Aku perati Maknjang aku..

Hujung minggu lepas.. aku jaga mama kat hospital. Mama lepas buat operation polyps kat belakang rongga nasalnya. Papa pulak dah jaga mama sejak hari isnin admit ward tu.. jumaat hari yang aku sampai papa demam. Maknjang and Auntie Norria pulak sampai dengan niat lawat mama. Alhamdulillah.. besarnya rahmat Allah aku rasa.. sebab betapa aku nak sangat datang awal.. tapi jumaat jugak aku sampai. Betapa papa risau nak drive sorang ke Kulim dalam keadaan dia demam.. datang adik-adiknya untuk membantu. Dalam keadaan dia demam.. Papa takkan gerak pergi mana2 kecuali dengan mama, anak2 dia.. or kalau adik2nya saja yang bawak dia. Kalau orang lain pujuk pun.. dia ketegaq.

 

So.. maknjang and auntie pun bawak papa balik rumah. Aku teman mama kat hospital. Sampai papa ke rumah maknjang, dia tak nak masuk. Dok aje dalam kereta sebab nak jugak balik rumah dia. Demam2 tu ofkos la maknjang risau dia dok sorang2 kat rumah. Buatnya terpengsan ke.. pening jatuh dalam toilet ke.. bahaya. So maknjang dan anak-menantunya usaha ambik kain baju, hantar papa. Diorang bermalam pulak kat rumah papa.. sebab kesian papa yang duk sorang dalam keadaan dia demam.

 

Baikkan maknjang aku.. Allah gerakkan hati dia untuk membantu.. sedangkan aku tahu maknjang penat sangat waktu tu. Allah dah aturkan kan supaya maknjang and auntie teman papa kat rumah papa.

Waktu dok dengan family sebelah ibu ayah ku ni.. seronok tengok maknjang aku yang memang selalu ketawa dan menghappykan orang disekelilingnya. Dia ni guru besar. Garang dan tegas di sekolah. Tapi dia sangat peramah. Dia seorang yang memang boleh dibawa bincang.

 

Dari raut wajah comelnya.. kita nampak dia seorang yang memang happy.. tak ada masalah yang besar dan sentiasa positif.

 

Dia memang selalu menjadi penguat semangat dan pemberi inspirasi kepada orang lain.

 

Tapi..

 

Itu luaran kann.. macamana kita nak tahu dalaman hatinya. Takkan sentiasa dia happy tak de masalah kah.. semua orang yang waras Allah jadikan masalah sebagai ujian dan penguat hidupnya.

 

Persoalannya..

 

👉🏽Macamana Maknjang buat releks macamtu. Apa dia hati batu.. takde masalah langsung..? Of course lah tidak.. kannn.

👉🏽Apa yang boleh membuatkan dia jadi happy sokmo, senyum sokmo, positif sokmo?

👉🏽Apa bigwhy nya yang boleh buat dia maintain begitu?

 

Setiap orang Allah berikan kekuatan yang berbeza. Dugaan pun balance lah dengan kekuatan fizikal dan mental serta hati. Sanggup atau tidak, itu Allah letakkannya dalam hati hambanya. So janganlah kita kata..

 

“Alah.. Dia banyak duit.. takde lah nak pikir masalah duit dah”

 

Tahu ke kita dia banyak duit.. takkan dia takde komitmen. Duit dia dok tangtu tak gerak2 ke.. dia tak payah bayar bills ke.. dia takde desakan lain ke?

 

“Kereta dah ade.. rumah dah ade..bisness pun ade..  anak2 pulak dah besar.. so semua dah ok dah.. memang dia boleh la releks2”

 

Tapi tahu le kita yang dia tu releks sebenarnya.. mungkin nampak luaran rileks.. tapi dalam hati releks ke? 🕵🕵

 

Sekenal aku dengan maknjang ni. Orangnya seboleh mungkin buat kerja. Releks tu adalah perkara paling akhir sekiranya ada bantuan yang perlu diberikan. Penat lelah mengantuk bantal semuanya dia boleh ketepikan sebab baginya membantu itu satu kewajipan. Apa saja yang dia boleh bantu, dia bantu.. dari segi idea, nasihat, sokongan, duit dan apa-apa sahaja yang dia boleh bantu.. dia akan bantu.

