal iReach dapat free classes.

 

2. Appointment dengan Nutritionist.

 

Ini sesi perjumpaan secara one-to-one dan offline di Shaklee office. Ni pun percuma. Angkat fon aje call diorang buat appointment.

 

3. Bengkel Nutrisi

 

Bengkel ni adalah bengkel yang diajar kepada semua ahli Shaklee yang berminat. Berbayar. Diberi buku dan sijil.

 

Semasa sesi training tu, makanan dan minum disediakan.

 

Tea break bukan kopi atau teh..

 

Tapi ESP, Cinch Shake, Milkshakes dan Performance Drink FREE.. ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜

 

4.Coaching

 

Ni kelas jugak mengikut kumpulan-kumpulan kecil.. upline masing-masing.

 

Kadang-kadang coaching dibuat jugak oleh sideline yang takde kaitan dengan group kecil tu..

 

Niat diorang cuma 1.. bila ada ilmu.. kongsi๐Ÿ˜Ž.

 

5. Marketing tools.

 

Dalam iReach.. kitorang pilih aje nak buat sendiri notes & poster.. atau just ambik kat library.

 

Just tinggal nak pick dan buat aje..

 

6. Buffer

 

Takde masa?

Tak cukup masa?

Tertinggal masa?

Alasan masa?

 

Apa lagi nak senarai..

 

So kalau semua tu jadi masalah.. BUFFER lah jawab nya.

 

Nak guna buffer pun kelas disediakan. Hadoii.. apa lagi nak kann.. semua dah disediakan.

 

7. Health & Diet Awareness

8. Contest & Gift

9. Points & Unlimited Bonuses

10. Conference and VVIP Trip.

11..

12..

13..

14..

 

Banyak lagi kalau nak senarai.

 

Bagi Mira yang paling penting..

 

Shaklee jadi eye opener kat Mira untuk jaga kesihatan diri sendiri dan orang tersayang.

 

Mira jugak seronok sangat kalau dapat bantu yang sakit jadi sihat.. Segala puji2an hanya kepada Allah.

 

Nak join SHAKLEE๐Ÿ˜ƒ

atau

Nak beli product SHAKLEE๐Ÿ˜ƒ

 

Come.. jana income dan impian..

MODAL HANYA RM 65 SAHAJA

 

Whatsapp Mira aje..

019-2821775

 

In shaa ALLAH Mira bantu sebanyak mana yang Mira kompeten.

 

Ikhlas,

 

MIRA HAMZAH

 

#pengedarShakleesijangkang #pengedarShakleebukittinggi #pengedarShakleetelokpanglimaGarang #pengedarShakleeShahAlam #pengedarShakleeBandarParkland #pengedarShakleekulim

MITOS – BERKENAAN B-COMPLEX

Serious fenin kepala mokcik bace bendahaloh journal ni.

 

Saje nak bagi paham.

 

Nape B-Complex Shaklee lebih selamat berbanding..

 

B-Complex sintetik. Kalau kat pasaran tu banyak jenis.

 

Salah satu jenis is Mecobalamin atau Methylcobalamin.

 

Ceritanya begini:

 

Dalam sesetengah makanan kita yang ada Vitamin B-12 ada elemen sianida yang hadir secara semulajadi, dalam ikatan vitamin B-12 tu.

 

Sianida tu sebenarnya hadir sebagai sweetener agent. Dan bila banyak dalam badan, tak bagus.

 

Kalau banyak sangat.. ianya bertoksik dan boleh menyebabkan sel-sel tak dapat oksigen.

 

Tisu boleh mati dan kita senang lah dapat penyakit.

 

Jadi sianida berlebihan ni kenalah disingkirkan melalui urin.

 

Cyanocobalamin

>>>>>>>>>>>>>>>>>

Banyak mitis yang mengatakan Cyanocobalamin adalah sintetik dan methylcobalamin adalah natural fan lebih bagus untuk badan.

 

Sianida natural namanya Cyanocobalamin. Yang ni ada dalam B-Complex Shaklee. Tak bertoksik. Jadi tak payah nak melalui treatment.

 

Treatment ni alah… macam waste water treatment lah kat kilang.

 

Atau senang faham.. bahan sisa buangan. Kalau kita basuh ayam.. hempedu, lemak, bulu semua tu kita buang kan..

 

Ha..macam tu lah konsepnya.

 

Jadi Cyanocobalamin tu boleh pass thru urine. Urine system tak kan rosak sebab Cyanocobalamin tak bertoksik.

Mecobalamin / Methylcobalamin

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Methylcobalamin pulak dalam B-Complex sintetik.. banyak jual kat farmasi.

 

Mecobalamin / Methylcobalamin adalah bahan sintetik yang menyerupai Cyanocobalamin. Tapi tak datang sekali dengan kofaktor.

 

Kofaktor ni apa pulak dah?

 

Kofaktor ni term biokimia. Contoh kofaktor adalah enzim.

 

Ia bantu sesuatu proses dalam sistem tubuh. Konsep dia seolah pemudahcara.

 

Kalau takde pemudahcara ni.. kerja2 dalam sel tubuh jadi susah.

 

Bahkan boleh mengundang bahaya kalau kofactor takde.

 

Ok back semula..

 

Bila nak dibuang sianida nya.. methylcobalamin ni perlu ‘mintak tolong’ badan kita untuk inject cofactor supaya boleh tukarkan waste sianida tadi kepada waste yang tidak bertoksik.

 

Barulah boleh dibuang melalui urine dengan selamat.

 

So nak cerita apa sebenarnya ni?

 

Kesimpulannya, Mira nak cerita.. kalau kita makan supplement yang mudah untuk badan kita proses.. maka ianya ‘tak menyusahkan badan’ nak inject cofactor pulak.

 

Lepas tu nak kena tolong pecahkan bahan toksik tu kepada bentuk non-toxic.

 

Kan banyak kerja badan kita kalau macam tu..

 

Kita ni kalau boleh nak memudahkan badan..

 

Bukan nak menyusahkan badan..

 

Tambah-tambah pulak kalau tengah sakit tak cukup nutrisi. Janganlah kita menyusahkan badan lagi.

 

Jadi lebih bagus ambik B-Complex Shaklee berbanding Mecobalamin yang ade jual kat farmasi.

 

Sebab B-Complex Shaklee ada cyanocobalamin yang natural dan tak bertoksik. Mudah untuk badan serap dan buang sisa lebihannya.

 

Sebelum Mira consume ni, Mira ade jugak tanya Doktor Fyda.. nak ambik b-complex atau mecobalamin?

 

Jawapannya mudah je.. ambik B-Complex aje (b-Complex Shaklee).

 

Kalau nak lagi penerangan yang detail.. boleh masuk Shaklee resources centre untuk baca bab nih:

Cyanocobalamin vs. Methylcobalamin

 

Sekian penerangan yang panjang.

 

Harapnya bermanfaat lah ye.

 

Hokay nak sambung masak๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

 

#notakesihatanbyMiraHamzah #pengedarShakleesijangkang