 

Maknjang jugak orang yang tepati janji. Kalau dia janji nak jadikan sebuah sekolah tu cemerlang.. dia akan buat. Dan alhamdulillah.. dia orang yang cekal dalam segala hal.. termasuk carrier dia. Sebab tu banyak sekolah dah ranked up lepas dia kelola sekolah tu. Lepas beberapa ketika dia kena rank up pulak sekolah2 lain.. huhu.. kata maknjang “I’m tired and super tired to start over and over again.. at different school with different environment, different people, different way of work.. everything at a new school.. but.. to see an achievement and vision accomplished at that school is everything to me.. no word can describe how grateful i felt..”

 

Hmm.. tu la dia. She is also good in her carrier.

 

Patutlah Allah Taala takdirkan dia untuk jadi guru besar di kebanyakan sekolah di Pulau Pinang ni.

 

Walaupun begitu.. Hatinya…

 

Kita tak tahu kan..

 

Dia dimadu oleh suaminya yang dari dulu disanjung dan dikagumi.. itu pun dia sangat bersabar dan biarkan suaminya sendiri yang announce kepada semua ahli keluarga..

 

Setelah 2.5 tahun suaminya kahwin lain dan beranak satu dengan isteri muda.. anak dengan isteri muda dah umur 6 bulan, barulah dia confessed kat wife dia.

 

Anak2nya.. macamana maknjang boleh rahsiakan pasal ayah dan mak muda pada pengetahuan anak2nya sehingga anak2nya settle exam dan segalanya selesai…hampir 2 tahun macam tu..

 

Hmm.. so korang pikirlah.. macamana dia boleh happy aje sampai sekarang?Tak semua orang boleh terima bila suaminya berpoligami.

 

Sebabnya.. Allah sentiasa dalam hatinya = dia kaya hati.

 

Sebab tu lah.. kita tak boleh judge orang dengan hanya tengok luaran semata-mata. Kalau kita tahu secara luaran sahaja pun takpe, kalau kita sukar nak memahami segalanya tentang orang itu..

 

Pokoknya.. kita tak boleh ambil mudah…anggap semua orang sama.. hati, kesusahan dan tanggungjawab mereka sama. Kita kena lebih peka tentang orang lain.. daripada kita dok suruh orang peka dan faham kehendak kita. Kann.. gitu kan molek.

 

In shaa Allah kita lebih sensitif terhadap orang lain. Kita turut akan menjadi seorang yang positif dan sentiasa cekal hati..

 

In shaa Allah

😊💅🏼💅🏼

 

Mira-WAHM Shaklee

019-2821775

Saya Nak Hamil

Kebanyakan pasangan suami isteri yang dah kahwin.. yang mana lah yang taknak zuriat sendiri? Semuanya pasti teringin nak timang cahaya mata dari darah daging sendiri.

 

Alhamdulillah.. itu adalah satu nikmat yang Allah berikan kepada kita. Maka kita janganlah dustakan nikmat yang diberikan pada kita.

 

Hamil atau tidak.. bergantung kepada takdir Allah.. bergantung juga kepada kesihatan suami isteri. Banyak sebab seseorang wanita tu sukar nak hamil. Antaranya kesihatan tubuh sendiri.

– Ada cyst

– Ada masalah di tiub falopio.

– Ada masalah di bahagian uterus atau bahagian serviks atau pangkal rahim.

– Haid tidak teratur

– Sperma tidak sihat

Dan sebagainya.

 

Kita digalakkan untuk usaha. Maka usahalah dengan cara paling asas terlebih dahulu. Caranya, kita rawat diri sendiri dengan pulihkan dalaman tubuh kita dengan nutrisi yang cukup. Ini penting tau untuk badan kita terutama kaum wanita ni bersedia untuk menanggung janin yang lama kelamaan memerlukan banyak zat untuk tumbesarannya. Bukan bahagian rahim aje yang perlu nutrient, kaki, badan, tangan, tulang belakang semuanya perlu nutrien yabg cukup.

 

Senang faham macam ni. Kita nak yang terbaik untuk anak kita. Selain dari kita memberi zat yang cukup untuk anak dalam kandungan.. kita pun ibu-ibu mesti lah jaga kesihatan kita.

 

Of course lah kita TAK NAK bila lepas bersalin nanti kita kurang zat, sakit sana sini, lenguh sana sini. Baru anak sorang dua dah macam-macam penyakit yang singgah. Macamana nak jaga anak pulak kan.., macamana nak jaga suami dan keluarga?

 

Waktu dulu Mira belum kenal dengan Shaklee. Dah nak masuk anak ke empat barulah tahu pasal Shaklee. So mira selidik, cuba makan. Mira memamg sangat particular kalau bab pregnant makan supplement sintetik ni. Tak nak la anak dapat bahan sintetik untuk tumbesaran tubuh dia..

Bila kenal dengan Shaklee, baru lah mira tahu Shaklee ni produk yang selamat dan berkesan. Bahkan ada kajian klinikal yang banyak dan saringan setiap bahan dalam produk tu. Non GMO (genetik asal. Tak terubah suai) dan dikilangkan dengan cara semulajadi. So..Mira rasa rugi tak kenal Shaklee awal-awal plak hahah.

 

Mira ni.. alhamdulillah lah.. bab kesuburan memang Allah kurniakan pada Mira dan suami. Cuma setiap kali mengandung.. Mira ada masalah. Setiap kali bersalin pun ada masalah. Rupa-rupanya Mira memang tak cukup nutrien. HB rendah. Sakit tulang belakang. Metatarsus (tulang jari tangan dan jari kaki rasa sengal-sengal), peha kiri dan kanan rasa sakit. Vericose vein yang kronik, Tumit dan lutut sakit.. macam-macam yabg mira sakit. So bila dah tahu pun lambat.. Mira rupanya lack of nutrient.

 

Rupanya Shaklee ada produk kesuburan yang sangat berkesan in shaa Allah.. dan selamat untuk ibu, bayi dan kesan masa panjang yang baik kepada kesihatan. Bukan aje untuk kesuburan. Bahkan ibu dalam pantang, atau yang dah pencen mengandung pun (macam mira ni) boleh teruskan makan set kesuburan ni sebab set ni adalah untuk kesihatan tubuh.

 

Dalam Shaklee.. bukan wanita saje yang kene take part dalam kesuburan ni.. laki pun sama tau!

 

Set Shaklee bagus untuk kesuburan wanita dan lelaki.

 

Set kesuburan

˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚˚

Isteri..👰🏻

 

🍵ESP🍏

🍳Mengandungi asid amino yang sangat tinggi nilai dalam pembentukan sel-sel sihat.

🍳Sel sihat akan memudahkan proses berkaitan ovulasi dan persenyawaan.

 

🍏B-Complex🍵

🍳Membantu dalam melawan tekanan perasaan atau stress.

🍳Mencegah anemia

🍳Menggalak pertumbuhan sihat dan normal.

 

🍏GLA Complex🍘

🍳Menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur.

🍳Bantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid).

 

Set Kesuburan Untuk Suami 👤

🕵Vita E Complex🕵

💕Bantu tingkatkan hormon seks sama ada untuk lelaki mahupun wanita.

💕Keunikan Vita E Shaklee kerana mengandungi selenium.

💕Bagus untuk jantung dan dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosterone.

 

🕵Zink Complex🕵

💕Memberi kesan terhadap pelbagai hormon seksual dan hormon tiroid.

💕Kekurangan zink adalah salah satu sebab kemandulan.

 

Ha.. macamana nak dapatkan set ni? Boleh datang terus Office Mira di Sijangkang, Kuala Langat.

 

Atau..

 

Whatsapp / sms atau call : 019-2821775

Email: normi.nhm@gmail.com

 

Nanti mira akan berikan no account untuk di bank in dan Mira akan poskan atau COD ke tempat encik dan puan yang meminta.

 

Kawasan COD: Sekitar Banting, sehingga Bukit Tinggi, Klang.

 

Caj untuk COD mungkin percuma sekiranya dekat, atau berdasarkan mileage sekiranya jauh.

 

In shaa Allah kita usaha, ikhtiar dan fokus. Dapatkan set kesuburan suami isteri ni dengan harga yang murah.. 😁

 

Segala cara pemakanan dan konsultansi sebelum dan selepas makan akan diberikan, eksklusif buat pelanggan saya.

 

🙂

Apa membuatkan Herbal Blend Shaklee jadi Krim Ajaib

Assalamualaikum.. happy day utk semua readers..😁😁

 

Alhamdulillah.. Mira sukeee sangat nak kongsi pengalaman Mira menggunakan Herbal Blend Cream.

 

Apa tu?

Herbal Blend cream ni memang bagus untuk segala masalah kulit yang minor sehingga ke masalah serius.

 

Tapi kebanyakan yang cari krim ni adalah geng mak-mak yang ada anak2 kecik.

 

Selalu je Mira dapat whatsapp ibu2 yang urgent nak gunakan krim tu.

Ni harga lama. Harga baru dah jadi RM 37.50 tak termasuk postage ye.. 😀

Ada satu customer Mira dari Grik. Anaknya mula gatal sebab ruam susu.. lepas tu jadi gatal2 seluruh badan.. kesian.. tergaru2 setiap masa. Merengek aje. Memang encik ni menunggu sangat krim ni sampai kat tangan dia.

Walaupun pelbagai dugaan (masalah poslaju offline beberapa hari di kawasan encik tu).. krim ni nak lambat tiba kat tangan dia), dia sabar…dan akhirnya anaknya dapat krim tu. Baru2 ni.. Mira follow up pasal anaknya.. Alhamdulillah… dah sihat pun..

 

Gambar yang bawah ni pulak, hasil dari tangan seorang ibu yang menyusukan anaknya. Geram tengok ada bintik-bintik kat bahagian muka terutama mata, dahi dan tulang pipi. Rasa nak cuit-cuit aje bagi hilang dan pecahkan gelembung air yang halus-halus tu.. hehe.

 

Tapi mak kan…. sayang anak lah. Mana lah sanggup nak buat macam tu..nanti anak sakit pulak.

 

Lepas 3 hari aje, dia sapu alhamdulillah dah ok dah. Alhamdulillah.

Itu lah pengalaman Mira jual krim ni. Bestnya dapat bantu orang yang betul dalam keperluan. Rata-rata memang beli untukberi pada anak diorang.. nak pastikan kesihatan anak mereka.

 

Yang bestnya.. krim ni adalah dari bahan2 semulajadi tau. Jadi memang tak bahaya pada bayi atau dewasa.

 

Sebenarnya krim ni banyak kegunaannya. Bukan untuk ruam aje. Bahkan meluas sangat manfaatnya bila guna krim ni..

 

Nanti Mira share..

 

Kandungan krim Herbal Blend.

🍄 Horse chestnut

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya diorang ni suka salai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan  salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

 

🍄 Daun Sage

 

Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

 

🍄 Rosemary

 

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Disamping itu, ia  kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

 

🍄 Yarrow

 

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

 

Pengalaman sendiri

Ok.. ni pulak pengalaman Mira kat baby Mira yang dah usia setahun. Sebelum ni, memang selalu je sapu krim ni, especially time demam, dan time lepas mandi 😁

Mama la ni..huhu.

 

Sebab sabun BasicH ade kat daput.. mama tak return kat bathroom.. Adik Iman Naufal mandi dengan pureen abgchik aje.. mama ingatkan takpe.. sekejap aje..

 

Tengahari adik dah garu2.. mama ok lagi.. bagi adik pakai baju nipis.. (ingatkan garu2 sebab panas.. tapi hati dah terdetik sebab pakai pureen tu sebenarnya.. hati ibu memang ade sixth sense☺)

 

Petang sikit tetiba iman naufal nangis.. mama tgok leher dah flare upacam tu. Aduhai..memang mama dah agak. Terus mama sapu herbal blend cream. Dan mandikan adik Iman semula dengan basicH. Kerap2 buat macam tu.. kerap sapu krim herbal blend tu..🤕🤕

 

Alhamdulillah lepas 3 hari.. kulit iman dah bersih.. aduhai.. mama janji tak gunakan lagi jenama biasa.

❌❌

Huhu..😌😌😌😌

Ni lah akibatnya mama mandikan Iman dengan sabun mandi bayi yang biasa. Lepas bubuh krim Herbal Blend alhamdulillah.. kulit Iman kembali bebas ruam.

 

 

🍄 Apa fungsi HBC ni?😍

 

🐠Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah

🐠Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala

🐠Menghilangkan luka dan merawat eczema

🐠Melegakan gigitan serangga / nyamuk

🐠Merawat kulit gatal

🐠Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox

🐠Losyen harian untuk kulit kering

🐠Krim urut badan lenguh

🐠Merawat kesan luka melecur

🐠Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat

🐠Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga

🐠Ubat luka atau melecur

🐠Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu

🐠Losyen harian

🐠Baik untuk demam (disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).

🐠Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda

🐠Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.

 

🍄 Keistimewaan Herbal Blend Cream

 

✅Dingin pada kulit

✅Ekstrak herba semulajadi

✅Tidak berminyak

✅Mudah meresap

✅Aroma menyenangkan

✅Mudah digunakan

✅Mudah dibawa

✅Sesuai untuk semua golongan

✅Dijamin berkesan

✅Halal

✅Tanpa paraben dan steroid

 

🍄 Siapa yang boleh guna Krim ajaib nih..😁

🎾Bayi, lelaki mahupun wanita

🎾Pesakit Ekzema (masalah kulit)

🎾 Pesakit HFMD

🎾Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi

🎾Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak

Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut

🎾Mereka yang sering demam

🎾Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan

🎾Warga emas

 

Ok.. last but not least..

Ha.. macamana nak.dapatkan krim ajaib ni?

Pertama.. Boleh datang terus Office Mira di Sijangkang, Kuala Langat.

 

Atau..

 

Whatsapp / sms atau call : 019-2821775

Email: normi.nhm@gmail.com

 

Nanti mira akan berikan no account untuk di bank in dan Mira akan poskan atau COD ke tempat encik dan puan yang meminta.

 

Kawasan COD: Sekitar Banting, sehingga Bukit Tinggi, Klang.

 

Caj untuk COD mungkin percuma sekiranya dekat, atau berdasarkan mileage sekiranya jauh.

 

Ok. Dapatkan krim yang best ni dengan harga RM27.50 sahaja.. 😁

-Pengedar Shaklee Yang Mementingkan Kesihatan Pengguna-

Anak tak nak makan.. penat mak nak suap..huhu

Aidil oh Aidil..

 

“Sini… Minum air”

“Nanak”

“Sini laahhh…😓😓😓😓

“Nanakkk!..layieee (lari)”

Memang susah si abang chik (dia sebut diri dia Abam) nak minum air kosong. Air manis memang lah dia suka.. masalahnya dah kena catu manis2 nih. Ada time kena minum air jarang (air masak kosong) maka kenalah minum. Mama priority kesihatan..

Syukur alhamdulillah abgchik memang senang sikit nak paksa minum dan makan. Harapnya senanglah nak jage dia..ameen.

 

Ateeenye..dah pening gini.. ade gak orang ada nasihatkan Mira.. “tak ape.. biarlah dia nak makan ape dia suka, apa dia nak minum.. janji ade benda yang buatkan dia kenyang”.. hmm.. satu tips menarik yang mengstress kan mama. Tak membantu seh! Haha.. better ku pergi jejauh dari nasihat2 itu.. hehe (ampun ye…. hngeee)

Mealshakes, vitalea for children dan omega guard memang rutin setiap hari. Ini je umpannya untuk si abam minum air jarang dan makan makanan berkhasiat dan sayur2 yang mama masak..Good!!. Sebut aje omegaguard terus dari nakal jadi baik, sopan, makan sampai habis.. minum air segelas tanpa bantah.. haha.. sonok mama.. aman sikit kikikiki.

Kalau sebut aje omegaguard.. memang abg chik suka sangat.. favourite dia.. dia kunyah-kunyah macam tu aje.. so time ni lah mama mintak dia minum air dulu..sebelum bagi omega guard..hihi

So tips2 macam nilah yang mama mira suke hehee..

Kalau nak anak cukup khasiat.. boleh bagi Mealshakes dalam susu diorang atau minuman apa2 yang diorang suka. Mealshakes ada 24 jenis vitamin. Dan asid amino perlu yang lengkap utk pembinaan sel-sel sihat.

Sape2 ade tips lagi yg buleh membantu boleh ler..meh kongsi kat sini.. hehe 😀

 

Bagi mira.. walaupun anak kita susah nak makan, susah nak minum, susah tu susah ni…itu rezeki kita. Allah bagi cabaran buat ibu bapa nak handle anak2 macam ni.. in shaa Allah esok besar mana lah tahu Allah kurniakan anak kita pelajaran tinggi.. akhlak tinggi.. imam muda ke.. semua tu Allah akan atur.. kita buat aje keje kita sekarang.. kan.

 

Kalau ade sape2 nak order set kanak2 bijak ni.. meh boleh contact Mira.bila2 masa pun..

Whatsapp tterus kalau nak respon cepat tau.. hehe.

 

Mira Hamzah

019-2821775

Shaklee Independent Distributor

(SID: 1211255)

CARI SIDE INCOME?

Zaman sekarang ni memang macam wajib buat side income.

 

😊Rata2 bagi yang sedia kerja makan gaji atau yang berbisnes atau suri rumah.. memang buat income..

 

😍Alhamdulillah jugak bagi yang cipta peluang side income… macam SHAKLEE nih.

 

😍Mira suka sgt.. sbb sambil dok godek2 phone.. boleh buat bis.. alhamdulillah.

 

💗Nak jadi ahli Shaklee lagi bagus.. sebab Shaklee product sangat mementingkan:

SEMULAJADI. BERKESAN. MESRA ALAM.

 

🍎Barang2 shaklee semua nya pula dah jalani klinikal studies, non-gmo dari biji benih lagi, organic dan ada Landmark Study serta patented.

 

↗System rewarding Shaklee pun best.. sambik2 beli produk untuk kegunaan sendiri dan family. Kita akan dapat cashback. Cashback kita boleh simpan sebagai income kita.. atau beli semula produk shaklee untuk kegunaan seterusnya.. so mang jimat lah.

 

💚💚Apa yg penting bagi Mira bukan sahaja income..tapi Shaklee is natural, non-synthetic,non-synthetickualiti berkualiti dan berkesan.

 

💘Kalau dak.. takkan lah purata 10,000 orang yang daftar keahlian dalam tempoh seminggu.. sebab mereka percaya dengan produk Shaklee.

 

So ape nak tunggu lama2.. jom join group Mira.. untuk jadi ahli. Segala info produk, consultancy, cara makan, dan latihan online yg lain akan sentiasa diberikan.. best kan!

 

In shaa Allah kita semua boleh jana income.. walaupun ekonomi merudum.. tapi yang bagi rezeki tu kan Allah..dia kan MAHA KAYA..MAHA PEMBERI.

 

😀

jom! Whatsapp Mira terus..

WAHM SHAKLEE

019-2821775

 

#tsunamishaklee #amazing10 #fathonahamazing

Anak Asyik Demam, Mak Pasrah Bagi Ubat Aje..

Kalau dah anak 5-6 orang.. dari yang besar sampai ke si kecik asyik demam, batuk, selsema aje sepanjang bulan.. bergilir-gilir pulak sampai lah ke hujung tahun.. mak mane yang tak penat. Betullah Allah tetapkan syurga bawah telapak kaki insan bergelar ibu..

 

Bila anak2 cepat jatuh sakit, itu tanda anak kurang nutrisi. Tambahan pulak kalau si anak suka dibenarkan makan jajan yang membunuh nutrisi dalam badan sedia ada.. lagilah si kecik tu kurang nutrisi.

 

Bukan lah salah kalau demam, terus bagi ubat demam.. bila demam turun ok.. bila naik balik suhunya bagi semula ubat demam.. tak tak salah pun. Masing2 lah.. semua terletak pada hati naluri seorang ibu / ayah kalau sanggup tengok anak2nya begitu..

 

Tapi.. kalau demamnya berterusan begitu.. bukan kah tandanya imun badan lemah.. kenapa lemahnya imun badan tu.. kerana kurangnya nutrisi..

 

Bila badan lompong nutrisi.. macamana tubuh yang kurang sihat nak bina sel baru yang sihat? Cuba duduk 5minit fikirkan..

 

Apa pun bagi mira, kalau anak kurang nak makan makanan sihat, kita ibu bapa kene usaha. Anak2 mira pun makan memang memilih.. jenuh jugak la setiap hari nak pelbagaikan makanan. Kadang berhasil suap swmuanya, kadang tidak. Tapi itu tak bererti Mira stop kat situ. Pada Mira, berusahalah sewajarnya supaya anak tu dapat jugak nutrisi yang cukup. Sebab tu lah Mira pastikan 4 beradik ni ambik set nutrisi anak2 yang ada semua nutrient perlu untuk tubuh kanak2. Ini hanya supplement, makanan hakiki tetap Mira usaha berikan.

Set nutrisi kanak-kanak ni ada Mealshakes, Vitamin C, OmegaGuard, Nutriferon dan Vitalea for Children. Set ni memang menarik bagi anak2 yang susah nak makan makanan seimbang.

Apa pun kita kene latih anak kita makan makanan sihat, dan supplement. Sebab makanan yg kita masak pun, kadang2 ‘hangus’ jugak vitaminnya.. terutama yang ada vitamin C dan antioksidan.

Kurangkan minuman manis dan jajan kepada anak..in shaa Allah.. tubuh anak boleh dapat dan kekalkan nutrisi sihat sekaligus imun tubuh akan bertambah kuat.

 

Boleh contact dengan Mira kalau nak tahu details pasal set kanak2 nih..

 

Mira

019-2821775

 

#tsunamishaklee #fathonahamazing #amazing10 #Shakleeamazing

Jom detox bersama VIVIX

Hi kome2.. bulan lepas dah grab VIVIX ke?

 

Ni mira nak share sikit pasal kebaikan detoks dengan VIVIX shaklee..

 

Sebab ape tau.. bukan aje VIVIX ni antipenuaan dan boleh bantu mengupgredkan kesihatan secara menyeluruh hehee.. tapi boleh juga untuk berdetoks. Haa.. best kann!

 

Ok ni ada manfaat yang semua yg dah beli atau nak beli vivix mesti tahu:

 

💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

13 Kebaikan Detox Programme bersama Vivix Shaklee

💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

 

💗 Mengeluarkan dan membersihkan kotoran termasuk bahan toksik dan beracun daripada sistem tubuh

 

💗 Memperbaiki aliran darah ke organ organ dalam badan

 

💗  Kulit wajah lebih cerah, bersih dan glowing.

 

💗 Memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman

 

💗 Mendapat tidur yang baik dan berkualiti

 

💗 Membantu menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama merendahkan paras kolesterol LDL

 

💗 Memperbaiki dan memperbaharui sel sel dari tahap sellular. Kulit akan nampak lebih bermaya dan segar.

 

💗 Nampak awet muda dari umur sebenar. Memberikan perlindungan anti oksidan serta melambatkan penuaan

 

💗 Badan akan berasa lebih ringan, sihat dan bertenaga dari sebelumnya

 

💗 Meningkatkan tahap imun badan terhadap penyakit

 

💗 Menyokong kesihatan otak, jantung dan sendi

 

💗 Mengurangkan simpton lelah, batuk, selsema dan sesak nafas.

 

💗 Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara keseluruhan

 

Ok.. sesape nak vivix, boleh Whatsapp mira. 😀

 

MIRA

019-2821775